Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2

1253 replies to this topic

#141 lukas3

lukas3

Użytkownik

• Members
  • 8 Postów

Napisano 25 maja 2007 - 14:33

To ja mam jeszcze jedno pytanie, bo coś mi się tnie multicam z Chorzowa i nie mogę sam sprawdzić tego:/ Podczas której piosenki Bono założył opaskę "Coexist"? W "Love And Peac Or Else" czy później (napewno coś z grupy "Sunday Bloody Sunday", "Bullet The Blue Sky" lub "Running To Stand Still", może "One")?

#142 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 25 maja 2007 - 14:38

To ja mam jeszcze jedno pytanie, bo coś mi się tnie multicam z Chorzowa i nie mogę sam sprawdzić tego:/ Podczas której piosenki Bono założył opaskę "Coexist"? W "Love And Peac Or Else" czy później (napewno coś z grupy "Sunday Bloody Sunday", "Bullet The Blue Sky" lub "Running To Stand Still", może "One")?

Love And Peace Or Else

#143 lukas3

lukas3

Użytkownik

• Members
  • 8 Postów

Napisano 25 maja 2007 - 14:51

Love And Peace Or Else

Dzięki wielkie.

#144 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 31 maja 2007 - 13:36

Na koncercie w Bostonie (ET), pod koniec utworu "Gone" Edge dziwnie szarpie gitarę. Potem ją rzuca i kopie w strone wejścia pod scenę... Następnie podchodzi do Larry'ego i coś mu mówi... Czy ktoś mógłby mnie oświecić o co tam chodziło?? Jedyne co wiem, to to że wtedy Larry za wcześnie skończył piosenke (?).

#145 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 31 maja 2007 - 13:41

Na koncercie w Bostonie (ET), pod koniec utworu "Gone" Edge dziwnie szarpie gitarę. Potem ją rzuca i kopie w strone wejścia pod scenę... Następnie podchodzi do Larry'ego i coś mu mówi... Czy ktoś mógłby mnie oświecić o co tam chodziło?? Jedyne co wiem, to to że wtedy Larry za wcześnie skończył piosenke (?).

The Edge był w ogóle niezadowolony z jakości wykonania utworu, tak mi sie wydaję ;-)

#146 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 13:51

The Edge był w ogóle niezadowolony z jakości wykonania utworu, tak mi sie wydaję ;-)

Trudno żeby był zadowolony skoro Dallas mu gitarę spieprzył .. (czyt. źle przygotował)

Dołączona grafika

#147 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 14:01

Trudno żeby był zadowolony skoro Dallas mu gitarę spieprzył .. (czyt. źle przygotował)

Dołączona grafika

przetłumaczy to ktoś? :rolleyes:

#148 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 14:22

'Podczas 'Gone', Edge naprawdę się zdenerwował zrozumiawszy, że gitara jest źle ustawiona. Musiał grać palcami ponieważ była źle dostrojona (?).
Na końcu, po solówce, był tak wściekły, że rzucił gitarą o ziemię i kopnął ją w kierunku Dallasa Schoo, jego technika od gitar, wyrażając w ten sposób swoją wściekłość na niego.
Bono i reszta zespołu byli 'odjechani' i publiczność też.
Ten moment jest uwieczniony na DVD-Video.'

Sorki za ewentualne błędy - szybkie tłumaczenie - starałem się zachować sens całości.

d//d

#149 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 15:33

Depe mam jedno pytanko co to za książka?? :)

#150 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 31 maja 2007 - 15:42

Bla bla bla. A bo to pierwszy raz miał problemy z gitarą ? A jakoś nigdy wcześniej się tak nie zachowywał..
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#151 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 15:53

Depe mam jedno pytanko co to za książka?? :)

Książka nosi tytuł U2 2000-2002 Elevate Me Here (Karin & Marcel Wagenaar) i obok U2 Live - A Concert Documentary (Ś.P. Pimm Jal De La Parra) jest dla mnie absolutną 'Biblią' jeśli chodzi o koncerty U2.
Oczywiście obie polecam!

d//d

Dołączona grafika

#152 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 16:29

Nieco inaczej sprawę widzi Pimm Jal De La Parra w swojej książce U2 Live:
' Pod koniec 'Gone', Edge, jak nie on, rzucił gitarą i odkopnął ją na bok, następnie podszedł do perkusji, wykrzykując swoją wściekłość.
Później oznajmił, że było to spowodowane tym, iż 'właśnie zamordowaliśmy tę piosenkę'.
Dołączona grafika

Osobiście bardziej przychylam się do tej teorii, sądzę, że Larry coś schrzanił .. jego mina podczas grania tego songu mówi wiele..
Po za tym w dokumencie 'The Making Of Elevation Live' dokładnie widać (w zdjęciach 'od tyłu') jak Edge 'wychodzi z siebie' wydzierając się na Larrego..
Dołączona grafika

d//d

#153 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 31 maja 2007 - 18:17

Bla bla bla. A bo to pierwszy raz miał problemy z gitarą ? A jakoś nigdy wcześniej się tak nie zachowywał..

W rzeczy samej.
Wisz, kamery, DVD, trza było poświrować.

#154 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 18:20

a macie jakieś wideo, co edek ma tam problemy z gitarą? :P

#155 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 31 maja 2007 - 18:22

czyżby video było dla Ciebie jedynym dowodem?

#156 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 18:24

Nie no, wierze wam, ale chciałbym zobaczyć jak to wyglądało, ot z czystej ciekawości.

#157 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 18:39

A mi sie wydaje ze na tym Bostonie to było tak: Wina leży oczywiście u Dallasa Schoo który nie przygotował dobrze gitary(widać jak Edek zerka w tamtym kierunku na końcu). Larry na końcu drze sie do Edga że zrąbał piosenke a Edek mu odkrzykuje żę to nie jego wina, co widać na obrazkach :D Taka moja teoria;]

#158 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2007 - 18:43

U2 - GONE Live from Boston 2001 (ja tego nie wrzucałem, jakby co)

Całośc na podwójnym DVD Elevation Tour 2001 U2 Live from Boston do kupienia chociażby w Merlinie

d//d

#159 dochna

dochna

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 31 maja 2007 - 18:47

gdzie kupić takie cudeńka? Chyba tylko net zostaje, albo podczas jakiejś wycieczki, przywiozę sobie jako pamiątkę
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka
Tym bardziej Prosiaczka tam nie było

#160 dochna

dochna

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 31 maja 2007 - 18:49

[quote name='depe' date='May 31 2007, 04:53 PM' post='17318']
Książka nosi tytuł U2 2000-2002 Elevate Me Here (Karin & Marcel Wagenaar) i obok U2 Live - A Concert Documentary (Ś.P. Pimm Jal De La Parra) jest dla mnie absolutną 'Biblią' jeśli chodzi o koncerty U2.
Oczywiście obie polecam

nie ma to jak wrzucić posta bez odniesienia co do czego ;)
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka
Tym bardziej Prosiaczka tam nie było

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych