To ja akurat powtarzam, a nie ten głup.. WitasTaa, a Yorke to wyjec.
SURVIVOR OT 9B
#61 Guest_Panna Anna_*
Posted 08 lutego 2008 - 16:53
Posted 08 lutego 2008 - 17:01
#63 Guest_Panna Anna_*
Posted 08 lutego 2008 - 17:08
Posted 08 lutego 2008 - 17:13
Dobra, w tej kwestii się nie zgodzimy chybaJeżeli jest coś takiego jak " brzmienie Oasis " to znaczy, że mają oryginalny.
Czyli w tej też nieChcę. Powtarzam - można rozpoznać Radiohead po 10 sekundach ? Można. Można rozpoznać Oasis po 10 sekundach ? Można. Więc o co chodzi ?
A pewnie że tak ;PTaa, a Yorke to wyjec.
Uwielbiam takie pytania Słyszałem, całą dyskografię oprócz ostatniej płyty.Stawianie Oasis i Blur w jednym rzędzie jest kompletnie nieuzasadnione. Zespoły te nie mają ze sobą nic wspólnego. Słyszałeś jakiekolwiek dokonanie Blur ?
Stawiam je "jakby" w jednym rzędzie bo to chyba najoczywistsze przykłady pjonjerów britpopu. Najoczywistsze, nie mówię, że idealne.
Ależ jest powód - piszesz, że Oasis jest oryginalne, ciekawe i tak dalej. A ww. bardziej pasują do takiego opisu. Moim zdaniem wszystko oczywiście.Nie ma żadnego powodu, by twierdzić, że ww. zespoły są " o wiele ciekawsze " od Blur, czy nawet Oasis. W ogóle nie rozumiem, po co ustawiać tu jakieś opozycje.
Nie jest "czadowy", ale ciekawszy - owszemTravis ciekawszy od Blur ?? NO SORRY.
Posted 08 lutego 2008 - 17:34
Słyszałem, całą dyskografię oprócz ostatniej płyty.
No to bardzo wiele nie słyszałeś
bo to chyba najoczywistsze przykłady pjonjerów britpopu.
Najoczywistsze przykłady pionierów britpopu to Stone Roses i Happy Mondays.
ciekawszy - owszem
Nieprawda. Travis to tylko zbiór miłych, akustycznych piosenek. Blur to zespół poszukujący, na każdej płycie grający inaczej, eksperymentujący. Bliżej im do Radiohead niż do Oasis.
Posted 08 lutego 2008 - 17:43
Dobra, w tej kwestii się nie zgodzimy chyba
Ze mną tez nie. Nie poznajesz Oasis? Laryngolog wskazany:P
Stawiam je "jakby" w jednym rzędzie bo to chyba najoczywistsze przykłady pjonjerów britpopu. Najoczywistsze, nie mówię, że idealne.
Supergrass, KS i Travis jako pionierzy britpopu? Wytłumacz się lepiej.
Ależ jest powód - piszesz, że Oasis jest oryginalne, ciekawe i tak dalej. A ww. bardziej pasują do takiego opisu. Moim zdaniem wszystko oczywiście.
Kula Shaker - zróbmy coś jak Bitelsi kiedy inspirowali się krishną i zagrajmy to czadowo jak Oasis. Itd.
(itd. znaczy: reszcie mi się pisać nie chce;)
Nie jest "czadowy", ale ciekawszy - owszem
Weź to rozwiń jakoś bo też nie wierzę
Mój ranking płyty:
(...)
Cholera, wstawiłem tu ranking Oasis.
SORY;)
Edited by acr, 08 lutego 2008 - 17:46 .
Posted 08 lutego 2008 - 17:44
to chyba JEDYNY ewidentnie Bitelsowy kawałek na tej płycie
W sumie racja - bo Don't Look Back In Anger to już solowy Lennon
Posted 08 lutego 2008 - 17:44
Prapionierów powiedziałbymNajoczywistsze przykłady pionierów britpopu to Stone Roses i Happy Mondays.
Nieprawda. Travis to tylko zbiór miłych, akustycznych piosenek. Blur to zespół poszukujący, na każdej płycie grający inaczej, eksperymentujący. Bliżej im do Radiohead niż do Oasis.
Tylko że Blur nie trafia do mnie tak jak np. Radiohead. A Travis dla przeciwwagi trafia do mnie całkiem nieźle. Tylko i wyłącznie dlatego stwierdziłem, że dla mnie bardziej ciekawy. Obiektywnie patrząc pewnie bardziej ciekawy i w ogóle jest Blur, ale co mi z tegoWeź to rozwiń jakoś bo też nie wierzę
Ej, nie o te chodziłoSupergrass, KS i Travis jako pionierzy britpopu? Wytłumacz się lepiej.
Posted 08 lutego 2008 - 17:47
Obiektywnie patrząc pewnie bardziej ciekawy i w ogóle jest Blur
Dokładnie o to mi chodziło
#70 Guest_Panna Anna_*
Posted 09 lutego 2008 - 22:32
6 na Electioneering, które tym samym odpada z zabawy.
4 na Let Down.
Po 1 na: Lucky, The Tourist, No Surprises, Climbing Up The Walls.
Teraz wybieramy z takiego zestawu:
Airbag
Paranoid Android
Subterranean Homesick Alien
Exit Music (For a Film)
Let Down
Karma Police
-
-
Climbing up the Walls
No Surprises
Lucky
The Tourist
Do godziny 22 w poniedziałek.
Posted 09 lutego 2008 - 22:54
Posted 10 lutego 2008 - 01:48
#74 Guest_Mac_*
Posted 10 lutego 2008 - 09:04
Posted 10 lutego 2008 - 09:44
Posted 10 lutego 2008 - 10:07
#77 Guest_Mrówa_*
Posted 10 lutego 2008 - 10:39
ostatnio przesłuchiwałem z uwagą całe OKC ale ten ostatni utwór jest tak nudny ze aż go nie mogłem wysłuchac do konca ;p
Nastepnie poleci Paranoid Android, nie rozumiem, co ludzie widzą w tym utworze...
Posted 10 lutego 2008 - 12:30
Nastepnie poleci Paranoid Android, nie rozumiem, co ludzie widzą w tym utworze...
Zapewne to, że tam wszystko jest genialne.
Posted 10 lutego 2008 - 14:49
Właśnie słucham dziesiąty raz i cały czas mnie hipnotyzuje!! Genialne!!Przesłuchałem, i nie mam już żadnych wątpliwości - Let Down.
#80 Guest_Mrówa_*
Posted 10 lutego 2008 - 15:22
Zapewne to, że tam wszystko jest genialne.
no własnie ja tam nic szczególnego w tym utworze nie widze.
Utwór spokojnie mógłby sie na Kid A znaleźć.
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users