Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co nowego w muzyce?

2234 replies to this topic

#161 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 19 lipca 2007 - 16:19

'Absolute Garbage' czyli składanka największych przebojów Garbage wyszła w poniedziałek (co ciekawe, w innych krajach UE premiera 23 lipca), wersja limitowana zawierać będzie płytę z remiksami, wychodzi też DVD z teledyskami (nie wszystkimi :( )

Singlem promującym składanke jest wreszcie jakaś nowa piosenka Garbage szkoda, że słaba -'Tell me where it hurts': http://www.youtube.c...h?v=ZnKt8i_ppRs

Działalność zespołu przez większość ostatnich miesięcy ( a dokładnie od końca 2005) jest zawieszona. Co chwila pojawiały się plotki o rozwiązaniu, które jednak prostowali muzycy że jest to spowodowane potrzebą czasu by zastanowić się co dalej - zespół nie był zadowolony z tego co dokonał na dwóch ostatnich płytach. Przez ten okres Shirley Manson pracowała nad swoim pierwszym solowym albumem. Kiedy i co z tego wyjdzie nie wiadomo. Ostatnio pojawiły się nowe wypowiedzi perkusisty o planach piątego albumu.

Mam nadzieje, że kiedyś coś nagrają jeszcze bo to jeden z moich ulubionych zespołów i jeden z ciekawszych w ostatnich latach.

-----------------

Natalie Imbruglie (Dołączona grafika) też wydaje składanke najlepszych piosenek ale gdzieś we wrześniu chyba.
I nowa piosenka promująca w tym przypadku również odstaje od bardziej znanych utworów. Przy okazji chciałbym dorzucić, że zdarzyło się jej nagrać kilka równie dobrych piosenek a może i lepszych po
wielkim sukcesie największego przeboju 'Torn' (co by nie robić z niej jakiejś nieutalentowanej śpiewaczki).
Ja ją tam lubie ale w dłuższych włosach była bardziej gorąca Dołączona grafika

Nowa piosenka 'Glorious' taka wesołkowata w sam raz na lato:
http://www.youtube.c...h?v=aoQH_3essj0
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#162 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 lipca 2007 - 21:15

17 września to data premiery nowj płyty Marka Knopflera, zatytułowanej " Kill To Get Crimson ".
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#163 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 14:40

Kolejna składanka Led Zeppelin się ukaże. Nazywać się toto będzie " Mothership " i składać z dwóch płyt CD, lub czterech winyli. Tracklista:

CD 1:
Good Times Bad Times
Communication Breakdown
Dazed And Confused
Babe I'm Gonna Leave You
Whole Lotta Love
Ramble On
Heartbreaker
Immigrant Song
Since I've Been Loving You
Rock And Roll
Black Dog
When The Levee Breaks
Stairway To Heaven

CD 2:
The Song Remains The Same
Over The Hills And Far Away
D'Yer Maker
No Quarter
Trampled Under Foot
Houses Of The Holy
Kashmir
Nobodys Fault But Mine
Achilles Last Stand
In The Evening
All My Love

Tylko komu by się chciało słuchać Zeppów ze składanek ??
And die behind the wheel

Tak uważam.

#164 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:19

Top 10 najlepiej sprzedających się płyt w Polsce w czerwcu - ZPAV:

1 0 1 THE BEST DISCO...EVER!
2 0 2 RADIO ZET SIŁA MUZYKI - LATO 2007
3 0 3 RMF FM - NAJLEPSZA MUZYKA POD SŁOŃCEM 2007
4 0 4 BRAVO HITS LATO 2007
5 3 1 RMF FM NAJLEPSZA MUZYKA PO POLSKU
6 0 6 ESKA HITY NA CZASIE 10
7 0 7 ŚLAD KOMBII
8 0 8 DAJ MI CHWILĘ JUSTYNA STECZKOWSKA
9 0 9 TOP TRENDY 2007
10 0 10 ICKY THUMP THE WHITE STRIPES

:D:D ( to nie jest dowcip )
And die behind the wheel

Tak uważam.

#165 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:29

No co Ty, przecież wiadomo że prawdziwi miłośnicy muzyki nie kupują płyt, ale je ściągają z internetu za darmo. Do sklepów muzycznych chodzą więc tylko łosie. Wyniki sprzedaży albumów nie są więc reprezentatywne.
Dołączona grafika

#166 Guest_jakubbaranowski_*

Guest_jakubbaranowski_*
  • Guests

Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:37

A co myślicie o nowej płycie Prince'a "Planet Earth" ?? Ja osobiście uważam że jest to dobra płyta (wrażenia po pierwszym przesłuchaniu). Nie jestem wielkim fanem księcia ale utwór Guitar wpadł mi bardzo w ucho więc udałem się do sklepu i zakupiłem album. Jedyne co mnie zdziwiło to to, że płycie brakuje spisu utworów (naklejka z utworami była przylepiona na folijke w której była płyta) i co jeszcze dziwniejsze - brak książeczki z tekstami piosenek. Dziwne posunięcie, a może to znak rozpoznawczy Prince'a (jak już mówiłem jestem zielony jeśli chodzi o księcia). choć trójwymiarowa okładka naprawdę przykuwa wzrok.

#167 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:38

Mnie dziwi fenomen popularności składanek radiowych. Po co, na miłość Boską, wydawać kasę na płyty z muzyką, która w danym radiu leci codziennie ??

@jakub - naprawdę mnóstwo płyt nie ma w książeczkach wydrukowanych tekstów, co w tym dziwnego ?
And die behind the wheel

Tak uważam.

#168 Guest_jakubbaranowski_*

Guest_jakubbaranowski_*
  • Guests

Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:44

Ale chciałbym zauważyc ze książeczki brak, wogole jej nie ma. a co do spisu utworów to ja sobie przelepilem naleke z utworami na plyte (uff ciezko bylo :-p)

#169 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:48

co jeszcze dziwniejsze - brak książeczki z tekstami piosenek. Dziwne posunięcie, a może to znak rozpoznawczy Prince'a

A zakupiłeś tzw. wersję polską płyty? Jeśli tak to dlatego jest pozbawiona książeczki. Albumy w "polskiej cenie" różnią się od oryginałów właśnie tym, że wkładka jest znacznie uboższa.

Mnie dziwi fenomen popularności składanek radiowych. Po co, na miłość Boską, wydawać kasę na płyty z muzyką, która w danym radiu leci codziennie ??

1. Bo za jakiś czas tych hitów w radiu już nie będzie,
2. Bo klient dostaje na jednym albumie wszystko to co przeszło komercyjną weryfikację tj. zestaw największych megahiciorów radiowych,
3. Bo to wygodniejsze i tańsze niż kupienie albumów poszczególnych wykonawców.
Dołączona grafika

#170 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:52

1. Bo za jakiś czas tych hitów w radiu już nie będzie,

Ooo, spokojna głowa, będą. Poza tym " za jakiś czas " także i tej składanki nikt nie będzie słuchał, bo sobie kupi nową..

2. Bo klient dostaje na jednym albumie wszystko to co przeszło komercyjną weryfikację tj. zestaw największych megahiciorów radiowych,

Ale po co, skoro może ich za darmo posłuchać w radiu ?

3. Bo to wygodniejsze i tańsze niż kupienie albumów poszczególnych wykonawców.

j.w.

Rozumiem kupowanie składanek typu Bravo Hits - gazeta nie odgrywa muzyki, a czytelnicy chcą posłuchać tego, o czym w niej czytają. Ale radiowe ? Dziwactwo.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#171 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 10:56

Mnie dziwi fenomen popularności składanek radiowych.

Ten fenomen pojawia się każdego lata... To coś jak "The Best Of..." różnych artystów na Boże Narodzenie. Myślę, że w lato ludzie chętnie bawią się przy takich składankach na imprezach itd...

Inna sprawa, że od dwóch-trzech lat (nad czym ubolewam tak bardzo, że przestałem chodzić na potańcówki do remizy) nie powstał chyba wakacyjny "hit" na miarę "Macareny";) albo "Ulalala" (pamiętacie jak laska, która to śpiewała miała ze 3 bisy w Sopocie?)

Pozdrawiam

pat

#172 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 11:10

Ale po co, skoro może ich za darmo posłuchać w radiu ?

Ale w radiu nie puszczają danej piosenki wtedy kiedy ma się szczególną ochotę jej posłuchać na przykład. Powodów tego rodzaju jest jeszcze znacznie więcej.

Inna sprawa, że od dwóch-trzech lat (nad czym ubolewam tak bardzo, że przestałem chodzić na potańcówki do remizy) nie powstał chyba wakacyjny "hit" na miarę "Macareny";) albo "Ulalala"

Dokładnie. Brakuje ostatnimi czasy przebojów wakacyjnych. Jednym z moich niezapomnianych był Mr. President "Coco Jambo" - 96r, plaża, Jastrzębia Góra, piach, masa bufeciarzy smażących ryby w swych przyulicznych budach w rytm tego hitu wakacyjnego...

#173 Guest_jakubbaranowski_*

Guest_jakubbaranowski_*
  • Guests

Napisano 02 sierpnia 2007 - 12:42

[quote name='Atomic_Mario' date='Aug 2 2007, 11:48 AM' post='24226']
A zakupiłeś tzw. wersję polską płyty? Jeśli tak to dlatego jest pozbawiona książeczki. Albumy w "polskiej cenie" różnią się od oryginałów właśnie tym, że wkładka jest znacznie uboższa.

Jak mi wiadomo płyty Prince'a nie ma w wersji polskiej (zapłaciłem za nią 60 zl). Otwieram pudełko a tam nie ma książeczki nawet nie ma na nia miejsca. To moja pierwsza plyta w ktorej nie ma ksiazeczki. I teraz sobie mysle. czykupilem egzemplarz bez ksiazeczki czy poprostu w tej plycie jej nie ma.

#174 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 02 sierpnia 2007 - 12:44

I teraz sobie mysle. czykupilem egzemplarz bez ksiazeczki czy poprostu w tej plycie jej nie ma.

A inne płyty Prince'a (nie albumy, tylko płyty tego samego albumu) miały takową książeczkę?

#175 Guest_jakubbaranowski_*

Guest_jakubbaranowski_*
  • Guests

Napisano 02 sierpnia 2007 - 23:33

A inne płyty Prince'a (nie albumy, tylko płyty tego samego albumu) miały takową książeczkę?

Nie wiem kupiłem ją w Carfurze. była zapakowana szczelniew folijke i taka rameczke ktora pani w kasie zdejmuje. Dlatego pytam rowniez na forum slyszal ktos ta plyte ?? NIech sie podzieli wrazeniami. Ja przesluchalem ja raz i 4-5 piosenek mi sie podoba choc musze eszcze ja obsluchac dokladniej. Ogolnie chyba mi sie podoba.

#176 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 03 sierpnia 2007 - 10:10

Nowa płyta Duran Duran ukaże się 30 października. Gościnnie wystąpi na niej topowy obecnie producent Timbaland, a także dwóch jego najmodniejszych podopiecznych - Nelly Furtado i Justin Timberlake. Album będzie zatytułowany " Red Carpet Massacre " ( ostatnio mamy jakąś inwazję fatalnych tytułów :blink: )
And die behind the wheel

Tak uważam.

#177 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 03 sierpnia 2007 - 12:03

Timbaland, a także dwóch jego najmodniejszych podopiecznych - Nelly Furtado i Justin Timberlake.

Jezus, nie wytrzymnę tego :blink: Już mi się od tego trio niedobrze robi.

#178 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 03 sierpnia 2007 - 12:50

Jezus, nie wytrzymnę tego :blink: Już mi się od tego trio niedobrze robi.

E tam, Nelly fajna jest :D
Tyle że solo, w sumie fakt, w tym triju za dobrze nie jest :]

#179 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 03 sierpnia 2007 - 13:21

E tam, Nelly fajna jest :D

Bywały ładniejsze "spiewajace" panienki :P

#180 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 03 sierpnia 2007 - 13:28

eee...nikt tu jeszcze nie wspomniał, że Borys Dejnarowicz nie jest już członkiem The Car Is On Fire? :|

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych