Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co nowego w muzyce?

2234 replies to this topic

#1181 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 16:03

Ktoś coś wcześniej wspominał o nowym albumie Travis'a? Bo nie wiem czy wrzucać info. :P/>
"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#1182 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 20:37

Wrzucaj:)

A ja od siebie poinformuję, że 30 kwietnia Edward Sharpe & the Magnetic Zeros mają ujawnić datę nowego (jee) albumu oraz jegoż nazwę

#1183 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 18:32

Ktoś coś wcześniej wspominał o nowym albumie Travis'a? Bo nie wiem czy wrzucać info. :P

;)

już jutro ma ukazać się singiel, a sam album 19. sierpnia.

tymczasem czy ktoś jeszcze oprócz uzi i acra zauważył debiut Łagodnej Pianki "Najmniejsze przeboje"?

http://www.youtube.com/watch?v=n70nbQc8w_4
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#1184 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 19:16

Ja zauważyłem.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1185 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 20:32

Ja też.

#1186 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 21:31

Nawet ja.

#1187 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 21:58

I co myślimy? Mimo że wcześniej się nie interesowałem pobrałem z dark center jak się pojawiło, ot tak z ciekawości co tam w Krajowej no i bardzo miłe zaskoczenie. Równa, dobra, bardzo porządnie wykonana i nieoczywista jak na kraj płyta no i jak komuś nie przeszkadza wokal kojarzący się nieco barwą z Happysadem (albo teksty, nie wiem, nie wsłuchiwałem się przesadnie), myślę że bardzo warto sprawdzić.

#1188 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 20:29

o, całkiem Was dużo ;) dobrze.

a Travis właśnie wydał singla:

http://www.youtube.c...h?v=W-ZT2Hgonwc

taki travisowy, co tu dużo mówić.

#1189 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 02 maja 2013 - 12:30

http://www.youtube.c...h?v=R7eRrTKmYO0

Nowy singiel Laury Marling, do tego fajny klip, polecam posłuchac i obejrzeć cały;)

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1190 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 06 maja 2013 - 22:05

nowe MS MR (jakiś download może już jest nawet, ale nie widzę na razie). jest 5 starych kawałków i chyba to one wypadają najlepiej.

#1191 derka

derka

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 07 maja 2013 - 14:54

Nowi Editorsi :)

http://www.youtube.c...h?v=jQQ2gTkV-GM

#1192 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 07 maja 2013 - 22:14

Może ktoś jeszcze nie wie, he he, Vampire Weekend album nowy wyciekł i brzmi jakby się nasłuchali bardzo dużo Paula Simona kiedy spodobała mu się Afryka. Bardzo miła rzecz i jak nigdy nie byłem fanem, tę pozycję polecam nawet. Macie próbkę sampelek.

http://www.youtube.com/watch?v=i-BznQE6B8U

#1193 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 08 maja 2013 - 17:23

A to oni nie brzmieli tak od początku? Debiut był wszędzie porównywany do Graceland.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1194 derka

derka

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 08 maja 2013 - 18:04

Nowi Primal Scream na dark center :)

#1195 Loony

Loony

dziecko

• Members
  • 867 Postów

Napisano 09 maja 2013 - 09:41

Nie wiem czy ktoś już gdzieś pisał, ale skoro tu nie widzę, to może jednak nie. Nowy album The National się już pojawił w całości w sieci.

#1196 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 09 maja 2013 - 09:50

o, faktycznie i nawet linki już są gdzieniegdzie. swoją drogą, Naszynale w maju to brzmi jak oksymoron.

#1197 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 maja 2013 - 20:48

I co myślimy? Mimo że wcześniej się nie interesowałem pobrałem z dark center jak się pojawiło, ot tak z ciekawości co tam w Krajowej no i bardzo miłe zaskoczenie. Równa, dobra, bardzo porządnie wykonana i nieoczywista jak na kraj płyta no i jak komuś nie przeszkadza wokal kojarzący się nieco barwą z Happysadem (albo teksty, nie wiem, nie wsłuchiwałem się przesadnie), myślę że bardzo warto sprawdzić.

Myślimy bardzo pozytywnie, acz nie jest to jakieś wielkie odkrycie muzyczne w polskich warunkach (podobnie już grali np. Ziyo, poza tym dość oczywiste konotacje z Myslovitz i takimi tam, generalnie moim zdaniem to jest właśnie bardzo "polski" rock). Największym pozytywem są, tu pełna zgoda, same piosenki - bez wyjątku znakomite. Takie Kamp! to Piankowi biją na głowę. A są ponoć z jakiejś wiochy w Podkarpackiem. Nieźle. Czekam na jakiś koncert w okolicy.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1198 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 11 maja 2013 - 20:57

Sędziszów Małopolski ma prawa miejskie! :P

#1199 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 maja 2013 - 21:17

Zgoda z tym "polisz rokiem" Dołączona grafika i zgoda co do skojarzeń Myslo/Ziyo, ale muszę chyba dodać że są na tej płycie też elementy które równie dobrze mogłyby się znaleźć na albumie The Clientele albo jakiejś innej londyńskiej indie-popowej kapeli sprzed dekady, a o ile z Brytanii zgrywają wszyscy, to to konkretnie nie zdarza się już nad Wisłą aż tak często. Małe rzeczy, wiesz, czasem to melodia, czasem brzmienie elementów, czasem prowadzenie partii klawiszy i dęciaków.. nadal nie jest to nic wielce niesamowitego ani nowego, jasne, ale bardzo mnie cieszy kolejny dobry rasowo "krajowy"* zespół który raczy takimi drobnostkami.

*(swoją drogą Wytwórni Krajowej chyba się udało, sam zacząłem odruchowo używać tego przymiotnika na opisanie paru kapel które brzmią... krajowo)

A na koncert też mam dużą ochotę. W TV brzmieli znakomicie na żywca i aż celem hajpu macie próbkę Dołączona grafika
http://www.youtube.com/watch?v=ItvVrxnMI6o

#1200 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 13 maja 2013 - 22:14

W życiu bym nie przypuszczał, że nowy album Deep Purple wywoła jeszcze we mnie jakiekolwiek emocje. Tymczasem od Now What?! nie mogę się oderwać. Jak wielu w ostatnich latach, także i ci starsi panowie zrozumieli, że są starzy i kluczem do sukcesu może być jedynie brak spiny na osiąganie czegokolwiek. No więc nagrali płytę po miesiącu jamowania, a Glover w wywiadach opowiada, że "niestety, raz na jakiś czas trzeba wydać nowy album". I ma to GROOVE. Nareszcie obudził się Don Airey, który jest tym razem absolutnie centralną postacią - wyczynia niestworzone rzeczy na klawiszach, a w singlowym - singlowym! - Hell To Pay w pewnym momencie już nie gra, a po prostu wyżywa się na tych swoich biednych keyboardach, z agresją godną Jacka White'a. Ian Gillan doskonale wie, że nie zaśpiewa już nigdy Child In Time, więc.. po prostu nie próbuje. I tak właśnie trzeba. Wątpliwości może budzić co najwyżej głupiutki Uncommon Man, choć jestem przekonany, że jest to po prostu beka z Blackmore's Night (Glover przyznał, że z Blackmorem nadal nie rozmawia - i też bardzo dobrze, Steve Morse jest lepszy, a jednocześnie skromniejszy). Nie udało mi się spełnić zapowiedzi o odświeżeniu dyskografii, ale u "fanów klasycznego rocka" już czytałem opinie, że to ich najlepsza płyta od czasów Perfect Strangers. Na tyle, na ile sobie przypominam, myślę, że należałoby się z taką oceną cofnąć jeszcze dalej. W przyszłym roku chłopaki chcą wydać następną. Równie owocnych jamów życzę.
And die behind the wheel

Tak uważam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych