Survivor Singles - 52 niezapomniane kawałki. Wszystkie single!
Napisano 11 grudnia 2008 - 19:21
Even Better Than The Real Thing
All Because Of You
Napisano 11 grudnia 2008 - 19:55
The Saints Are Coming
A Day Without Me
#143 Guest_u2megafan_*
Napisano 11 grudnia 2008 - 21:07
A Day Without Me
Window In The Skies
Mimo wszystko dziwią mnie głosy na Vertigo i All Because Of You na tym etapie survivora.
Napisano 11 grudnia 2008 - 22:13
A Celebration
A Day Without Me
Window In The Skies
Mimo wszystko dziwią mnie głosy na Vertigo i All Because Of You na tym etapie survivora.
Dokładnie.
Napisano 11 grudnia 2008 - 22:22
Dokładnie.
każdego dziwi co innego, mnie z kolei to, jak można głosować już w tej chwili na 2 Hearts
Napisano 12 grudnia 2008 - 11:00
Jeżeli chodzi o Vertigo to się mogę wytłumaczyć. Dla mnie jest to chyba najsłabszy singiel ever, i jedna z dwóch najsłabszych obok właśnie All Because Of You piosenek na bombie więc przynajmniej dla mnie nie dożeczne jest wybranie tych piosenek jako singli. Teledysk troche ratuje All Because Of You gdyż podoba mi się bardzo pomysł, natomiast Vertogo w całości kojaży mi się z komercjalizacją muzyki U2.
Jeszcze takie sprostowanie co do Sweetest Thing, bo kogoś też dziwił mój wybór na tą piosenke - dla mnie ta piosenka była swietna jako b-side do singla Where The Street Have No Name, ale jako singiel jest to poprostu wykonanie zapotrzebowania na singiel promujący The Best Of 1980 - 1990. Nagrali ja troszkę inaczej ( a wersja demo która się kiedyś pojawiła na forum jest moim zdaniem o wiele lepsza od tej singlowej i tej z singla do where the street have no name ) i nakręcili teledysk - choc teledyskowi trzeba przyznać że jest udany, może z tego powodu, że lubie teledyski które są robione jako pojedyncze ujęcie.
...
Napisano 12 grudnia 2008 - 13:02
The Saints Are Coming
Bo Electrical Storm to kwintesencja U2owej przeciętności, żeby nie powiedzieć: przeciętniactwa. Przeciętna zwrotka, przeciętny refren, przeciętny wokal, przeciętna gitara, przeciętny tekst itd.itp. A co do tekstu i refrenu to powiedziałbym nawet, że są na granicy wydumania. Nie rozumiem, co fanom U2 się tak podoba w tym niczym kompletnie nie wyróźniającym się kawałku. Takie All Because Of You jest z 10 razy lepsze - ma power, dobry riff, bardzo dobry refren, rockowe solo, przynajmniej ma czym zwrócić uwagę, skłonić do jakiegoś ruszenia tyłka. A EStorm nic.. gdyby nie bardzo dobry teledysk, nie byłoby w ogóle o czym pamiętać - przecież nawet odrzuty z ATYCLB ( wszystkie ) są od ES lepsze ( a na singla promującego The Best Of o wiele lepiej nadawałoby się takie Love You Like Mad czy Levitate ).
Jeśli chodzi o Vertigo - wydumany nieco refren ( nie rozumiem, po co było ładować tam jakieś " hello, hello ", zamiast po prostu pozostać przy świetnym refrenie Native Son, z wokalami Edge'a.. ), ale cała reszta piosenki jest doskonała. Z tym, że klip z całą pewnością jest jednym z najgorszych teledysków w historii zespołu, o ile nie najgorszym.
Napisano 12 grudnia 2008 - 17:43
każdego dziwi co innego, mnie z kolei to, jak można głosować już w tej chwili na 2 Hearts
Jakoś mnie nie rusza po prostu. Nie żeby wcale, ale jeśli już coś mam wybrać... a co do ES to, cóż, jak już wielokrotnie tutaj pisano: o gustach się nie dyskutuje;)
#150 Guest_u2megafan_*
Napisano 12 grudnia 2008 - 18:07
Najłatwiej wytłumaczyć... Ma po prostu "to coś"Electrical Storm
The Saints Are Coming
Bo Electrical Storm to kwintesencja U2owej przeciętności, żeby nie powiedzieć: przeciętniactwa. Przeciętna zwrotka, przeciętny refren, przeciętny wokal, przeciętna gitara, przeciętny tekst itd.itp. A co do tekstu i refrenu to powiedziałbym nawet, że są na granicy wydumania. Nie rozumiem, co fanom U2 się tak podoba w tym niczym kompletnie nie wyróźniającym się kawałku.
Najłatwiej wytłumaczyć... żeby się zrymowało..Jeśli chodzi o Vertigo - wydumany nieco refren ( nie rozumiem, po co było ładować tam jakieś " hello, hello "
#151 Guest_VeRTi-go_*
Napisano 12 grudnia 2008 - 19:35
Tak się składa, że każdy ma inne poczucie tego, co przeciętne, kiepskie itd.Bo Electrical Storm to kwintesencja U2owej przeciętności, żeby nie powiedzieć: przeciętniactwa. Przeciętna zwrotka, przeciętny refren, przeciętny wokal, przeciętna gitara, przeciętny tekst itd.itp. A co do tekstu i refrenu to powiedziałbym nawet, że są na granicy wydumania. Nie rozumiem, co fanom U2 się tak podoba w tym niczym kompletnie nie wyróźniającym się kawałku.
Wiadomo, że forum jest od tego, żeby wypowiadać swoje zdanie, ale ważne jest, żeby nie narzucac swojego zdania innym. A wydaje mi się, że właśnie, Johnny, to robisz. Fajnie, że znasz się na muzyce, bo widać to po terminologii, którą używasz, ale nie wpadaj w taką bezkrytyczność wobec siebie, że wszystko Ci wolno. Bez przesady.
To prawda, że "Native Son" jest akurat lepszą piosenką niż "Vertigo". Jakoś lepiej mi przypadła do gustu i to od pierwszego słuchania. Ale, litości- nie mów, że clip do "Vertigo" jest jednym z najgorszych. Tyle pracy włożyli w ten teledysk, co dało ciekawy efekt. Choć faktem jest, że teledyski klasyczne (typu "Walk on" itd.), gdzie mogę zwrócić uwagę na cały zespół, a nie na jakąś komputerową otoczkę są najlepsze.Jeśli chodzi o Vertigo - wydumany nieco refren ( nie rozumiem, po co było ładować tam jakieś " hello, hello ", zamiast po prostu pozostać przy świetnym refrenie Native Son, z wokalami Edge'a.. ), ale cała reszta piosenki jest doskonała. Z tym, że klip z całą pewnością jest jednym z najgorszych teledysków w historii zespołu, o ile nie najgorszym.
Użytkownik acr edytował ten post 12 grudnia 2008 - 19:36
Napisano 12 grudnia 2008 - 19:50
Ale, litości- nie mów, że clip do "Vertigo" jest jednym z najgorszych. Tyle pracy włożyli w ten teledysk, co dało ciekawy efekt.
Jak dla mnie to nie popisali się zbytnio . Takie ogólne wrażenie słabe.
#153 Guest_u2megafan_*
Napisano 12 grudnia 2008 - 20:03
W każdym razie mi ten tego rodzaju teledysk do tej piosenki pasuje wręcz idealnie i nie wyobrażam sobie innych zdjęć.
Sam (powiedziałbym) stereotyp o popowej komercji tego utworu jest trochę wyssany z palca i zalatuje to to kpiną z zespołu, który z kaprysu nie wybrał chyba sobie go na singiel promujący album, a nawet trasę.
Napisano 12 grudnia 2008 - 20:07
Miałem okazję oglądać film dokumentalny, w którym pokazano kulisy teledysku do Vertigo i wiem, że technicy popisali się tam niewiele mniej niż przy U2 3D. Bezpośrednio tego nie porównuję, ale poziom innowacji komputerowych, cyfrowych był naprawdę dobry.
Ok, szacun dla techników. Tylko co z tego że technika, jak artyzmu w tym jakoś nie ma za bardzo.. no ech no..
W każdym razie mi ten tego rodzaju teledysk do tej piosenki pasuje wręcz idealnie i nie wyobrażam sobie innych zdjęć.
Wolałbym równie dynamiczne "żywe" ujęcia. Chaotycznej metropolii np., milionów 'ostrych' świateł w kolorystyce 'płyty', szybkości, gitarowej masakry, czegoś.
#155 Guest_u2megafan_*
Napisano 12 grudnia 2008 - 20:15
Twoje zdanie, twoja opinia, myśl co chcesz, nie będę się napinał - Twoje słowo jako ostatnie jeśli o to Ci chodzi.Ok, szacun dla techników. Tylko co z tego że technika, jak artyzmu w tym jakoś nie ma za bardzo.. no ech no..
Wolałbym równie dynamiczne "żywe" ujęcia. Chaotycznej metropolii np., milionów 'ostrych' świateł w kolorystyce 'płyty', szybkości, gitarowej masakry, czegoś.
Dziękuję.
Napisano 12 grudnia 2008 - 21:32
Wiadomo, że forum jest od tego, żeby wypowiadać swoje zdanie, ale ważne jest, żeby nie narzucac swojego zdania innym. A wydaje mi się, że właśnie, Johnny, to robisz.
przepraszam bardzo, w którym miejscu Jasiek narzuca swoje zdanie? uargumentował, dlaczego wybrał ten, a nie inny utwór, co mu się w nim nie podoba, gdzie Ty tam widzisz jakieś narzucanie swojej opinii?
#158 Guest_Panna Anna_*
Napisano 12 grudnia 2008 - 21:55
Ja tam wszędzie w każdym poście Jana widzę narzucanie i nie szanowanie.gdzie Ty tam widzisz jakieś narzucanie swojej opinii?
Napisano 12 grudnia 2008 - 21:57
Ja tam wszędzie w każdym poście Jana widzę narzucanie i nie szanowanie.
Nie prowokuj, bo są osoby, które wezmą to na poważnie palcem nie pokażę kto, bo nie jestem prawdziwym fanem i jestem niedojrzały na dodatek....
Napisano 12 grudnia 2008 - 22:26
ale to nic co ma utonąć nie zawiśnie
Window in the sky
A celebration
A day of without me
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych