Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor 10 - The Joshua Tree

• Please log in to reply
619 replies to this topic

#221 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 18:57

Ten survivor to najdziwniejsza rzecz na tym forum :D

O tak masz rację mrówa. Jak patrze na te głosy oddane na with or without you, i still havent found.., red hill mining town
to poprostu robi mi się słabo. Ludzie czy wy poprostu się nie znacie czy robicie sobie żarty.???
Płyta Joshua Tree jest doskonała i wszyscy sobie z tego zdajemy sprawy. Poprostu zanim oddamy na jakomś
piosenkę głos musimy rozsądnie i trzeżwo przy tym myśleć.
Kierujmy się rozsądkiem proszę was. :rolleyes:

Móg głos:

One Tree Hill
Dołączona grafika

#222 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 11 grudnia 2007 - 19:01

Poprostu zanim oddamy na jakomś
piosenkę głos musimy rozsądnie i trzeżwo przy tym myśleć.

zgadzam się z tobą marysiu w 100% ale pragnę dodać że musimy również trzeźwo myśleć przy czytaniu słownika ortograficznego.

#223 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 19:02

To jak określisz obecną chęć wyrzucenia WOWY? :lol:

Nie rozumiesz sensu mojego poprzedniego postu. Chodzi mi o to że co poniektórzy (palcem nie wskażę) głosują z czystej złośliwości na co lepsze kawałki, no bo przecież to jest TJT no to jakże by mógł jakiś hit wygrać. Jeśli nie ma na co głosować to sie nie głosuje, naprawde nie uważasz że BTBS jako przedostatni utwór TJT to za nisko? A na WOWY zagłosowałem, bo szczerze mówiąc ciekawi mnie co w tym takiego fajnego... wywalać czołówke U2. I powiem, że źle mi z tym bo WOWY to jeden z ich najpiękniejszych utworów, i od następnej rundy wracam do głosowania "za głosem serca" :P

"Nam" tyczy się też mnie i mi także Bulleta wywalili, ale żeby mścić się w ten sposób i głosować na WOWY. Przepraszam, ale to trochę niedojrzałe. B)

"Jak sie nie ma co się pragnie to się kradnie co popadnie" :P
Co do wytłumaczenia - patrz odp na post Flory :) A niedojrzałość to objawia się w głosowanie na single i hity (ale te które są naprawde dobre. czyli że wyrzucenie BTBS a za chwilę i Ajstil jest błędem i złośliwością)

#224 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Napisano 11 grudnia 2007 - 19:16

"Jak sie nie ma co się pragnie to się kradnie co popadnie" :P
Co do wytłumaczenia - patrz odp na post Flory :) A niedojrzałość to objawia się w głosowanie na single i hity (ale te które są naprawde dobre. czyli że wyrzucenie BTBS a za chwilę i Ajstil jest błędem i złośliwością)

Przepraszam, ale chyba płytko myślisz, ponieważ przynajmniej ja na pewno nie kieruję się tym, czy dany utwór jest singlem, czy nie i co w ogóle ma to do rzeczy. Czy singiel ma być traktowany wyjątkowo?, z jakiej racji?
Uważam, że pod tym kątem nikt tutaj nie głosuje. B)

#225 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 20:28

Methiu daj znać jak będziesz kładł do koperty
dorzucę się bo głosowanie niektórych to żenada i totalny obciach
np głosy na I Still :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#226 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 11 grudnia 2007 - 20:35

dostrzegam pewną analogię pomiędzy tym jak sie zachowujemy w tym survivorze, a zachowaniem przedszkolaków :P

#227 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 20:43

I nadal chcę, by wygrało One Tree Hill.
/.../ moim zdaniem to najlepsze, idealne i nierozbijalne połączenie absolutnie genialnych warstw utworu jakie zdarzyło się zespołowi w całej twórczości. I dziwie się trochę, że teraz tylko ja o tym piszę.

Bo Ty to ładnie umiesz ubrać w słowa :) a ja - wystarczy, że tak samo myślę ;)

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#228 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 20:45

Methiu daj znać jak będziesz kładł do koperty
dorzucę się bo głosowanie niektórych to żenada i totalny obciach
np głosy na I Still :D

Z faktu , że wszystkie inne piosenki na JT podobają mi się bardziej niż I still... wynika, że jestem żenujący i obciachowy?

#229 ALICE

ALICE

Boomerang

• Members
  • 744 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 20:51

ponawiam:

In God's Country

będę dążyć do tego by chociaż "Exit" daleko zaszło :P

#230 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 21:41

Przepraszam, ale chyba płytko myślisz, ponieważ przynajmniej ja na pewno nie kieruję się tym, czy dany utwór jest singlem, czy nie i co w ogóle ma to do rzeczy. Czy singiel ma być traktowany wyjątkowo?, z jakiej racji?
Uważam, że pod tym kątem nikt tutaj nie głosuje. B)

Sorki, ale to moja prywatna obserwacja. Przyjrzyj się niektórym głosującym dokładniej, a raczej ich schemacie głosowania. Nie wiem czy to czysta złośliwość ale rzeczywiście single i ogólnie "hity" z reguły lecą na początku i bez argumentacji (obserwuję to od surwirora z POPu do teraz).

"Czy singiel ma być traktowany wyjątkowo?, z jakiej racji?" A z jakiej racji mają wypadać Bullet, oraz prawdopodobnie teraz WOWY i I Still jeśli można wywalić słabsze od nich utwory? :) Nikomu nic nie zarzucam, ja tylko stwierdzam fakt B) I osobiście zawsze głosowałem i będe głosować na to co jest moim zdaniem najsłabsze. A że są osoby ktore się "lansują" oddając kontrowersyjne głosy i wywalając co lepsze utwory... A dobra przemilczę to :P EOT z mojej strony

#231 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Napisano 11 grudnia 2007 - 21:53

Sorki, ale to moja prywatna obserwacja. Przyjrzyj się niektórym głosującym dokładniej, a raczej ich schemacie głosowania. Nie wiem czy to czysta złośliwość ale rzeczywiście single i ogólnie "hity" z reguły lecą na początku i bez argumentacji (obserwuję to od surwirora z POPu do teraz).

Przejrzałem kilka survivorów i ten także ponownie i muszę przyznać, że to ja płytko patrzyłem na te głosowania.
Rzeczywiście znajduję jakieś analogie i próbuje to wszystko ze sobą racjonalnie połączyć i tylko na razie mogę wywnioskować, że duża rolę odgrywa tu czynnik subiektywny. B)

#232 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 11 grudnia 2007 - 21:55

JKrol nie wiedziałem że Bullet The Blue Sky był na singlu.
W sumie tak samo myślała Eveglider, ale mnie to troche dziwi :unsure: (nie chodzi o ten singiel :P )
Nawet gdyby WOWY nie było na singlu, to i tak bym na niego głosował. Nie widze żadnego związku.

#233 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 21:58

Nawet gdyby WOWY nie było na singlu, to i tak bym na niego głosował. Nie widze żadnego związku.

Nawet gdyby WOWY nie było na singlu, i tak byłoby jedną z piosenek wszech czasów :)
A z tą prawidłowością to fakt faktyczny, w sumie. Ciekawe.

#234 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 21:59

Matko boska, co za rozumowanie. Jak singiel, to najlepszy... Jak hit, to najlepszy! To ze mną jest coś nie tak, że tego nie rozumiem? :blink:
Od pewnego czasu chyba głosuję na single i przeboje. Uwielbiam się tak lansować, aaaajajaj, podziwiajcie mnie i głosujcie na naprawdę najsłabsze. Z reguły warto zacząć od ostatniego na płycie, bo zawsze jest najsłabszy i rzadko kiedy jest singlem, potem wszystkie bez teledysków w kolejności od najrzadziej granych na koncertach, a potem dopiero te NAJLEPSZE :rolleyes:

#235 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 22:21

Matko boska, co za rozumowanie. Jak singiel, to najlepszy... Jak hit, to najlepszy! To ze mną jest coś nie tak, że tego nie rozumiem? :blink:
Od pewnego czasu chyba głosuję na single i przeboje. Uwielbiam się tak lansować, aaaajajaj, podziwiajcie mnie i głosujcie na naprawdę najsłabsze. Z reguły warto zacząć od ostatniego na płycie, bo zawsze jest najsłabszy i rzadko kiedy jest singlem, potem wszystkie bez teledysków w kolejności od najrzadziej granych na koncertach, a potem dopiero te NAJLEPSZE :rolleyes:

Nosz kurcze, jak zwykle zostałem źle zrozumiany :P [niczym Roman G.]
Nikomu nie zarzucam, i to że ktoś głosuje na single to wcale nie znaczy że sie lansuje. I ty nie wyolbrzymiaj bo dobrze wiesz o co mi chodziło :P
Po prostu pewne utwory dostają baty z samego faktu bycia singlem/hitem. Nie wszystkie. Ale niektóre dostają na samym początku survivoru mnóstwo głosów, bez argumentacji [albo argumentacja typu "tutaj wszystko jest świetne/nie ma na co głosować"].
I, drogi Witasie, zbędne te łapanie za słówka i wyolbrzymianie ;) Nie chciałem nikogo urażać lecz chciałem zauważyć pewną prawidłowość. I powtórze ostatni raz: to nie jest źle głosować na single [zwłaszcza że na ostatnim albumie ich dobór był śmieszny). Po prostu... a zresztą ;) I tak zaraz wywalicie WOWY i Aj stil :P

#236 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 11 grudnia 2007 - 22:22

Nawet gdyby WOWY nie było na singlu, i tak byłoby jedną z piosenek wszech czasów :)

Zgodze się, lecz niestety( a może stety) WOWY trafiło na lepszych na płycie i musi zostać wyeliminowane!! :P
Na każdej innej płycie ( nie wliczając AB) byłoby numer one.

#237 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 22:44

JKrol nie wiedziałem że Bullet The Blue Sky był na singlu.
W sumie tak samo myślała Eveglider, ale mnie to troche dziwi :unsure: (nie chodzi o ten singiel :P )

o co właściwie chodzi? ;D że co ja myślałam?

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#238 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 11 grudnia 2007 - 22:56

I tak zaraz wywalicie WOWY i Aj stil :P

No bo:
WOWY i Aj Styl to nagrania fenomenalne. Bajeczne. Nieprawdopodobne. I tak dalej :P
Nie dziwię się, że są singlami ;)

Ale:
Red Hill Mining Town...
One Tree Hill...
Exit...
Matki zaginionych...

Jezusie, to jest dopiero kosmos!!

No i jak ja mam nie głosować na Aj Styl? :)

o co właściwie chodzi?

Coś mi się o uszy obiło, że o ten tramwaj co się roz.. :P

#239 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 12 grudnia 2007 - 07:37

Po prostu pewne utwory dostają baty z samego faktu bycia singlem/hitem. Nie wszystkie. Ale niektóre dostają na samym początku survivoru mnóstwo głosów, bez argumentacji [albo argumentacja typu "tutaj wszystko jest świetne/nie ma na co głosować"].

Ja akurat myślę, że nikt nie głosuje na dany kawałek tylko dlatego że był on singlem :blink: Bardziej widzę taką prawidłowość - głosy są oddawane na piosenki singlowe, gdyż są utwory którymi nastąpił pewien przesyt, znudzenie. A wynika to oczywiście z faktu że piosenki singlowe są zazwyczaj wałkowane w radiu, TV, są też częściej grane na koncertach. Przy kolejnych odsłuchiwaniach albumów zwraca się więc większą uwagę na te utwory pozostałe, dostrzegając ich ukryte często piękno. Zresztą nie przy każdym albumie taka prawidłowość występuje - w survivorze z Zooropy i Wara w finale znalazły się kawałki singlowe, na Achtungu wygrał megahit, też singlowy.

Przy Joshua Tree raczej nie czepiałbym się gdy odpadną kawałki singlowe. Tak naprawdę ta płyta składa się z piosenek które mają potencjał singlowy, tyle że zespół musiał zdecydować się na tylko niektóre z nich.
Dołączona grafika

#240 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 12 grudnia 2007 - 17:06

I Still...... dziś na geografii zrobiłem sobie własną listę z TJT ale już po powrocie do domu odstępuję od niej ;) ehh, tak to jest ze świetnymi płytami, sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie... chociaż pierwszą trójkę mam niezachwianą, tylko nie znam jeszcze kolejności :)
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych