Ostatnio słuchałem U2..
Napisano 11 czerwca 2021 - 09:37
6!
Z powrotem w PL... troche czlowieka w necie nie bylo... i...
Ki grzyb? https://www.youtube....73GcwhCU&t=220s
Nawet, nawet.
pozdro, Wiercioch
Napisano 29 czerwca 2021 - 16:48
Wrzucam stary link:
https://youtu.be/pgQTCh_AT4M
Napisano 06 listopada 2021 - 09:53
Takie nic specjalnego. W kontekście sceny w filmie pewnie będzie pasować, ale tak sama w sobie to ziew.
Napisano 06 listopada 2021 - 10:05
Po 10 razach zaczyna wchodzić Taka słodko - gorzka piosenka do bajki. Po obejrzeniu zwiastuna wydaje się, że będzie pasować do postaci Bono. Zgadzam się z powyższymi opiniami - średniak, który ani nie przynosi wstydu ani nie jest jakimś wielkim powrotem legendy.
Napisano 18 listopada 2021 - 17:25
Mam ostatnio okazję posłuchać trochę U2 z dwóch powodów:
1. Przy niczym innym jak właśnie przy staruchach mój młody się uspokaja i zasypia czyli coś tam w genach przekazane najlepiej działa Ajstyl, a właściwie Ajstyl w połączeniu ze Stand by me z 360 (ten z pierwszego Mediolanu, chociaż i ten z Chorzowa fajnie daje radę). I jak tak sobie sięgnę pamięcią do mojego dzieciństwa, to choć pierwsza poznaną piosenką przeze mnie było WOWY, to Ajstyl był pierwszą świadomie zapamiętaną piosenką
2. Kupiłem TV (w końcu!) i fajnie jest obejrzeć i posłuchać koncertów w trochę lepszej jakości niż na ekranie kompa lub co gorsza telefonu
https://youtube.com/...eature=youtu.be
I powiem Wam, że fajnie jest do nich wrócić
Napisano 19 grudnia 2021 - 04:44
Exit.
Jak to dobrze, że oni tego nie spierdolili tylko z robili z tego oś całego koncertu.
Przypominają się sceny z koncertów.
Przypomina się sylwester na skraju światów na Bemowie, na Jelonkach.
Gdzie miłość spotkała się z czarną dziurą, która pochłonęła wszystko. Zakrzywiając przeszłość, przyszłość, teraźniejszność. Wpadłem wtedy na ścieżkę rzeczywistości, na której nie chiałem być.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 24 marca 2022 - 10:53
Właśnie słucham U2 Pop - płytę którą kupiłem równo 25 lat temu.
Od tamtego dnia - 24 marca 1997 - się wszytko u mnie zaczęło.
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 24 marca 2022 - 21:30
Właśnie słucham U2 Pop - płytę którą kupiłem równo 25 lat temu.
Od tamtego dnia - 24 marca 1997 - się wszytko u mnie zaczęło.
.
U mnie było podobnie. Pierwsza nowa płyta (a właściwie kaseta) U2 jaką kupiłem, już jako średniozaawansowany fan, bo zespół wpadł mi w oko (a raczej ucho) 2 lata wcześniej przy okazji Hold me thrill me..., które leciało nawet jak otworzyło się lodówkę Pamiętam ślęczenie nad książeczką i tekstami i tłumaczenie piosenek ze SŁOWNIKIEM w ręku Nad żadną wkładką z tekstami nie spędziłem tyle czasu co nad Popem. Dla mnie to album nr 3, uzupełnia podium tych największych dokonań irlandczyków. Ich ostatnie monumentalne dzieło, szkoda, ze trochę niedokończone, bo przecież please brzmi jak demo, a jak powinno brzmieć wiemy bo na szczęście kawałek załapał się na singiel.
I'll be up with the sun
Are you still holding on
I'm not coming down
Napisano 29 marca 2022 - 17:20
Ja ostatnio słuchałam POP z winyla U mnie fascynacja U2 zaczęła się właśnie od tego krążka. W radiu RMF FM non-stop leciało Discotheque. A singlem, który wtedy najbardziej mi się podobał był Staring at the Sun. Do dziś żałuję, że nie przekonałam mamy na wypad na Służewiec. No ale byłam wtedy dzieciakiem. Pozdro dla wszystkich, którzy byli dziećmi w latach 90.!
So I'm telling you... child
Every artist is a cannibal, every poet is a thief
All kill their inspiration and sing about their grief
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych