Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 23 czerwca 2011 - 23:31
1. Alex Descends into Hell for a Bottle of Milk / Korova 1
2. The Lounge Fly Mix
3. Mysterious Ways (Solar Plexus Magic Hour Remix)
4. Mysterious Ways (Solar Plexus Extended Club Mix)
5. Mysterious Ways (Apollo 440 Magic Hour Remix)
6. Mysterious Ways (Tabla Motown Remix)
7. Mysterious Ways (Solar Plexus Club Mix)
8. Mysterious Ways (The Perfecto Mix)
9. Mysterious Ways (Ultimatium Mix)
10. Lady With the Spinning Head (UV1)
11. Satellite of Love
12. Night and Day (Steel String Remix)
13. Even Better Than the Real Thing (Single Version)
14. Salome
15. Where did it all Go Wrong?
16. Lady With the Spinning Head (Extended Dance Remix)
17. Even Better Than the Real Thing (The Perfecto Mix)
18. Even Better Than the Real Thing (Trance Mix)
19. Even Better Than the Real Thing (Sexy Dub Mix)
20. Even Better Than the Real Thing (Apollo 440 Stealth Sonic Remix)
21. Even Better Than the Real Thing (V16 Exit Wound Remix)
22. Even Better Than the Real Thing (Apollo 440 vs U2 Instrumental)
23. Who's Gonna Ride Your Wild Horses (The Temple Bar Edit)
24. Paint it Black
25. Fortunate Son
26. Who's Gonna Ride Your Wild Horses (The Temple Bar Remix)
27. Salome (Zooromancer Remix)
28. Can't Help Falling in Love (Triple Peaks Remix)
29. Lemon (Edit)
30. Lemon (Oakenfold Jeep Mix)
31. Lemon (Album Version)
32. Lemon (Morales Bad Yard Club Version Dub)
33. Lemon (Bad Yard Club Mix)
34. Lemon (Momo's Reprise)
35. Lemon (Perfecto Mix)
36. I've Got You Under My Skin
37. Lemon (Bad Yard Club Edit)
38. Lemon (The Perfecto Mix)
39. Slow Dancing
40. Bullet the Blue Sky (Live from Dublin, August 28, 1993)
41. Love is Blindness (Live from New York, August 30, 1992)
Raczej niewykonalne, aby zmieścić to na 2 CD, a gdzie jeszcze ewentualne rarytsy...
Napisano 25 czerwca 2011 - 13:10
To i tak nie wszystko. Night And Day ma też 2 inne wersje. Są wersje Until'a Stay i The Wanderer z Soundtracków. Jest jeszcze wrsja Bono Can't Help Falling in Love oraz remix Mystery Train Dub (jedynie na winylu!) Nie wspominając już o tak świetnym utworze jak Wild Irish Rose (jedynie pocięty utwór w dokumencie z TV!) Trudniejsza do znalezienia edytowana wersja EBTTRT Perfecto Mix i jeszcze pewnie kilka innych utworów.Lista b-side'ów i wersji singlowych wygląda następująco:
1. Alex Descends into Hell for a Bottle of Milk / Korova 1
[...]
Raczej niewykonalne, aby zmieścić to na 2 CD, a gdzie jeszcze ewentualne rarytsy...
Nie jestem za tym aby wszystko wpakowali na Bonusowe CD (chyba tylko przy TJT zrobili to na prawdę - w pozostałych albumach pominęli kilka wersji), ale aby znalazły się tam jak najrzadsze wersje i te najbardziej oczywiste.
O wersji Singlowej EBTTRT nie wiem czy nawet wiedzą, bo nie jest ona tak opisana nawet na singlu - a powinna raczej być na Bonusowym CD - do tego inne studyjne wersje.
W przypadku remixów to nie potrzeba nam wszystkich remiksów MW, ale max 2: np. Solar Plexus (bo najbardziej znany/reprezentatywny) + Perfecto Mix (najlepszy z tych ciężej dostępnych). Podobnie EBTTRT - Perfecto Remix (może Edit?) + np. Trance Mix (bo tylko na vinylu) itp.
Chodzi mi o to, że są to wydawnictwa dla zagorzałych fanów, szukających rarytasów i czegoś nowego. Tak jak na AH znalazło się SATS (Brothers in Rhythm Ambient Mix) tak i tutaj powinny się znaleźć podobne rarytasy.
PS Ale tak czy owak to po pierwsze pełny koncert na DVD! A po drugie - nowe niepublikowane wcześniej utwory!
Napisano 25 czerwca 2011 - 18:55
U2's "Achtung Baby" marks its 20th anniversary this year and the Irish rockers are planning to release a deluxe edition of the album to celebrate. The 1991 album also will be paired with U2's 1993 release, "Zooropa", in a special edition box set, according to Rolling Stone ? via Slicing Up Eyeballs.
Napisano 26 czerwca 2011 - 18:37
stąd:Słuchajcie, skąd właściwie wiadomo, że reedycje będą połączone? Jedyne info jakie znam na ten temat to to wrzucone wyżej, gdzie jest napisane, że będą wydane jako dwa oddzielnie wydawnictwa.
Wiesz tu nam raczej nie chodzi o pojedyncze wersje 1CD, które na pewno będą osobno wydane. Rozmowa poszła raczej w kierunku Super Deluxa. A tu martwi właśnie połączenie obu albumów i wydanie ich w jednym Boxie, bo może się to skończyć okrojeniem materiału.two albums are "likely" to be released separately along with a deluxe box set that will include both albums and additional audio/video from the Zoo TV era.
Obyś miał rację i po prostu źle zinterpretowano to co powiedział McGuiness Tylko wtedy co? 2 x Super Deluxe? Nie mam nic przeciw, ale mało realne dla Zooropy. Poczekamy, zobaczymy.
Napisano 27 czerwca 2011 - 11:18
Oby nie! ALe taki właśnie rysuje sięczarny scenariusz ze słów łasego na kasę managera U2! I to bez ogródek dodaje, że znajdą się chętni na wypasione wydawnictwa.To znaczy, że niby jak? Wyjdzie box, a tam w środku razem Achtung, Zooropa i jakieś inne cuda na kiju?
Problem w tym co właśnie tam będzie - bo albo zabraknie miejsca na Bonusowe CD, albo będzie tylko 1 Bonusowe CD na dwa albumy (za mało!), albo będą 2 CD i kooooooooooooooosmiczna cena.
No właśnie może.... A rosną te boxy od czasów NLOTH niewyobrażalnie - tyle, że coraz więcej powietrza w środku zamiast materiałów audio/wideo.Ciekawe czy ten megahiperblablablabox przewyższy ceną i gabarytami Rose Bowl???
Napisano 27 czerwca 2011 - 11:31
A co do Boxów to przesada, U2 zaczęło od NLOTH, Depeche Mode z ostatnią płytą też zrobili ładne pudło (zresztą też zbiera kurz na półce
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 27 czerwca 2011 - 12:56
Na koniec dodam, że to zapewne dopiero początek. Jak już przeżyję szok cenowy (350-450zł?) za reedycje to czeka mnie kolejny, związany z cenami biletów na ewentualną trasę halową. Wtedy zapewne znowu na ekranie telewizora pojawi się Paul McG i z rozbrajającą szczerością oznajmi, że 'znajdziemy przecież nabywców na te bilety. Heloool, to przeciez U2 na wyciągnięcie dłoni. Nie stać nas na tanie wejściówki'.
Potem to już tylko kontrakt w Las Vegas na wyłączność..
Napisano 27 czerwca 2011 - 13:32
Napisano 27 czerwca 2011 - 13:44
Ja też jak wyszło Rose Bowl i zobaczyłem cenę "superhiperpudła" (a w czasie premiery było to ponad 400 zł (nie wiem, coś koło 450? chyba? nie chcę kłamać) powiedziałem, że wali mnie to - nie kupuję! Ale nie przewidziałem, że tydzień po premierze znajdę to pudło na allegro (nówka, tyle, że odfoliowana) za 250 zeta z wysyłką. No i kupiłem...
Inna sprawa, że sprawdzam allegro (między innymi jeśli chodzi o U2) bardzo regularnie i jeszcze nigdy nie widziałem Rose Bowl za taką cenę... Także mimo, że mam, to raczej jest to przypadek...
Napisano 27 czerwca 2011 - 15:04
No to witam w klubie.A ja mam wszystkie reedycje ale przy DVD z Rose Bowl powiedziałem sobie STOP. [...] Nie jest dla mnie argumentem fakt, że mogę sobie nabyć używany Rose Bowl na Allegro.
Pierwszy Box - to o dziwo HTDAAB - kupiony trochę czasu po premierze (rok?), na allegro nówka (~60zł) - nie żałowałem. Dodatkowy dobry utwór i bardzo fajne DVD jak na nowy album - więc OK.
Jak kupowałęm Super Deluxa TJT za 160 zł to robiłem to początkowo niechętnie, ale jak zobaczyłem zawartość to na pewno tego nie żałuję.
Box TUFa za 150 już nie byłtak bardzo cieszący bo brakowało porządnego całego koncertu, ale OK i tak było bardzo dobrze, bo ten album zasługiwał na Super Deluxa.
Gdy nadeszła NLOTH - z bólem wydałęm te ok. 160 zł, bo poza Winter nie było nic więcej jeśli chodzi o nowe utwory!!! Nic! Ale mówię OK, nowy album tyle czekania, niech ten raz mają. Celowałem tylko w max wydania więc nie będę 2 razy kupował później - błąd trzeba byLo poczekać aż Empik obniżył cenę do 99 zł
No dobra - ale jak przyszłą Pasadena to nie byłem pewien czy dobrze cenę przeliczyli z Euro/Dolarów No sorry, ale osobno BD + 2DVD << (dużo tańsze niż) Box - pytam za co? Za Soon na winylu, którego i tak nie odtworzę? Tam musiałby być drugi cały koncert, aby to było warte tej ceny! I było STOP. Czekam - może jakaś tania wersja 2DVD się trafi to kupię.
I zgadzam się - nie liczy się, że na jakichś aukcjach okazyjnie da się to kupić taniej - dla większości pozostaje to nieosiągalne.
To fart. Ale nadal 250 za używanego Boxa to uważam, że za dużo. Za to można mieć przykładowo nowe reedycje SDeluxe TJT + Deluxe UABRS czyli w sumie 2DVD + 3CD - masa dobrej muzyki + dwa (prawie) pełne koncerty + teledyski, dokumenty itp. A używane - to nawet taniej więc jeszcze by zostało na jakąś inną reedycje Deluxe (2DVD + 5CD). Pasadena się chowa...Niestety Pat ma rację...
Ja też jak wyszło Rose Bowl i zobaczyłem cenę "superhiperpudła" (a w czasie premiery było to ponad 400 zł (nie wiem, coś koło 450? chyba? nie chcę kłamać) powiedziałem, że wali mnie to - nie kupuję! Ale nie przewidziałem, że tydzień po premierze znajdę to pudło na allegro (nówka, tyle, że odfoliowana) za 250 zeta z wysyłką. No i kupiłem...
Inna sprawa, że sprawdzam allegro (między innymi jeśli chodzi o U2) bardzo regularnie i jeszcze nigdy nie widziałem Rose Bowl za taką cenę... Także mimo, że mam, to raczej jest to przypadek...
PS A co do zespołu - to nie ma co ukrywać, że zapewne nie są święci i dobrze wiedzą jaka reedycja się święci. Ale patrzą z góry i wydaje im się, że część fanów (np. subskrybentów piszących komentarze na u2.com ) byłą ZACHWYCONA nowym Boxem Pasadeny i chce więcej....... Jakby chcieli zrobić coś naprawdę dla fanów to jak najszybciej powinni nagrać drugi koncert z TAK dużej trasy i wydać jak Slane bez żadnych dziwactw i ulepszeń.
Napisano 27 czerwca 2011 - 15:14
Chociaż z drugiej strony...
Sam Tourbook kosztuje między 80 - 100 zł, 2DVD - liczmy nawet 70 zł, Soon na vinylu wyceńmy nawet na 20 zł wychodzi 190... dodajmy, że restza tego interesu w pudle (plakat scecny, kostki Edge'a, pocztówki, i co tam jeszcze jest / nie jest jest warta/nie jest warta 60 zł...
Zależy jak patrzeć...
Ale tak czy owak drogo
Napisano 27 czerwca 2011 - 19:15
Napisano 27 czerwca 2011 - 19:47
http://allegro.pl/u2-360-at-the-rose-bowl-okazja-i1687002924.htmlże tydzień po premierze znajdę to pudło na allegro (nówka, tyle, że odfoliowana) za 250 zeta z wysyłką. No i kupiłem...
Folia, za 250, może kogoś zainteresuje.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)