Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 09 marca 2008 - 09:23
Napisano 09 marca 2008 - 13:10
To prawda nikt nie wie jak będzie,ale z komercyjnego punktu widzenia bez sensu jest wpuszczać naraz tyle rzeczy. Po pierwsze słabo mogłoby się sprzedać przez swoją cenę(za taką wersje deluxe 120zł jak nic) i mogłoby zostać źle odebrane przez fanów,których cierpliwość jest wystawiania już od jakiegoś czasu na wielką próbę. Dosyć często U2 zalewa nas jakimiś rarytasami,a nowego longplaya nadal nie ma. Ja uważam,że będzie góra zremasterowana płyta plus bonusy.Ej, ale ja nie powiedziałem, że nie będzie czegoś takiego jak wersja super deluxe. Nikt oficjalnie nie wie, jaką formę przyjmą kolejne reedycje, możliwe, że będą 3 formaty jak w TJT, ale np. najdroższy nie będzie limited. Ja czytałem, że będą to reedycje jak u DM (przynjamniej w pierwszych albumach). Ale nikt nie powiedział, że tak musi być. Ja daję luźną opinię a 2 osoby od razu uznają to za prawdę
Napisano 09 marca 2008 - 13:42
Napisano 09 marca 2008 - 17:41
Napisano 10 marca 2008 - 09:32
Być może podobnej reedycji doczeka się tylko Achtung Baby, która była równie udana pod względem artystycznym
Bzdura wierutna
Napisano 10 marca 2008 - 16:47
Swoją drogą, dla mnie to argument in minus, bo ZooTv mi się znudziło i w ogóle do niej nie wracam.
No ale. Nie o tym w sumie tu gadamy i znów prowokuję parszywy off topic. KONIEC:P
Napisano 18 marca 2008 - 10:20
6 czerwca - reedycja BOY i OCTOBER
20 czerwca - reedycja WAR i BLOOD RED SKY
lipiec - DVD - Under A Blood Red Sky
Napisano 18 marca 2008 - 11:04
Najnowsze dane z wytwórni:
6 czerwca - reedycja BOY i OCTOBER
20 czerwca - reedycja WAR i BLOOD RED SKY
lipiec - DVD - Under A Blood Red Sky
Huuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i to jest pozytywna informacja, tylko żeby były wersje delux super brilliant edyszyn i uabrs było w pełnej wersji i to będzie istna ekstaza , już się nie moge doczekać
Napisano 18 marca 2008 - 14:27
No cóż Johny może Ty byś chciał żeby cały czas serwowali odgrzewanego kotleta w postaci Joshua Tree 2,3 itd.
Tego rodzaju teksty pojawiają się jako odpowiedź na dosłownie każdą krytykę Achtunga, a ja kompletnie nie rozumiem związku między tymi dwoma sprawami.. oczywiście, że nie chciałbym żadnych odgrzewanych kotletów, ale z tego w żaden sposób nie wynika zakaz krytykowania Achtunga
dodatkowo boska Zoo Tv-show jakiego świat do tej pory nie widział smile.gif
Znów jedno bez związku z drugim. Show, jakiego świat do tej pory nie widział ? Być może. Boski ? Nie !
że Achtung Baby "wielką płytą jest"?
Exactly !! Dokładnie !! W tym jednym zdaniu najtrafniej ująłeś istotę problemu. Dokładnie tak jest - Słowacki wielkim poetą był, a Achtung wielką płytą jest. Wśród większości fanów U2 tu następuje koniec dyskusji.
Ale dość już offtopiku Czas zbierać kasę na te reedycje Na pewno najważniejsze będzie DVD UABRS ( czyli najlepsze koncertowe video U2 ), o ile zawierać będzie cały koncert ( no niech tylko spróbuje nie zawierać ). Potem War, a Boy i October to chyba przy okazji albo na Allegro - ja muszę też coś jeść.. przesadzają z tym zalewem wydawnictw, bez jaj.
Napisano 08 kwietnia 2008 - 18:47
Napisano 09 kwietnia 2008 - 12:01
21 lipca - Boy / October / War
19 sierpnia - Under A Blood Red Sky DVD
czekamy to juz nawet official news z U2.com
U2’s first three albums have been remastered and will be released by Universal on July 21st.
Following the remastered release of The Joshua Tree last year, Edge has overseen a similar remastering of Boy (1980), October (1981) and War (1983). All of which have been remastered from the original audio tapes.
Each album will be released as a standard single disc, a deluxe double version including a disc of b-sides, live tracks and rarities, and an LP version pressed on 180gm virgin vinyl.
The packaging on all three titles has been restored and expanded, with new liner notes for each record, previously unseen photos and full lyrics. More details as we get them.
Napisano 13 kwietnia 2008 - 14:15
ciuch ciuch!
Napisano 13 kwietnia 2008 - 14:21
Wie ktoś czy reedycje będą dotyczyć wszystkich albumów, czy tylko tych do POP-u?
Jak na razie pewne jest tylko to, że doczekamy się reedycji Boya, Octobera i War Kiedyś Paul McGuinness wspominał o planach reedycji wszystkich albumów, ale jak na razie brak konkretów. Nikt Ci więc bardziej szczegółowych inoformacji nie udzieli (no chyba że sam Paul). Nie sądze aby reedycji doczekały się debeściaki
Napisano 14 kwietnia 2008 - 21:00
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...
I still haven't found what I'm looking for...
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych