ej, wiem że Cohen może się niektórym ludziom trochę nudzić (w sumie to jednak nie wiem czemu), ale ten nowy album - bardzo dobry, naprawdę polecam, trochę chyba pożegnanie, za bardzo się do Bowiego wybiera. "I'm ready my Lord" wyśpiewuje.
Co nowego w muzyce?
Napisano 24 października 2016 - 22:19
Napisano 26 października 2016 - 20:05
Nowa Agnes Obel niezmiennie czaruje pięknie.
Żałuję, że dopiero teraz ją poznałam (chociaż jej nazwisko już od bardzo dawna kojarzę), bo ma naprawdę piękne piosenki; trochę mi się kojarzy z Julią Holter i Marissą Nadler. Na jesień idealna.
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 03 listopada 2016 - 22:25
Napisano 03 listopada 2016 - 22:33
Austra również szykuje album na styczeń. Singiel rokuje nieźle:
https://www.youtube.com/watch?v=7rzmhbiKUo0
Napisano 10 listopada 2016 - 12:20
The xx wracają! Nowy album "See You" ukaże się 13 stycznia.
https://www.youtube.com/watch?v=1_oA9UmRd4I
Napisano 12 listopada 2016 - 19:15
„One More Time With Feeling” 3D będzie można zobaczyć 1 grudnia 2016 o godz. 20.00 w wybranych kinach sieci Multikino: Gdańsk, Katowice, Kraków, Łódź, Poznań 51, Szczecin, Warszawa – Złote Tarasy, Warszawa Ursynów oraz Wrocław Pasaż."
I can't say where it is
But I know I'm going.
Napisano 15 listopada 2016 - 13:18
Jak ktoś pisał na forum nowy album Stinga strasznie pop-rockowy i wygładzony do granic możliwości, choć to chyba przypadłość większości współczesnych wydawnictw.
Days off are great...
"Kiedy intelektualna część gry przeważa nad duchową, nigdy nie osiąga się sukcesów, nigdy nie dochodzi się do czegoś wielkiego" John Frusciante
Napisano 16 listopada 2016 - 20:24
O proszę, jak Sting rozruszał temat
Parę tygodni temu wyszły kolejne albumy Jima Jamesa (wokalisty zespołu My Morning Jacket, też polecam) i Hope Sandoval & The Warm Inventions (skojarzenia z Mazzy Star pożądane), single wrzucałam stronę wcześniej, więc już nie będę powtarzać. Słucha się jak najbardziej dobrze, ale wydaje mi się, że obu jednak brak wyrazistości, oprócz paru piosenek reszta szybko wyleciała mi z głowy. Bardziej polecam poprzednie albumy, gdyby ktoś chciał się jednak zapoznać.
Natomiast parę dni temu ukazał się debiut Ralpha Kaminskiego - w czerwcu można go było zobaczyć na nieco innym niż zwykle festiwalu w Opolu i dzięki temu go poznałam. Może jest ciut manieryczny w śpiewaniu, ale czuję w tym potencjał. Płyta jest już na spotify. Macie przykład, bardzo mi się podoba:
http://www.youtube.com/watch?v=RzHd0lgNszU
Tymczasem w lutym ukaże się nowy album Xiu Xiu, dziś udostępnili singla:
https://soundcloud.c...sic/wondering-1
Przyznam, że czekam, chociaż singiel brzmi trochę nietypowo jak na nich.
Napisano 16 listopada 2016 - 22:14
a ja dodam, że Eno wydaje nowy album 1 stycznia.
Dzieło składać będzie się z jednego, trwającego 54 minuty utworu. Artysta opisuje kompozycję jako ambientową, ale mówi to z pewną rezerwą. - Dziś już chyba nikt nie rozumie, co to tak naprawdę znaczy - dodaje.
Napisano 17 listopada 2016 - 08:48
Napisano 17 listopada 2016 - 17:20
wielkie dzięki za to, Max! Zaniedbałem ostatnimi czasy porcysa i już żałuję. Świetny materiał.
EDIT: o, jeszcze dodam, że The Magnetic Fields ogłosili, że wydadzą nowy album - 50 Song Memoir
Napisano 18 listopada 2016 - 12:37
2 grudnia ukaże się EPka od The Last Shadow Puppets. 'The Dream Synopsis’ oprócz dwóch, na nowo nagranych, utworów z ostatniej płyty będzie zawierała jeszcze cztery covery:
2. Les Cactus (Original by Jacques Dutronc)
3. Totally Wired (Original by The Fall)
4. This Is Your Life (Original by Glaxo Babies)
5. Is This What You Wanted (Original by Leonard Cohen)
6. The Dream Synopsis
Midnight is where the day begins.
Napisano 18 listopada 2016 - 15:49
Btw - pierwszy klip - Alex Turner aka Bono połączony z Gahanem.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych