Garść newsów ze stajni Coldplay.pl
19.02.2007
Grupa Coldplay jest w trakcie pracy nad nowym krążkiem. Jak już wcześniej informował Chris Martin, będzie on bardziej ponury i nie będzie pianina. Na temat albumu wypowiedziała się żona wokalisty brytyjskiej grupy - Gwyneth Paltrow. Gwiazda kina wyjawiła, że jej mąż, jak i cały zespół nie zawiodą fanów.
- Nie należy spodziewać się tej płyty zbyt szybko - tłumaczy aktorka. - To będzie jednak ich najlepsze dzieło. Coś absolutnie szalonego. Przy okazji ostatniego krążka ciążyła na Chrisie ogromna presja. W efekcie powstał produkt będący kumulacją różnych typów energii. Tym razem zupełnie inaczej podszedł do pracy, z niemal zegarmistrzowską dokładnością.
08.03.2007
Coldplay w najbliższym czasie rozpocznie prace w studiu na nowym krążkiem. Materiał w części jest już gotowy - Mamy pewną piosenkę i chcemy, żeby cały świat usłyszał ją zanim umrzemy - stwierdził wokalista Chris Martin. - Niewiele mogę powiedzieć o tym nagraniu, poza tym, że w zasadzie jest genialne.
28.03.2007
Kolejnym znanym producentem po Eno, który będzie wraz z zespołem pracował nad następnym krążkiem ma być Timbaland. W kwietniu ma spotkać się z zespołem, którego jak sam mówi jest wielkim fanem. "Będę starał się odgadnąć ich myśli, ogarnąć ich odczucia" stwierdził producent. "Jeśli się od razu dogadamy, piszę się na tę współpracę".
(Timbaland robił podkłady i reżyserował dźwięk na płytach wielu gwiazd, m.in. Justina Timberlake'a, Kelis, Nelly Furtado, The Pussycat Dolls, Aaliyah i innych gwiazd sceny pop, hh i r'n'b. Pomógł też zaistnieć m.in. Missy Elliott)
----
Coldplay bez pianina?