Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
Napisano 25 maja 2007 - 14:33
#142 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 25 maja 2007 - 14:38
To ja mam jeszcze jedno pytanie, bo coś mi się tnie multicam z Chorzowa i nie mogę sam sprawdzić tego:/ Podczas której piosenki Bono założył opaskę "Coexist"? W "Love And Peac Or Else" czy później (napewno coś z grupy "Sunday Bloody Sunday", "Bullet The Blue Sky" lub "Running To Stand Still", może "One")?
Love And Peace Or Else
Napisano 31 maja 2007 - 13:36
Napisano 31 maja 2007 - 13:41
Na koncercie w Bostonie (ET), pod koniec utworu "Gone" Edge dziwnie szarpie gitarę. Potem ją rzuca i kopie w strone wejścia pod scenę... Następnie podchodzi do Larry'ego i coś mu mówi... Czy ktoś mógłby mnie oświecić o co tam chodziło?? Jedyne co wiem, to to że wtedy Larry za wcześnie skończył piosenke (?).
The Edge był w ogóle niezadowolony z jakości wykonania utworu, tak mi sie wydaję ;-)
#148 Guest_depe_*
Napisano 31 maja 2007 - 14:22
Na końcu, po solówce, był tak wściekły, że rzucił gitarą o ziemię i kopnął ją w kierunku Dallasa Schoo, jego technika od gitar, wyrażając w ten sposób swoją wściekłość na niego.
Bono i reszta zespołu byli 'odjechani' i publiczność też.
Ten moment jest uwieczniony na DVD-Video.'
Sorki za ewentualne błędy - szybkie tłumaczenie - starałem się zachować sens całości.
d//d
Napisano 31 maja 2007 - 15:42
#151 Guest_depe_*
Napisano 31 maja 2007 - 15:53
Depe mam jedno pytanko co to za książka??
Książka nosi tytuł U2 2000-2002 Elevate Me Here (Karin & Marcel Wagenaar) i obok U2 Live - A Concert Documentary (Ś.P. Pimm Jal De La Parra) jest dla mnie absolutną 'Biblią' jeśli chodzi o koncerty U2.
Oczywiście obie polecam!
d//d
#152 Guest_depe_*
Napisano 31 maja 2007 - 16:29
Na koncercie w Bostonie (ET), pod koniec utworu "Gone" Edge dziwnie szarpie gitarę. Potem ją rzuca i kopie w strone wejścia pod scenę... Następnie podchodzi do Larry'ego i coś mu mówi... Czy ktoś mógłby mnie oświecić o co tam chodziło?? Jedyne co wiem, to to że wtedy Larry za wcześnie skończył piosenke (?).
Nieco inaczej sprawę widzi Pimm Jal De La Parra w swojej książce U2 Live:
' Pod koniec 'Gone', Edge, jak nie on, rzucił gitarą i odkopnął ją na bok, następnie podszedł do perkusji, wykrzykując swoją wściekłość.
Później oznajmił, że było to spowodowane tym, iż 'właśnie zamordowaliśmy tę piosenkę'.
Osobiście bardziej przychylam się do tej teorii, sądzę, że Larry coś schrzanił .. jego mina podczas grania tego songu mówi wiele..
Po za tym w dokumencie 'The Making Of Elevation Live' dokładnie widać (w zdjęciach 'od tyłu') jak Edge 'wychodzi z siebie' wydzierając się na Larrego..
d//d
#157 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 31 maja 2007 - 18:39
#158 Guest_depe_*
Napisano 31 maja 2007 - 18:43
Całośc na podwójnym DVD Elevation Tour 2001 U2 Live from Boston do kupienia chociażby w Merlinie
d//d
Napisano 31 maja 2007 - 18:49
Książka nosi tytuł U2 2000-2002 Elevate Me Here (Karin & Marcel Wagenaar) i obok U2 Live - A Concert Documentary (Ś.P. Pimm Jal De La Parra) jest dla mnie absolutną 'Biblią' jeśli chodzi o koncerty U2.
Oczywiście obie polecam
nie ma to jak wrzucić posta bez odniesienia co do czego
Tym bardziej Prosiaczka tam nie było
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych