i jest już nowa Lykke Li, ale ze smutkiem stwierdzam, że nic nie pamiętam oprócz już znanych wcześniej singli i jakoś nie wzięło mnie ;(
odszczekuję. od paru(nastu?) dni sprawdza się wyśmienicie.
a nowa Sharon bardzo ładna.
Napisano 03 czerwca 2014 - 16:01
i jest już nowa Lykke Li, ale ze smutkiem stwierdzam, że nic nie pamiętam oprócz już znanych wcześniej singli i jakoś nie wzięło mnie ;(
odszczekuję. od paru(nastu?) dni sprawdza się wyśmienicie.
a nowa Sharon bardzo ładna.
Napisano 06 czerwca 2014 - 13:21
Cisza? Wręcz przeciwnie - wśród gości takie legendy, jak Tom Morello czy Page Hamilton.
Napisano 06 czerwca 2014 - 22:26
krąży już w sieci debiutancki album Glass Animals - 'Zaba'; jeszcze nie słuchałam, ale wnioskując po singlach i wcześniejszych EPkach spodziewam się dobra.
Napisano 06 czerwca 2014 - 23:31
Napisano 06 czerwca 2014 - 23:33
Pomijając drobny fakt że Archive ostatnią ciekawą w miarę płytę wydało bodajże w 2001 roku... no z każdą nową się co raz bardziej dławią własnym ogonkiem, nie, nie warto. Są jak Deep Purple zupełnie, jak tak się w klimacie Trójkowych bohaterów kręcimy. DP zajęło 30 lat nagranie kolejnego dobrego albumu, w międzyczasie robili to co Archive od czasu You All Look The Same To Me. Nagrywali It All Sounds The Same To Me kolejne przez te 13 lat, właśnie zrobili to samo tylko jeszcze gorzej.
Napisano 06 czerwca 2014 - 23:37
Napisano 06 czerwca 2014 - 23:44
A bo Wy już nudy nie lubicie
Z wielu głosów wiem, że poprzedni krążek Archive wielu osobom nie podszedł, bo brak spójności, nic nowego itp. Ja się jednak zajarałam. I właściwie od razu. Do Axiomu będę się musiała przekonać. Żałuję, że nie trafiłam w tym albo w zeszłym tygodniu (już nie pamiętam) na odsłuch tej płyty u Kaczkowskiej w Ciemnej Strony Mocy. No nic, straciłam moment, TĘ pierwszą idealną chwilę na kontemplację. No coż, bywa.
A w ogóle co do Archive będę zawsze nieobiektywna, bo oni mają dziwny wpływ na mnie
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 06 czerwca 2014 - 23:53
no ja nie lubię po prostu jak zespół udaje progresywny a potem zrzyna sam z siebie co raz bardziej płasko bo im się jeden album udał, który swoją drogą też był totalną kompozycyjnie zrzyną z Pink Floyd, ale brzmiał jeszcze oryginalnie jak na swój czas więc był ok tak, mówię tak krytycznie bo emocjonalnie nie są w stanie mnie porwać już od strasznie dawna, chyba że senność nazwiemy emocją
ale to tylko moje małe zdanie miłość, pokój, u2forums.
Napisano 08 czerwca 2014 - 22:51
debiutancki album Glass Animals - 'Zaba'
dobroć. takie antlersowe granie z innym wokalem.
Napisano 10 czerwca 2014 - 21:24
https://www.youtube.com/watch?v=NOPfmfRVWmk&feature=youtu.be
Nowy singiel zespołu Spoon. Generalnie wierne odwzorowane ich własne brzmienie opisane kiedyś na Porcysiu jako Uh. Uh uh, huh-uh. Mh-ooawh, uh. Uh howh. Dum dum, brzdum, klap. Uh-oh.
Wiem, że acr lubi, ale ktoś oprócz nas czekał?
Napisano 10 czerwca 2014 - 21:44
Wątpię żeby ktoś czekał ale The Ghost Of You Lingers (uważam za najciekawsze dzieło Spoon ever jednak) i za nim cały album wpadły pod parę strzech i ten zespół przez chwilę cieszył się tu zainteresowaniem. Nowy singiel wporzo, czekam na album.
Plus, Blonde Redhead się zapowiedziało z albumem na 2 września.
Napisano 10 czerwca 2014 - 21:45
Napisano 16 czerwca 2014 - 22:33
Dzisiaj jest premiera utworu Sinead O'Connor 'Take Me To Church', ktory ma byc pierwszym singlem z nowego albumu 'I'm Not Bossy I'm The Boss'. Album w regularnej sprzedazy ma sie ukazac 12. sierpnia tego roku.
Mozna posluchac tutaj:
http://www.npr.org/b...ke-me-to-church
Napisano 17 czerwca 2014 - 11:10
https://www.google.p...HoAMdLnNe1SCe8w
George Ezra wydaje debiutancką płytę. Singiel Budapest otworzył mu drogę, ale inne utwory ma też znakomite. Super,że będzie album.
Będą z niego ludzie.
El silencio se vuelve melodia
Napisano 17 czerwca 2014 - 17:59
Napisano 17 czerwca 2014 - 22:28
Pisałem o tym. Ogólnie miło się słucha, ale tym razem mnie tak bardzo nie porwało
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych