Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
Napisano 23 czerwca 2011 - 13:12
Z góry dziękuję.
Napisano 23 czerwca 2011 - 14:07
Chciałabym dowiedzieć czym inspirował się autor tekstu Last Night On Earth. (Nie mam też pewności czy ten tekst napisał Bono). Jestem ciekawa co kierowało autorem. Przetłumaczyć potrafię, ale nie wiem w jakich okolicznościach został napisany (może: dla kogo?)
Z góry dziękuję.
Z tego co pamiętam, to Bono pisał ten tekst o Pauli Yates, która rozstała się pod koniec lat 90. z Geldofem i odeszła do Michaela Hutchence'a. Więcej na ten temat jest w książce Morandiego, więc jak chcesz jakichś dokładniejszych informacji, to musisz tam zajrzeć.
Napisano 18 lipca 2011 - 19:15
W klipie do Window in the Skies jest "sklejka" różnych artystów, tak? Pewnego razu oglądałyśmy ten klip z mamą, którą bardzo zainteresował pan z 2:46. Zwróciła się do mnie (jako eksperta od muzycznych twarzy ) z zapytaniem o jego nazwisko, którego ja nie znam! Pomożecie?
Klip Window in the Skies
Napisano 18 lipca 2011 - 19:23
Napisano 29 lipca 2011 - 20:58
Czy jest gdzieś spisane całe przemówienie Bono przed piosenką?
Napisano 01 sierpnia 2011 - 13:14
Podbijam, nikt nie zna takiej strony? albo sam miałby chęć spisać?
What I always loved about Jesus, what I love about Jesus, is love, god is love. The love of god is unknowable, (?). One thing we know is that god is not hate. This is a song about people who recreate god in their own image, tiny, pathetic, you know the kind of people I'm talking about. Osama Bin Laden might be one of those kind of people. You know, I'm kinda one of those kind of people too, honestly. Shrinking god, all the time. So this is a song written about some religious nuts, political fanatics, that we grew up around in Ireland and now you're living with here in the United States, the fear of.
Napisano 06 sierpnia 2011 - 11:17
Mam pytanie, co właściwie wiadomo na temat odrzutów z "Zooropy"? Jest jakaś lista kawałków?
Swego czasu sam z ciekawości szukałem w necie o tym. I nie znalazłem nic...
Wygląda to tak, jakby Zooroopa nie miała żadnych odrzutów... Wiem, że to brzmi bez sensu i jest raczej niemożliwe, ale na to wygląda...
Być może istnieją jakieś wersję demo kawałków, które są na albumie, ale nic nie wiem, jakoby miały istnieć piosenki, które na album się nie zmieściły...
Może ktoś coś wie - napiszcie!
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych