Bo Andrea wyglądała jak młodsza i ładniejsza Ali i Ali mu zabroniła?
Tak myślałem w sumie XDD
Napisano 23 października 2018 - 10:52
Od soboty oglądam seryjne koncerty U2 w kolejności chronologicznej - odwróconej.
Najpierw Multicam z 2018 z Berlina (31 sierpnia)
Potem Multicam z Dublina z 2017 - Trasa 30 lat Joshua Tree
Wczoraj doszedłem prawie do końca koncertu z Paryża z 2015.
Fajnie się to ogląda w takiej kolejności. Oni coraz młodsi: Bono coraz lepiej wygląda. Na perkusji od 2017 Larry a nie Maleńczuk
Człowiek też sobie pewne rzeczy przypomina: Tą trasę z 2015 roku znałem doskonale (na bieżąco ją śledziłem) to dziś juz jednak dużo zapomniałem.
Dopiero po około 2 minutach jednej z tajemniczych piosenek zorientowałem się,ze to Invisible i że kiedyś rzeczywiście gdzieś to wydali, a potem grali na koncertach.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 26 października 2018 - 12:52
Napisano 26 października 2018 - 18:30
Z dzienniczka ETourowego - dzienniczek się kończy, bo pozostał mi już tylko wielki finał trasy w Miami. Kończy się równocześnie realizacja mojego postanowienia, które powziąłem mniej więcej w tym samym czasie, kiedy zacząłem na forum tworzyć notki o Zoo Tv - przesłuchać wszystkie koncerty U2, z których istnieje nagranie. Pierwszą "zaliczoną" w tym sensie przeze mnie trasą był daaawno temu (i zupełnie bez związku) Popmart. Jakiś czas potem zaczęła się Vertigo Tour i to wtedy pierwszy raz w ogóle uświadomiłem sobie, że coś takiego można by zrobić. Ściągałem San Diego bez jakichkolwiek planów - ot, jestem fanem U2, który chce posłuchać pierwszego koncertu na nowej trasie. Ale potem pojawił się w sieci bootleg z drugiego San Diego, potem z Anaheim - i doszedłem do wniosku, że w sumie dlaczego nie miałbym posłuchać także ich, skoro już są. Potem z kolei dowiedziałem się o osobach na tym forum, które taki maraton z bootlegami U2 mają już za sobą - pierwszą myślą było "eee bez jaj", a drugą "w sumie, czemu nie? Ale chyba to się nie da". Cóż, dzisiaj okazuje się, że się da - choćby i po 9+ latach. W tym czasie zdążyłem m.in. dwa razy przeczytać Biblię ale trwałoby to dużo krócej, gdyby udało się to przez cały czas robić systematycznie.
Teraz chętnie zająłbym się obszernym, a bardzo słabo (chyba) znanym i opisanym tematem soundchecków/rehearsali. Niestety, jest to dużo trudniejsze, bo nie istnieją one na U2start (nie wiadomo dlaczego w sumie, od dawna mam zamiar w tej sprawie napisać do Remy'ego), a są prawdziwą kopalnią nagrań niekiedy absolutnie niesamowitych. Trochę udało mi się swego czasu tego zebrać dopóki nie zarobiłem bana na U2torrents:p ale przypuszczam że to tylko kropla w morzu.
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 04 grudnia 2018 - 06:46
Napisano 24 grudnia 2018 - 12:14
Ultraviolet. Absolutny highlight na 360, wręcz oś całego koncertu. niesamowity ładunek emocjonalny, WOWY po tym strzale wypadało strasznie blado.
Co się stało, że tak mocno zapomnieli jak to trzeba grać na TJT Tour? Można to tłumaczyć wiekiem, bo zwłaszcza Bono się posunął (hehe) między tymi trasami. Ale fak yt, przecież na tej trasie grali "Second side of the TJT casette" w sposób przynajmniej imponujący więc to nie to. Grali na próbach to Ultraviolet i uznali "e, dobrze jest, gramy całą trasę!"? Ech...
#U2Logic
edit: jeszcze jedno, jako, że te myśli nasunęły mi się oglądając Rose Bowl, nie mogę nie wspomnieć o MLK+Walk On na tym DVD Aj, panie Boniaczu, jak to trzeba być ostrożnym z tymi swoimi apelami politycznymi... Jak to historia potrafi brutalnie zweryfikować co nam się wydaje. A taśma pamięta
Napisano 14 stycznia 2019 - 19:13
Ale to jest dobre i w ogóle cała Bomba
https://www.youtube....h?v=u_1xHhFZZP0
Napisano 04 lutego 2019 - 19:12
trochę tu..
kiedy definiuje Cię
https://www.youtube.com/watch?v=3FsrPEUt2Dg&list=PLfzyDOsiAuPaJI3zREqZEGf2XNQrRmH5U
ale w serduchu gra też..
https://www.youtube.com/watch?v=mPdYchoaV6A&list=PL3AC82E2262F3D7CA
next is pop..
[edit: wiem, nie umiem wklejać całych albumów..]
Midnight is where the day begins.
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych