Co nowego w muzyce?
Napisano 19 lipca 2007 - 16:19
Singlem promującym składanke jest wreszcie jakaś nowa piosenka Garbage szkoda, że słaba -'Tell me where it hurts': http://www.youtube.c...h?v=ZnKt8i_ppRs
Działalność zespołu przez większość ostatnich miesięcy ( a dokładnie od końca 2005) jest zawieszona. Co chwila pojawiały się plotki o rozwiązaniu, które jednak prostowali muzycy że jest to spowodowane potrzebą czasu by zastanowić się co dalej - zespół nie był zadowolony z tego co dokonał na dwóch ostatnich płytach. Przez ten okres Shirley Manson pracowała nad swoim pierwszym solowym albumem. Kiedy i co z tego wyjdzie nie wiadomo. Ostatnio pojawiły się nowe wypowiedzi perkusisty o planach piątego albumu.
Mam nadzieje, że kiedyś coś nagrają jeszcze bo to jeden z moich ulubionych zespołów i jeden z ciekawszych w ostatnich latach.
-----------------
Natalie Imbruglie () też wydaje składanke najlepszych piosenek ale gdzieś we wrześniu chyba.
I nowa piosenka promująca w tym przypadku również odstaje od bardziej znanych utworów. Przy okazji chciałbym dorzucić, że zdarzyło się jej nagrać kilka równie dobrych piosenek a może i lepszych po
wielkim sukcesie największego przeboju 'Torn' (co by nie robić z niej jakiejś nieutalentowanej śpiewaczki).
Ja ją tam lubie ale w dłuższych włosach była bardziej gorąca
Nowa piosenka 'Glorious' taka wesołkowata w sam raz na lato:
http://www.youtube.c...h?v=aoQH_3essj0
Napisano 19 lipca 2007 - 21:15
Napisano 01 sierpnia 2007 - 14:40
CD 1:
Good Times Bad Times
Communication Breakdown
Dazed And Confused
Babe I'm Gonna Leave You
Whole Lotta Love
Ramble On
Heartbreaker
Immigrant Song
Since I've Been Loving You
Rock And Roll
Black Dog
When The Levee Breaks
Stairway To Heaven
CD 2:
The Song Remains The Same
Over The Hills And Far Away
D'Yer Maker
No Quarter
Trampled Under Foot
Houses Of The Holy
Kashmir
Nobodys Fault But Mine
Achilles Last Stand
In The Evening
All My Love
Tylko komu by się chciało słuchać Zeppów ze składanek ??
Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:19
1 0 1 THE BEST DISCO...EVER!
2 0 2 RADIO ZET SIŁA MUZYKI - LATO 2007
3 0 3 RMF FM - NAJLEPSZA MUZYKA POD SŁOŃCEM 2007
4 0 4 BRAVO HITS LATO 2007
5 3 1 RMF FM NAJLEPSZA MUZYKA PO POLSKU
6 0 6 ESKA HITY NA CZASIE 10
7 0 7 ŚLAD KOMBII
8 0 8 DAJ MI CHWILĘ JUSTYNA STECZKOWSKA
9 0 9 TOP TRENDY 2007
10 0 10 ICKY THUMP THE WHITE STRIPES
( to nie jest dowcip )
#166 Guest_jakubbaranowski_*
Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:37
Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:38
@jakub - naprawdę mnóstwo płyt nie ma w książeczkach wydrukowanych tekstów, co w tym dziwnego ?
Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:48
co jeszcze dziwniejsze - brak książeczki z tekstami piosenek. Dziwne posunięcie, a może to znak rozpoznawczy Prince'a
A zakupiłeś tzw. wersję polską płyty? Jeśli tak to dlatego jest pozbawiona książeczki. Albumy w "polskiej cenie" różnią się od oryginałów właśnie tym, że wkładka jest znacznie uboższa.
Mnie dziwi fenomen popularności składanek radiowych. Po co, na miłość Boską, wydawać kasę na płyty z muzyką, która w danym radiu leci codziennie ??
1. Bo za jakiś czas tych hitów w radiu już nie będzie,
2. Bo klient dostaje na jednym albumie wszystko to co przeszło komercyjną weryfikację tj. zestaw największych megahiciorów radiowych,
3. Bo to wygodniejsze i tańsze niż kupienie albumów poszczególnych wykonawców.
Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:52
Ooo, spokojna głowa, będą. Poza tym " za jakiś czas " także i tej składanki nikt nie będzie słuchał, bo sobie kupi nową..1. Bo za jakiś czas tych hitów w radiu już nie będzie,
2. Bo klient dostaje na jednym albumie wszystko to co przeszło komercyjną weryfikację tj. zestaw największych megahiciorów radiowych,
Ale po co, skoro może ich za darmo posłuchać w radiu ?
3. Bo to wygodniejsze i tańsze niż kupienie albumów poszczególnych wykonawców.
j.w.
Rozumiem kupowanie składanek typu Bravo Hits - gazeta nie odgrywa muzyki, a czytelnicy chcą posłuchać tego, o czym w niej czytają. Ale radiowe ? Dziwactwo.
Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:56
Mnie dziwi fenomen popularności składanek radiowych.
Ten fenomen pojawia się każdego lata... To coś jak "The Best Of..." różnych artystów na Boże Narodzenie. Myślę, że w lato ludzie chętnie bawią się przy takich składankach na imprezach itd...
Inna sprawa, że od dwóch-trzech lat (nad czym ubolewam tak bardzo, że przestałem chodzić na potańcówki do remizy) nie powstał chyba wakacyjny "hit" na miarę "Macareny" albo "Ulalala" (pamiętacie jak laska, która to śpiewała miała ze 3 bisy w Sopocie?)
Pozdrawiam
pat
Napisano 02 sierpnia 2007 - 11:10
Ale po co, skoro może ich za darmo posłuchać w radiu ?
Ale w radiu nie puszczają danej piosenki wtedy kiedy ma się szczególną ochotę jej posłuchać na przykład. Powodów tego rodzaju jest jeszcze znacznie więcej.
Inna sprawa, że od dwóch-trzech lat (nad czym ubolewam tak bardzo, że przestałem chodzić na potańcówki do remizy) nie powstał chyba wakacyjny "hit" na miarę "Macareny" albo "Ulalala"
Dokładnie. Brakuje ostatnimi czasy przebojów wakacyjnych. Jednym z moich niezapomnianych był Mr. President "Coco Jambo" - 96r, plaża, Jastrzębia Góra, piach, masa bufeciarzy smażących ryby w swych przyulicznych budach w rytm tego hitu wakacyjnego...
#173 Guest_jakubbaranowski_*
Napisano 02 sierpnia 2007 - 12:42
A zakupiłeś tzw. wersję polską płyty? Jeśli tak to dlatego jest pozbawiona książeczki. Albumy w "polskiej cenie" różnią się od oryginałów właśnie tym, że wkładka jest znacznie uboższa.
Jak mi wiadomo płyty Prince'a nie ma w wersji polskiej (zapłaciłem za nią 60 zl). Otwieram pudełko a tam nie ma książeczki nawet nie ma na nia miejsca. To moja pierwsza plyta w ktorej nie ma ksiazeczki. I teraz sobie mysle. czykupilem egzemplarz bez ksiazeczki czy poprostu w tej plycie jej nie ma.
#175 Guest_jakubbaranowski_*
Napisano 02 sierpnia 2007 - 23:33
A inne płyty Prince'a (nie albumy, tylko płyty tego samego albumu) miały takową książeczkę?
Nie wiem kupiłem ją w Carfurze. była zapakowana szczelniew folijke i taka rameczke ktora pani w kasie zdejmuje. Dlatego pytam rowniez na forum slyszal ktos ta plyte ?? NIech sie podzieli wrazeniami. Ja przesluchalem ja raz i 4-5 piosenek mi sie podoba choc musze eszcze ja obsluchac dokladniej. Ogolnie chyba mi sie podoba.
Napisano 03 sierpnia 2007 - 10:10
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych