Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
Napisano 06 sierpnia 2011 - 11:53
Napisano 06 sierpnia 2011 - 12:03
Dema na pewno są, tylko, czy są piosenki, które zostały nagrane a z jakiś względów na albumie się nie znalazły... Nawet nie znam ich tytułów...
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 06 sierpnia 2011 - 12:09
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen
Napisano 06 sierpnia 2011 - 13:04
Na czyim koncercie bawił się The Edge na wyżej wspomnianym teledysku Window in The Skies?
Na niczyim. To tylko teledysk. To się nie wydarzyło naprawdę.
dema Lemon istnieją, bo sam je słyszałem dawno temu (także spoko - nie wymyśliło Ci się to teraz
A dysponujesz może nimi (albo ktoś inny)? Nie mam teraz czasu robić research w moich zbiorach..
Napisano 06 sierpnia 2011 - 15:26
Do tego dochodzi również Wake Up Dead Man - również wspomniany na okładce Zooropy (razem z powyższymi).Mówi się, że Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me i If You Wear That Velvet Dress to odrzuty z Zooropy - ale z oczywistych względów nie są to klasyczne "outtakes". /.../
Inne demówki... Znalazłem jedynie demo The First Time (Bono + gitara, a w tle gadki Edge'a): http://www.youtube.c...h?v=VuM419RrBCQ
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 25 sierpnia 2011 - 08:54
Ktoś wie na którym koncercie to było?
Helsinki 21.08.10 Reakcja Bono na błąd Edga podczas No Line On The Horizon
Napisano 25 sierpnia 2011 - 09:22
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale to chyba było dla Williego Williamsa, bo ogłosił wtedy swoje odejście z U2Crew.
Kurcze nic o tym nie wiem,jaki to był element gdzie to można zobaczyć?
Napisano 25 sierpnia 2011 - 09:46
Napisano 03 września 2011 - 12:34
Póki co powstają tylko z 3 Lega.
Oczywiście 360 Tour
Napisano 07 grudnia 2011 - 14:25
Chodzi o koncert ZOO TV z Sydney. Czy wie ktoś, czyj portret wisi na ścianie pokoju/garderoby Mr. MacPhisto? Zastanawiałam się, czy jest to jakiś polityk, czy jakaś inna prominentna osoba, ale do tej pory nie udało mi się tego ustalić.
Jest jeszcze drugi obraz za plecami Bono, ale jego chyba nie da się w ogóle zidentyfikować...
Napisano 08 grudnia 2011 - 12:04
porównajcie z tym
http://www.u2-site.c...731922_full.jpg
EDIT:
A poza tym znalazłem następujące info:
(MacPhisto) may be a fan of '50s singer Mario Lanza, whose picture can be seen in his backstage dressing room. In an article by Angela Pancella on @U2.com, Lanza is described as "a naturally gifted tenor whose tragic real life could inspire a musical retelling -- opera's answer to Elvis".
To tylko jeden z licznych przykładów tego, jak fascynująca była trasa ZOOTV ! Cała ideologia i te alterego (ega?) Bono - temat na opasłą księgę !
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych