Survivor Singles - 52 niezapomniane kawałki. Wszystkie single!
#161 Guest_Mac_*
Napisano 12 grudnia 2008 - 22:29
The Saints Are Coming
Mysterious Ways
Zaprawde powiadam wam, że nie jesteście godni aby pisać w tym temacie. Zwłaszcza z takimi głosami, kiedy zwykły pasztet leży na wierzchu i razi.
#162 Guest_depe_*
Napisano 12 grudnia 2008 - 23:08
Wyniki:
[attachment=159:Obrazek_3.jpg]
RUNDA 4
Głosujemy na 3 najsłabsze (kolejność nie ma znaczenia)
Głosy zawierające inną liczbę utworów niż 3, nie będą liczone!
Nie edytujemy wstecznie raz zapodanych postów-głosów! (Please!)
Wytłuszczamy wybrane utwory.
Lista:
Out Of Control
11 O'clock Tick Tock
A Day Without Me
I Will Follow
Fire
Gloria
New Year's Day
Two Hearts Beat As One
Sunday Bloody Sunday
"40" (How Long)
Pride (In The Name Of Love)
The Unforgettable Fire
Bad
With Or Without You
I Still Haven't Found What I'm Looking For
Where The Streets Have No Name
In God's Country
One Tree Hill
Desire
Angel Of Harlem
When Love Comes To Town
All I Want Is You
The Fly
Mysterious Ways
One
Even Better Than The Real Thing
Who's Gonna Ride Your Wild Horses
Numb
Lemon
Stay (Faraway, So Close!)
Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
Discothèque
Staring At The Sun
Last Night On Earth
Please
If God Will Send His Angels
Mofo
Sweetest Thing
Beautiful Day
Stuck In A Moment You Can't Get Out Of
Walk On
Elevation
Electrical Storm
Vertigo
Sometimes You Can't Make It On Your Own
All Because Of You
City Of Blinding Lights
The Saints Are Coming
Window In The Skies
--------------------------------------------------------------
50. A Celebration
51. Another Day
52. The Ballad Of Ronnie Drew
Ode mnie:
11 O'clock Tick Tock
A Day Without Me
Fire
Koniec Rundy 4 - 15.12.2008 (pon.) 19:00
Napisano 12 grudnia 2008 - 23:11
A Day Without Me
Fire
W przypadku Windows to jak na u2 to słaba jest ale jakby nagrał ją jakikolwiek inny zespół to by było wtedy arcydzieło, ale to jest u2 i nie postawie Windows obok Beautiful Day, Pride, WOWY, etc
#164 Guest_Mac_*
Napisano 12 grudnia 2008 - 23:15
The Saints Are Coming
Mysterious Ways
Napisano 12 grudnia 2008 - 23:15
All Because Of You
Napisano 12 grudnia 2008 - 23:51
Lemon
Mofo
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...
I still haven't found what I'm looking for...
#167 Guest_Panna Anna_*
Napisano 13 grudnia 2008 - 00:02
The Saints Are Coming
Window In The Skies
Discoth?que
Nie znasz się.
Napisano 13 grudnia 2008 - 00:39
Sweetest Thing
Fire
...
Napisano 13 grudnia 2008 - 00:49
Fire
The Saints Are Coming
So
#170 Guest_u2megafan_*
Napisano 13 grudnia 2008 - 00:55
Ty chyba naprawdę nie umiesz oddzielić żartu od ironii, czy nawet zwykłych drwin, nietrafione poczucie humoru i nie musisz być taki przewidywalny, czy bezpośredni, samym zdaniem ironicznie sobie kpisz.Nie prowokuj, bo są osoby, które wezmą to na poważnie palcem nie pokażę kto, bo nie jestem prawdziwym fanem i jestem niedojrzały na dodatek....
Window In The Skies
A Day Without Me
Fire
#171 Guest_Panna Anna_*
Napisano 13 grudnia 2008 - 00:57
Przepiszę i oprawię w rameczki. Piękne zdanie.Ty chyba naprawdę nie umiesz oddzielić żartu od ironii, czy nawet zwykłych drwin, nietrafione poczucie humoru i nie musisz być taki przewidywalny, czy bezpośredni, samym zdaniem ironicznie sobie kpisz.
Napisano 13 grudnia 2008 - 01:11
Nie znasz się.
nie narzucaj, bardzo proszę, tym bardziej, że nie używasz nawet odpowiedniej terminologii
Piękne zdanie.
nie pierwsze w twórczości Megafana, ale rzeczywiście wyjątkowo udane, szczególnie mnie urzekł ten fragment o ironicznym kpieniu
Napisano 13 grudnia 2008 - 02:08
The Saints Are Coming
The Saints Are Coming
hehehe no dobra, zgodnie z zasadami więc:
The Saints Are Coming
When Love Comes To Town
Elevation
Napisano 13 grudnia 2008 - 07:15
2. All Because Of You
3. A Day Without Me
Dwa pierwsze bez zmian. A Day Without Me to kolejny wczesny kawałek U2, który uważam za za odstający poziomem muzycznym od utworów z dalszych okresów działalności zepołu, ale także od innych kawałków z dwóch pierwszych albumów które pozostały jeszcze w survivorze. Pomijam już zupełnie to, że na Boyu są przynajmniej 3 utwory które moim zdaniem bardziej "zasłużyły" na bycie singlami
Zabawa robi się coraz ciekawsze, co potwierdza że pomysł był świetny. Ten survior pokazuje, że pomimo jesteśmy fanami tego samego zespołu to zupełnie odmiennie oceniamy poszczególne jego dokonania. To fajne uczucie gdy mój ulubiony kawałek U2 jest dla innej osoby "niczym kompletnie nie wyróźniającym się kawałkiem" i "przeciętniactwem"
Napisano 13 grudnia 2008 - 10:10
Fire
Two Hearts Beat As One
Napisano 13 grudnia 2008 - 11:30
Fire
Numb
Napisano 13 grudnia 2008 - 12:20
The Saints Are Coming
City Of Blinding Lights
Napisano 13 grudnia 2008 - 12:40
All Because Of You
window in the skies jest fajoskie. rozumiem, że bierzemy to pod uwagę single version oczywiście. to należy rozróżnić, bo 'albumowa' z U218 jest tak okropnie wyprodukowana, że w ogóle nie powinna się znaleźć między resztą utworów na liście.
a brzmienie singlowej - łączenie przeciwieństw, jednocześnie mięso i mocarność, a i lekkość, zwiewność melodii, linii instrumentów.
i nadal uważam że wejście Bono po drugim refrenie "oh can't you see.. what our love... has done.." to moment 10/10.
ciary mam.
a A Day Without Me.. jak ten bas tam pięknie chodzi, ajj.. jeszcze gdyby trochę więcej przestrzeni bębnom tam dać.. i kontekst Ian'a Curtis'a.. no kurcze, jakoś nie mogę się zdecydować na wyrzucenie
Użytkownik acr edytował ten post 13 grudnia 2008 - 12:42
Napisano 13 grudnia 2008 - 12:57
The Saints Are Coming
Bezpośrednio tego nie porównuję, ale poziom innowacji komputerowych, cyfrowych był naprawdę dobry.
Nie wątpię, w końcu to najdroższy klip w historii U2. Niestety, efekt jest wprost fatalny ( w odróżnieniu od U2 3D ). Już chyba kiedyś napisałem, że to bodaj największa kasa, jaką ten zespół kiedykolwiek wyrzucił w błoto.
OCZYWIŚCIE JEST TO TYLKO MOJE ZDANIE, KTÓREGO NIKOMU NIE NARZUCAM.. To tak dla pewności.
@Atomic: ja miałem podobne zdanie o A Day Without Me, ale zmieniłem je po ostatnim seansie z Red Rocks
@Acr: wersja WITS z 18 Singles ma pewien urok, i dobrze że jest ( na zasadzie, że jakby wyciekła w charakterze demo, to byśmy byli wszyscy radośni i zadowoleni ), ale na oficjalne wydawnictwo się nie nadaje, i koniecznie trzeba się zaopatrzyć w single version, jak ktoś nie ma. Ja WITS kocham, dostrzegam wszelkie słabości tej piosenki, ale ona jest tak.. urocza ( jedyne słowo, jakie mi przychodzi na myśl ), że byłoby mi bardzo źle bez niej. A o absolutności ostatniego fragmentu już chyba kiedyś gadaliśmy Niemniej najlepsza wersja WITS jaka istnieje to klawiszowe demo z Eze: czysta psychodelia, i fantastyczna zwrotka, która niestety została zbanalizowana w wersji oficjalnej ( bardzo podobny przypadek jak z refrenem Vertigo ).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych