Reedycje wszystkich albumów U2
Posted 29 maja 2008 - 21:53
Argument o nowych fanach do mnie nie przemawia, bo te płyty są cały czas dostępne w sklepach, a różnica jakościowa między wersją normalną a remastered nie jest dla przeciętnego słuchacza zbyt wielka, oceniając po Joshua Tree.
Myślę, że przy pierwszych albumach będzie bardziej odczuwalna różnica jakościowa. Dla mnie reedycja sama w sobie ma sens. Zapasy albumu w pierwotnej wersji na pewno za jakiś czas się skończą. Czyż więc nie lepiej wypuścić na rynek albumy z lepszą jakością dżwięku i ze zdecydowanie korzystniejszą oprawą graficzną?
no ale co do reszty którą zapchany został bonusowy krążek, to jak już napisaliście - straszliwa nędza.
Pytanie tylko co mogłoby się ewentualnie na tym bonusowym (myślę o War) krażku znaleźć. Nie spotkałem się z jakimiś innymi niepublikowanymi utworami z tego okresu. Sesja do War chyba nie obfitowała w jakieś odrzuty, na co wskazuje materiał zamieszczony później na singlach (były to głównie remiksy). Wskazuje na to również słynna histora z kończeniem prac nad albumem (40). Jakąś alternatywą mogłyby być kawałki live, ale czy miałoby to sens w perpektywie planów wydania UABRS?
Posted 29 maja 2008 - 21:56
Pytanie tylko co mogłoby się ewentualnie na tym bonusowym (myślę o War) krażku znaleźć. Nie spotkałem się z jakimiś innymi niepublikowanymi utworami z tego okresu.
Nie jest powiedziane, że muszą dawać tylko i wyłącznie dema. Mogliby np. wrzucić jakieś nagrania live, chociażby z Werchter festival albo z koncertu 'trasowego'.
Posted 30 maja 2008 - 10:02
although it was played live once
Kiedy ??
Ja się cieszę, że na October będzie A Celebration, a na War premierowy numer.
Posted 30 maja 2008 - 10:33
Nie jest powiedziane, że muszą dawać tylko i wyłącznie dema. Mogliby np. wrzucić jakieś nagrania live, chociażby z Werchter festival albo z koncertu 'trasowego'.
Tyle, że zapewne doczekamy się reedycji Under A Red Rock Sky, gdzie najprawdopodobnie znajdzie się cały cały zapis koncertu z Red Rock, a być może również, w charakterze bonusów, części innych występów z War Tour. Być może dlatego zespół nie zdecydował się na zamieszczenia na bonusowej CD War kawałków live.
Posted 30 maja 2008 - 10:37
gdzie najprawdopodobnie znajdzie się cały cały zapis koncertu z Red Rock,
No niech się tylko k**** spróbuje nie znaleźć
Posted 30 maja 2008 - 16:43
Tyle, że zapewne doczekamy się reedycji Under A Red Rock Sky, gdzie najprawdopodobnie znajdzie się cały cały zapis koncertu z Red Rock, a być może również, w charakterze bonusów, części innych występów z War Tour. Być może dlatego zespół nie zdecydował się na zamieszczenia na bonusowej CD War kawałków live.
Popatrz jeszcze raz na tracklisty trzech nadchodzących remasterów i przemyśl tą wypowiedź Mam nadzieję, że znajdzie się cały koncert, chociaż wcale nie dałbym sobie za to uciąć palca. A już tym bardziej za bonusy w postaci fragmenty innych wystepów (liczba mnoga do tego).
To samo dotyczy poligrafii i remasteringu płyt. Mam siebie za przeciętnego słuchacza, nie żadnego audiofila. I (poza tym, że trochę cicho nagrane) nie mam zarzutów do jakości pierwszych płyt w wersji CD. Odnośnie jakości okładek, fakt - pozostawiają one wiele do życzenia. Ale z tego co wiem, to U2 jest raczej zespołem muzycznym, a takie chyba nie wydają płyt, które będą kosztyowały grube pieniądze tylko po to żeby dać komuś lepszą wkładkę do pudełka
Posted 03 czerwca 2008 - 17:06
Posted 12 czerwca 2008 - 14:02
Your signature is more powerful than you think
Posted 22 czerwca 2008 - 01:07
Wydaje mi się że 115 zł to trochę przesada 80-90 jeszcze bym strawił ale wydaj teraz człowieku 345 PLN na płyty które znasz na pamięć + płyty z b-sideami. Panowie z U2 jednak chyba za bardzo przejmują się reedycjami wcześniejszych dokonań i zbijaniu kasy (muszę w końcu to chyba przyznać choć zawsze byłem przeciwko takim opiniom ) niż nad solidną pracą nad nowym albumem. Ktoś by powiedział, że nie muszę przecież tego kupować. I ma rację ... na pewno nie kupię ... może jedną z nich... bardziej interesuje mnie jednak nowy albumNie wiem czy już ktoś wspominał - na merlinie pojawiły się ceny albumów, dla każdego takie same - 115 zł za wersje deluxe, a 54 zł za normalne. Sprzedaż od 18 lipca
Posted 22 czerwca 2008 - 08:58
Panowie z U2 jednak chyba za bardzo przejmują się reedycjami wcześniejszych dokonań i zbijaniu kasy ....niż nad solidną pracą nad nowym albumem.
Jak dla mnie wydawanie reedycji nie ma żadnego wpływu na prace nad nowym albumem. Wiemy że przecież album będzie w październiku. Gdyby nawet nie było letnich reedycji to data premery pewenie by się nie zmieniła.
Posted 22 czerwca 2008 - 10:38
Panowie z U2 jednak chyba za bardzo przejmują się reedycjami wcześniejszych dokonań
Jestem przekonany, że poza Edge'm ( odwiecznym pasjonatem - ale w jego przypadku chodzi tylko o kwestie remasteringu, robi to hobbystycznie ) w ogóle ich te reedycje nie obchodzą. Marka U2 to jest biznes. Niektórzy czasem zdają się myśleć, że to Bono o wszystkim decyduje, wszystkiego dogląda, i osobiście sprawdza faktury. Nic podobnego. Od biznesu oni naprawdę mają cały sztab ludzi, dowodzony przez McGuinnessa. Bono z całą pewnością nie byłby w stanie podać nawet dat premiery tych reedycji ( no chyba, że będzie trzeba udzielić jakichś rutynowych wywiadów, wtedy dostanie odpowiednią ściągę z działu promocji ). Muzycy są od grania. Dlatego wcześniej napisałem, że od co najmniej kilkunastu lat trzeba oddzielać " firmę U2 " od " zespołu U2 "
Posted 23 czerwca 2008 - 07:05
Nie wiem czy już ktoś wspominał - na merlinie pojawiły się ceny albumów, dla każdego takie same - 115 zł za wersje deluxe, a 54 zł za normalne. Sprzedaż od 18 lipca
Trochę taniej jest w sklepie Rock Serwis:
http://www.rockserwi...i...=96494&s=zp
Do dnia premiery - wydania deluxe kosztować będą 105,90 zł. Przy zakupie trzech wydawnictw naraz (koszty przesyłki towarów o wartości powyżej 150 zł = 0 zł) można zaoszczędzić prawie 30 zł
Reply to this topic
8 user(s) are reading this topic
0 members, 8 guests, 0 anonymous users