Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 14 września 2008 - 15:55
Napisano 14 września 2008 - 15:59
Chociaż pierwsze z brzegu - Beautiful Ghost, pojawiło się na TJT.
Nie wszystko z Complete U2 musi być udostępnione na takich samych zasadach. Pojedyncze utwory z Bostonu 81 też są na reedycji, ale to tylko kilka utworów, a nie całość.
Nie chciałbym aby zabrakło drugiego CD z b-side'ami i nie publikowanymi kawałkami.
Z okresu RAH nie ma zbyt dużo potencjalnych utworów studyjnych
No to w końcu jak?
Osobiście bardzo ucieszyłbym się gdyby dołączyli DVD z Dublina, ale bardzo w to nie wierzę
U2 3D było określane jako sposób realiizacji koncertów w przyszłości. Znając U2 będą chcieli przebić sami siebie.
Jakoś nie bardzo wiem jak z 3D mogliby zrobić film w jeszcze bardziej 3D. Ale narzekać nie będę, chętnie obejrzę nową trasę kinie To są jednorazowe eksperymenty, czy to taki film jak Rattle and Hum, czy właśnie U23D, które notabene chyba już w przyszłym roku ma pojawić się na blue-rayu... jakieś takie pogłoski chodziły, zdaje się że też po tym forum. Co do daty nie jestem pewny, ale co do samych przebąkiwanych zamiarów i nośnika - jak najbardziej.
Napisano 14 września 2008 - 16:05
No to w końcu jak?
Koncert z Dublina na DVD chciałbym bardzo. Ale CD bez b-side'owych kawałków i rarytasów sobie nie wyobrażam Takich kawałków nie ma jednak zbyt dużo, bo sesja do RAH była bardzo ograniczona, z tego co pamiętam powstało w jej trakcie kilka jeszcze coverów, które nie zostały opublikowane.
Napisano 14 września 2008 - 16:19
Chyba drwisz? Na co Ci DDS 5.1 w materiale audio?
No co ty? A po co 5.1 na DVD z koncertu, a czemu Stereo a nie Mono. Zgodzę się, że materiał był nagrany w Stereo, ale niech nikt nie mówi, że 5.1 z tego zrobić się nie da (choć to dużo więcej roboty) i niekoniecznie dodałbym to jako polepszenie jakości, a raczej inną formę odtwarzania, bo dźwięk już jest zremasterowany.
Wystarczy popatrzeć na reedycje Depeche Mode!! 1 dysk to CD/SACD album + 2 dysk na DVD album w DTS i DD5.1 i PCM bonusy (niektóre też w 5.1), oraz jakieś filmowe dokumenty.
I w tym wypadku można powiedzieć, że więcej to już chyba się nie da (pomijam, rzeczy typu 6.1, 7.1 itd. )
Choć osobiście nie narzekam, że remasterują stare albumy, choć jak zwykle za mało bonusów-płytę Boya można było "wypchać" na maxa - na płycie mamy 80 minut do dyspozycji
Takie TJT świetnie by brzmiało w 5.1, format CD lubię, ale nie oszukujmy się jest przestarzały - sam to za mało.
Taki koncert z Paryża, o ile początku nie nagrali czy co? C'mon Everybody urwane na bootlegu to Help mogli zostawić
A i dźwięk 5.1 zremasterowany by nie przeszkadzał - tak jak ZooTV świetnie odnowili. Ale widać się nie chce......
R&H - ja mam nadzieję, że to będą 3 płyty - nawet jak na DVD byłby inny koncert niż Dublin to też świetnie, choćby takie z Sydney-ciekawe set listy - inne utwory tam grali.
Ale to pewnie by wykluczyło TUF z tego roku, jakby miało też mieć 3 płyty - ale wolę poczekać, a mić 2 DVD dodatkowe, zamiast tylko 4 CD.
Napisano 14 września 2008 - 16:25
Napisano 14 września 2008 - 16:36
Takie TJT świetnie by brzmiało w 5.1, format CD lubię, ale nie oszukujmy się jest przestarzały - sam to za mało.
Taki koncert z Paryża, o ile początku nie nagrali czy co? C'mon Everybody urwane na bootlegu to Help mogli zostawić
Na DVD z Paryża coverów zabrakło ze względów oszczędnościowych - musieliby uzyskać zgodę na publikację tych kawałków, być może za tym musiałyby pójść jakieś profity finansowe.
Napisano 14 września 2008 - 17:04
Co do coverów to względy finansowe zawsze wchodzą w grę, ale jakby tak wycinać wszystko to ZooTV beż Unchained Melody, Satellite Of Love i Can't Help Falling In Love wyglądałyby okropnie - choć to inne tour. Znana sprawa z Send In The Clowns w Electric Co. co się kończyło cięciem utworów.
Choć na prawach autorskich aż tak się nie znam, ale kilka utworów i tak jest na tym koncercie w wersji "urywkowej" tzw. "snnipet", i są wypisane przypisach do DVD, więc prawa do nich też mieć musieli. stąd takie Help to byłby tylko jeden z wielu coverów na tym DVD.
Być może o uzyskanie praw The Beatles jest trudniejsze niż innych wykonawców - jak w przypadku teledysku Window In The Skies, było trudno o ich wizerunek, dopiero w 2 wersji ich widzimy
Napisano 14 września 2008 - 17:24
Napisano 14 września 2008 - 18:43
Zanim kupiłem też mi się wydawało, że nie będzie takiej różnicy, ale jednak:)
I tak preferuje stare wzmacniacze i głośniki teraz robią szmelc. kiedyś był wspaniały sprzęt jak np. wzmacniacz mojego dziadka traviata i głośniki od ojca jakiejś tam firmy takiej mało znanej w markecie, ale lepszej niż większość z tam obecnych, które mam niedługo dostać
To taki mały offtop ale tyczy się reedycji mojego sprzętu, jeśli można tak powiedzieć.
Sygnaturka
Napisano 14 września 2008 - 19:21
Różnica jest, ale jak można porównywać zupełnie odległe od siebie formaty? To tak jakby porównywać traktora z samochodemNo cóż, jedni słyszą znaczącą różnicę, inni - nie (co jest dość dziwne).
Grochem o ścianę rzucać mi się już nie chce.
Koniec dyskusji.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych