Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#2101 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 20 lutego 2009 - 16:26

Witam
Ale rzecz w tym, że zamówiłem sobie pod tym linkiem 17.01 i jeszcze nie dotarło - trochę się martwię, że na naszej ukochanej Poczcie ktoś ... no właśnie.
Dlatego pytam czy ktoś zamawiał i już może dostał... ?

Nie przejmuj się dojdzie... :). Na moje ostatnie zakupy na amazon.com czekałam prawie 3 miesiące...
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#2102 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 20 lutego 2009 - 17:06

więc mam offertę dla tych, którzy czekają na oficjalne wydawnictwo: jeśli chce ktoś posłuchac nowej płyty z OFICJALNEJ strony U2, wrzucę swoje hasło na PM a niech tam:-) mam dobry humor (pije wczorajsze urodzinowe wino mimo tak wczesnej pory

Nam nie chodzi o oficjalne wydawnictwo, tylko o odsłuch z normalnej, klasycznie wydanej płyty :) zatem z oferty myspace również nie korzystamy, nie kupujemy także przez net :) To akcja tradycjonalistyczna ( taki U2owy lefebryzm :P ), a nie antypiracka.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2103 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 20 lutego 2009 - 18:42

U2.com potwierdza informacje o 5 gwiazdkach od RS. Jest też kawałek recenzji:

20.02.2009
'Their best album since Achtung Baby'
Rolling Stone gives the new record five stars and a glowing review.

'Bono knows he was born with a good weapon for making the right kind of trouble: the clean gleam and rocket's arc of that voice.' writes David Fricke. ' "It was one dull morning/I woke the world with bawling," he boasted in Out of Control' written on his 18th birthday and issued on U2's debut Irish EP.

'He is still singing about singing, all over No Line on the Horizon, U2's first album in nearly five years and their best, in its textural exploration and tenacious melodic grip, since Achtung Baby.'

U2.com

Tracklista "Linear" (za u2start.com)

01. Unknown Caller
02. Breathe
03. Winter
04. White As Snow
05. No Line On The Horizon
06. Fez-Being Born
07. Magnificent
08. Stand Up Comedy
09. Get On Your Boots
10. Moment Of Surrender
11. Cedars Of Lebanon

Całość ma mieć 14 utworów, w tym 3 instrumentalne

Songs Credits:

NLOTH, MOS, FEZ-BB und COL - Music: U2, Brian Eno and Danny Lanois, Lyrics: Bono

Magnificent - Music: U2, Brian Eno and Danny Lanois, Lyrics: Bono& Edge

UC - Music and Lyrics: U2, Brian Eno and Danny Lanois

Crazy, Boots, Stand up, Breathe - Music: U2, Lyrics: Bono

WAS - Lyrics by U2 with Brian Eno and Danny Lanois, Music: Traditional, arrangement by U2 with Brian Eno and Danny Lanois

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#2104 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 20 lutego 2009 - 20:01

Artykuł-Wywiad z NME:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#2105 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 20 lutego 2009 - 22:16

Dzieki wielkie depe :) !

#2106 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 Postów

Napisano 20 lutego 2009 - 23:07

jeszcze tak jakby ja jestem od samego początku założenia tej sekty ;)
ale nie nazwałabym tego "wstrzymywaniem się z przesłuchaniem" w dodatku "płyty" ;P tylko już nie chce mi się po raz n-ty pisać o tej całej ceremonii ;)
i nie powiem.. podsycacie atmosferę, ciekawość zżera, śnią się melodie, ale jeszcze tylko kilka dni a magia zadziała ze zdwojoną siłą
pozdrawiam :)

To był tylko skrót myślowy ;)

No źle, bo jeszcze ja :P ;) Już kilka razy wspominałem, że poczekam aż w łąpy dostanę jakąś wersję, możliwe, że Box :P

PS Nawet niezła ilość osób, myślałem, że mniej zostało B)

Też mnie dosyć zaskoczyło.
To co by tak dla porządku ;) :

Johnny99
Maja
Lmollu
arrow
pablo
Look
//The Fly//
Matt91
VeRTi-go
madeinpoland
Tokugawa
One_U2 - fan
lookass
Marta887
Kuba_U2
Chico la verdad
MartinTexas
Eveglider

#2107 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 20 lutego 2009 - 23:24

http://muzyka.interi...y-u2,1262703,45

#2108 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 00:31

Skan recenzji z Rolling Stone:

Posted Image

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#2109 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 21 lutego 2009 - 01:58

Na torrentach pojawił się rip w lepszej jakości 320 kbs.
Waga: 123 MB
Różnica jest słyszalna.

#2110 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 11:48

Po paru dniach noty dla NLOTH już mocno ewoluują. Generalnie jadą w dół, ale to było do przewidzenia:

NO LINE ON THE HORIZON 8

No Line On The Horizon 5
Magnificent 9
Moment of Surrender 3 (w ogóle nie mój klimat - coś na zasadzie: zróbmy kółko, złapmy się za ręce i tańczmy wokół ogniska. Piosenkę ratuje bdb wokal Bono, kładzie fatalny refren.)
Unknown Caller 7
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight 9
Get On Your Boots 10
Stand Up Comedy 9
Fez - Being Born 8
White As Snow 7
Breathe 10
Cedars Of Lebanon 10

Generalnie trzy dychy to i tak nieźle. Oby się to utrzymało.

#2111 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 11:57

coś na zasadzie: zróbmy kółko, złapmy się za ręce i tańczmy wokół ogniska.

Coś mi się wydaje, że to będzie moja ulubiona piosenka na płycie.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2112 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 11:57

Wspieeeeeramy Cię :P

Posted Image

#2113 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 12:04

A ja się niestety obawiam, że panowie z U2 wpadną na pomysł, żeby kończyć tym koncerty. <_< :blink:

#2114 acrobat

acrobat

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 12:05

Moment of Surrender 3 (w ogóle nie mój klimat - coś na zasadzie: zróbmy kółko, złapmy się za ręce i tańczmy wokół ogniska. Piosenkę ratuje bdb wokal Bono, kładzie fatalny refren.)

Mam dokładnie te same odczucia. Utwór świetnie się zaczyna, wokal Bono jest świetny, ale refren jest do kitu. W ogóle mam wrażenie, że zabrakło trochę pomysłu na ten kawałek, po bardzo dobrym początku utwór się stopniowo rozłazi, aż w połowie staje się już nudny.

Zgodzę się też z wysokimi notami dla Fez i Cedars - dla mnie to perełki tej płyty.

#2115 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 21 lutego 2009 - 12:25

Dobra to teraz ja ocenie płyte, "bez podniety" ; )

No Line On The Horizon
- ( 6 ) Piosenka która najmniej mi się podoba na płycie, ani w refrenie ani w ogóle w tekście się nie postarali. Piosenke ratuje wokal Bono, ale coś mi się wydaje że w przyszłości będe z premedytacją ten utwór omijał ; )

Magnificent ( 9+ ) - No i tu następuje takie "jeb" i człowiek odlatuje :D

Moment Of Surrender ( 9 ) Nie rozumiem co jest w tej piosence złego? Dla mnie genialne budowanie atmosfery, jeszcze lepszy wokal, sekcja rytmiczna na 10.. Nie dałem dziesiątki tylko przez refren.

Unkown Caller ( 7 ) - Jeszcze się nie mogę przekonać, to " OoOoOo " w refrenie mi przeszkadza, ale solówka Edga na końcu zacna.

I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
( 9 ) - Dla mnie to miażdzy When I Look At The World na kawałki, dla mnie to taki "cichy" rozpierdlacz płyty ; )

Get On Your Boots ( 7 ) - Na tle płyty wypada słabo, ale dużo u mnie zyskał kiedy przesłuchiwałem go razem z innymi utworami. Przedtem dałbym mocne 5, ale jest lepiej.

Stand Up Comedy ( 10+ ) - Mój numer 1 na płycie. Gdybym nie wiedział że to utwór U2, to nigdy bym nie zgadł. Rozwala mnie tu dosłownie WSZYSTKO.

FEZ-Being Born ( 8 ) - Nie wiem co o tym napisać, z jednej strony gitara tutaj miecie najlepiej na całej płycie, a z drugiej to zawodzenie Bono jest na duży minus.

Breathe ( 10 ) - Genialne.

White As Snow ( 8 ) - Najlepsza "ballada" na płycie, Adam dał radę ; )

Cedars Of Lebanon ( 5 ) - Dla mnie bez rewelacji, pachnie mi to "Peace On Earth" a jak coś mi tym pachnie, to zmieniam piosenke. Na poprzednich płytach Grace czy Yahweh zdecydowanie lepsze.

I to tyle. Jest po wielu przesłuchaniach, i nie sądze aby w najbliżyszym czasie się coś zmieniło.

#2116 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 12:29

Cedars Of Lebanon ( 5 ) - Dla mnie bez rewelacji, pachnie mi to "Peace On Earth" a jak coś mi tym pachnie, to zmieniam piosenke. Na poprzednich płytach Grace czy Yahweh zdecydowanie lepsze.
I to tyle. Jest po wielu przesłuchaniach, i nie sądze aby w najbliższym czasie się coś zmieniło.

Nie widzę żadnego podobieństwa (poza tematyką) między Cedars a fatalnym POEarth. Raczej widzę pewne wspólne cechy z doskonałymi: If You Wear.. , Grace czy nawet WOWY.

#2117 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 14:39

Powiem wprost: jestem psiakrewsko zachwycony. Nie spodziewałem się czegoś takiego. Myślałem, że będziemy mieli Bombę vol. 2 tylko że słabszą. Tymczasem temu cudeńku Bomba do pięt nie dorasta.
Na dzień dzisiejszy nie jestem jeszcze w stanie wystawić ocen w skali U2-owej, tak jak w tych rankingach. Skala będzie szkolna i będzie miała związek nie z poprzednimi płytami, tylko z pewnym poziomem, którego się spodziewałem. 6 dostać jest bardzo ciężko, a 4, jak to mówią, dobry.

No Line On The Horizon 6
Magnificent 5
Moment of Surrender 4
Unknown Caller 4
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight 5
Get On Your Boots 3
Stand Up Comedy 5
Fez - Being Born 6+++ (to nagranie wierci dziurę w głowie, takiego U2 nie znałem)
White As Snow 2
Breathe 5
Cedars Of Lebanon 2

Całość oceniam na 5-, czyli o 3 więcej, niż się spodziewałem. Nie mam wątpliwości, że NLOTH zjada na śniadanie zarówno Bombę, jak i Achtunga, do którego jest, nie wiedzieć czemu, namiętnie porównywany. Coś mi się wydaje, że powalczy w moim osobistym rankingu z ATYCLB o miano najlepszej płyty wydanej po R&H, co jeszcze parę tygodni temu wydawałoby mi się totalnym kosmosem.

Edit:
Powiem szczerze, że teraz odpalając płytę po raz, przyjmijmy na oko - pięćdziesiąty, jestem bardziej podekscytowany, niż gdy słuchałem jej po raz pierwszy. A ekscytacja rośnie z każdym przesłuchaniem. No takiego czegoś się nie spodziewałem.

Edit2:
Pamiętam jak ocenialiśmy GOYB i dałem 8. Bo wtedy tak się bałem, że dostaniemy kupę, że to GOYB wydało mi się kawałkiem zasługującym na 8. Teraz nie dałbym więcej, niż 5/10.

#2118 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 14:48

Coś mi się wydaje, że powalczy w moim osobistym rankingu z ATYCLB o miano najlepszej płyty wydanej po R&H, co jeszcze parę tygodni temu wydawałoby mi się totalnym kosmosem.

Otóż to! Też nie wiem w ogóle co się dzieje, ale walka między nimi będzie zacięta.
Najlepsze podsumowanie tego tematu wczoraj zapodał mi na gg Pat Roopa "k***a, bezapelacyjnie nloth jest godne atyclb".
Dziękuję.

A i proszę, nie piszmy już nic o Bombie. Ten album z dniem 18.02.2009 przestał istnieć.

Użytkownik acr edytował ten post 21 lutego 2009 - 14:49

#2119 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 14:55

O czym Wy piszecie??
Nie ogarniam.
Jak mozna porównywać NLOTH do ATYCLB?
Przecież to różnica 2-3 klas rozgrywkowych.
Nowa płyta może się mierzyć jedynie z UF, JT i AB.
I walka będzie zacięta.

#2120 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 21 lutego 2009 - 14:57

Bo to taki sekciarski utwór. Czyli w sam raz dla Guru :D

A tak na poważnie MOS instrumentalnie bardzo dobry, wokal już nie bardzo mi się podoba.

Po kilkunastu przesłuchaniach raczej mógłbym się przychylić do pewnej opinii, że album brzmi jak zbiór B-Side-ów.
Jedyne utwory do których nie mam zastrzeźeń to Magnificient i Cedars of Lebanon i może tytułowy kawałek. Generalnie taka fajna płyta do słuchania przed snem. Czekam z niecierpliwością na koncert.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych