Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#2181 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 16:05

Ja też uważam, że lepiej mieć jakiś obraz albumu przed pierwszym przesłuchaniem. Unika się wtedy początkowego rozczarowania. Ale na szczęście znamy przecież 30-sekundowe fragmenty, prawda ? :D Easy. Początkowy orgazm jak widać minął. I bardzo dobrze. Kiedy my wejdziemy do gry, dyskusja akurat będzie już spokojna i rzeczowa :D

Nie Johnny, nie znamy 30 sekundowych fragmentów! :P :P I to na szczęście, wolę usłyszeć w całości, a z komentarzy wynika, że będzie dobrze ;) :rolleyes: Nowy album U2 i tak bym kupił, chyba nawet jakby mi się nie podobał ;)

#2182 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 16:26

Słucham, słucham no i jak dla mnie Get on your boots na tym albumie nie istnieje. Przeskakuje od razu to coś na Stand up.
Może to się zmieni :(

Aha, ale w ten deseń generalnie z tymi tysiącami piosenek? No to już rozumiem, czemu nie czaisz jeszcze tych melodii.
Ale spoko, przekonasz się, myślę ;)

A w ogóle, co do Magnificent - są takie utwory jak WOWY albo jak Pride, prawda.
I są to utwory które są idealne pod każdym względem, od pomysłu na ich konstrukcję, przez kolejne partie wszystkich instrumentów, po produkcję, ogólne brzmienie, nastrój, groove, to jak pulsują - są idealne i nie ma się tam do czego przyczepić, a wręcz przeciwnie, każdy jeden element anektuje kolejne obszary mózgu i serca i nie chce przestać, ciągle rosnąc i domagając się przesłuchania jeszcze raz i jeszcze raz, przez lata się nie nudząc, a czasem jeszcze bardziej rozrastając.

I wiecie co? Dla mnie, osobiście, Magnificent to ma. Ma potencjał by się takim stać.
Na takie właśnie coś czekałem, o takim czymś marzyłem.

100% zgody. Na to czekałem. Nic bym nie zmienił w tej piosence. Jest With or without you, które kocham ponad życie i
jest dla mnie czymś więcej niż piosenką i jest masa innych ciut gorszych lub bardziej. Nie porównuje Bad to Pride, Stay do If god will send his angels bo tak nie potrafię ale Magnificent to chyba ta sama liga. Nikt mi nie zabroni. Możecie wyśmiać lub się nie zgadzać ale co z tego :) Jak widzę Wasze oceny to szastacie 10-tkami dla kilku piosenek z No Line więc o co chodzi :)

PS: Czy to Will.I.Am zmiksował Magnificent?
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#2183 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 16:39

Kilka zdjęć z "Linear " :

http://www.suckingro...res-photos/871/
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#2184 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 16:44

Wow, może być psychodelicznie... Nie mogę się doczekać!!!

Mam przeczucie, że muzyką będzie idealnie współgrała z obrazem.

#2185 Michaluko

Michaluko

Użytkownik

• Members
  • 7 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 17:19

Przepraszam za maleńki offtop, ale mam pytanko. Czy premiera albumu w Polsce, w sklepach jest 27.02 ? Bo zamierzam do Empika wpaść w piątek i może bym się załapał na nowy krążek ;]
27.02 czy 2.03 ?

#2186 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 17:33

Przepraszam za maleńki offtop, ale mam pytanko. Czy premiera albumu w Polsce, w sklepach jest 27.02 ? Bo zamierzam do Empika wpaść w piątek i może bym się załapał na nowy krążek ;]
27.02 czy 2.03 ?

Piątek, bracie, piątek. Robimy zmasowany atak na Empik :lol:

#2187 Cactus

Cactus

Użytkownik

• Members
  • 440 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 17:41

to ja kontynuuję tego maleńkiego offtopa :)

czy będzie można dostać digipacka w Empiku, Media Markcie? najlepiej w dniu premiery...

edit:Dzięki za odpowiedź ;)
Always Look on the Bright Side of Life

#2188 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 17:44

czy będzie można dostać digipacka w Empiku, Media Markcie? najlepiej w dniu premiery...

A czemu nie? Myśle że tak. Jeśli na półce nie tego nie znajdziesz, skieruj zapytanie do pani/pana w czerwonej koszulce :D

#2189 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 17:46

Obawiam się, że nie ma zunifikowanej odpowiedzi na Twoje pytanie. Jak znam Empik, w każdym salonie może być inaczej (w jednym płyty już leżą na półce, w drugim personel wyciąga z pudeł, w trzecim jeszcze nie zaczął). Myślę, że najlepiej zrobić jakiś rekonesans, popytać w sklepach. Niestety jak to zazwyczaj bywa, na ewentualną odpowiedź należy wziąć poprawkę :) .

Osobiście, idąc do Empiku bardziej obstawiałbym piątek niż czwartek... Mam już spore doświadczenie z szukaniem premierowych płyt w salonach Empik przed czasem, a nawet w dniu premiery - praktycznie ZAWSZE jest problem.

#2190 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 18:39

Początkowy orgazm jak widać minął. I bardzo dobrze. Kiedy my wejdziemy do gry, dyskusja akurat będzie już spokojna i rzeczowa :D

I tym oto sprytnym posunięciem jakim był wyciek, zespół zapewnił sobie ciągłość orgazmów na tym forum o kilka dni...genialni... :P
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#2191 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 18:41

mysle ze w czwartek będzie ciężko z dostaniem płyty gdziekolwiek, zazwyczaj dostawy są w piątek. pamiętam że w przypadku bomby wersja box dostepna byla dopiero w niedzielę - dzień przed oficjalną premierą i to tylko w jednym łódzkim media markt-cie.

#2192 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 19:25

Kilka zdjęć z "Linear " :

http://www.suckingro...res-photos/871/

Myślałem, że cały będzie czarno-biały... :P :P ;) Bo tak szaro te płyty wyglądają, ale lepiej, że są kolorowe ujęcia też.

Czy mi się wydaje, czy zdjęcie nr5 jest zrobione na ala 3D, nie mam akurat przy sobie okularków (jedno oko widzi na zielono, drugie na czerwono) by sprawdzić, ale w innych ujęciach tego nie widzę :rolleyes: :unsure: Może być ciekawie... ;)

No i chyba już wiadomo, gdzie pojawi się motocyklista, mówiło się coś o teledysku, ale kto wie, może zrobią teledysk do jakiegoś utworu z ujęć z filmu? Jak Bad z R&H... ale to chyba było by pójście na łatwiznę z teledyskami.

#2193 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 21:39

To teraz coć ode mnie. Dla mnie ta płyta już jest legędą.Zaskoczeniem na + jest dla mnie duża ilość elektroniki w dobrym stylu.No to jedziemy! 1] No line on the horizon-10/10-w gitarce słychać trochę The fly. 2]Magnificent-20/10-co za lekkość,stare dobre U2.Na dzień dzisiejszy w refrenie nie słysze nic poza gitarą. 3]Moment of surrender-10/10-Wokal Bono na najwyższym poziomie. 4]Unknow caller-10/10-Jak wchodzą z refrenem to jestem ze....y.Kocham ten utwór. 5]Crazy if......... -7,5/10-baby,baby,baby oł je 6]Get on your boots-0,001/10-nigdy bym nie pomyślał że napiszą coś do "Need for speed"Chociaż na koncertach napewno się sprawdzi,i o to im chyba chodziło? 7]Stand up comedy-8/10-ale wątek zaczynający się 2.57 do 3.17 mnie roz.....la. 8]Fez-being born-sam wstęp jest 10/10-ogólnie utwór-8/10-pięknie Edge szarpie strunami.Jeśli chodzi o wstęp to mi się wydaje że to sprawka Eno. 9]White as snow-7/10-jak na razie 10]Breathe- 7/10-ogólnie dobry numer,ale zabardzo przypomina mi Jaggera i spółkę.Ten szybki wokal. 11]Cedars of lebanon-Best,best,best........10/10.Ostatnio tak pięknie kończyła się Achtung Baby. Podsumowanie:9,5gwiazdki na 10.Nie mażyłem o takiej płycie.Jak DM nagrali płytkę na takim poziomie to będzie zaj....ty rok!

#2194 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 22:48

Strona u2miracle.com zamieszczas zdjęcie wnętrza płyty:

Dołączona grafika

Podobno znaku "=" nie ma na okładce.
Dołączona grafika

#2195 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 lutego 2009 - 09:55

pamiętam że w przypadku bomby wersja box dostepna byla dopiero w niedzielę

Wcale nie, w Empiku w Lublinie były trzy egzemplarze już w piątek. Wiem, bo kupiłem.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2196 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 23 lutego 2009 - 11:20

Znalezione na u2start.com

!!!

The album we all have is not NLOTH. As of 3 weeks ago the only sure thing were the track selections. As of 4 days ago what versions ( there are alot ) goto print was TBA. What U2 did last week was a smart, coordinated maneuver to circumvent privacy in this modern age, as well as work in a few days of media review and hardcore fan beta testing.

1) B-Side of first single is a "punk-rock" version of the album title. Created confusion in torrent search

2) 22 second cuts are leaked via a vendor.

3) Full tracks are "accidently" leaked by Austrialian Division.

4) The final tracks might leak a day or so ahead of official release but the publicity and confusion will be monumental. At the same time, some of the more abstract and adventurous work will please some of the more hardcore fans.

One of the members on croatian U2 community forum posted this, still don't know about the source...

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#2197 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 23 lutego 2009 - 11:24

Hę?

Posted Image

#2198 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 lutego 2009 - 11:25

Zaraz zaraz, czy to znaczy, że to co wyciekło to nie była ostateczna wersja albumu ?? W takim razie ściągamy :D

Hehe, żartuje. Raczej mi sie w to nie chce wierzyć. Tzn. wierzę ( ba, jestem pewien ) że cała sytuacja była pod całkowitą kontrolą wytwórni. Natomiast jest bardzo mało prawdopodobne, by rzeczywiście wyrzucono do sieci inną wersję albumu niż ta, którą planowano wydać.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2199 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 23 lutego 2009 - 11:26

Fajna podpucha, tyle że przecież na U2.com można wysłuchać albumu ;p

Posted Image

#2200 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 23 lutego 2009 - 11:35

Mam takie pytanie, które jest podobne do tych co już sie pojawiały:

Czy w piątek będzie szansa zakupienia podstawowej wersji albumu (edycja zagraniczna za ok. 60 PLN) w jakimś Saturnie czy Media Markt, gdzie ceny płyt są znacząco niższe niż w Empikach?

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych