Jump to content

Reedycje wszystkich albumów U2

1506 replies to this topic

#281 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 01 sierpnia 2008 - 19:54

Znajomi z USA donoszą, że amerykańska wersja zremasterowanego BOY'a zawiera 12ty kawałek!
Jest to 34-sekundowy instrumentalny utwór bez tytułu, prawdopodobnie 'Fire' demo.

Jak ja nie lubię tego typu zagrywek! :angry: Jak dla mnie jest to ewidentna forma dyskryminacji fanów z różnych części świata. Chciałbym posiadać wszystkie oficjalne nagrania zespołu, lecz kupowanie kolejnego albumu jedynie dla tego kawałka jest dla mnie nie do zaakceptowania. Jak najbardziej jestem za takimi bonusami, ale na wszystkich albumach, a nie tylko dla wybranych.
Dołączona grafika

#282 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 01 sierpnia 2008 - 19:58

Nie zrozumiem również uprzywilejowania Japonii, jeśli chodzi o daty premier, bonusowych tracków, itp. Nie tylko w przypadku U2.

#283 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 01 sierpnia 2008 - 21:45

Nie zrozumiem również uprzywilejowania Japonii, jeśli chodzi o daty premier, bonusowych tracków, itp.

Z tego, co kiedyś przeczytałem, powodem są wysokie ceny płyt w Japonii. Może chodzi o jakiś dodatkowy podatek, nie wiem.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#284 marekr

marekr

Użytkownik

• Members
  • 172 posts

Posted 01 sierpnia 2008 - 21:47

Znajomi z USA donoszą, że amerykańska wersja zremasterowanego BOY'a zawiera 12ty kawałek!
Jest to 34-sekundowy instrumentalny utwór bez tytułu, prawdopodobnie 'Fire' demo.

marekr - mógłbyś to sprawdzić?

No jest taki kawałek, załóżmy że "fire" demo ;)
BOY__12_hidden_track.jpg

Jak by ktoś potrzebował to zapraszam:
http://idisk.mac.com...Public?view=web

#285 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 01 sierpnia 2008 - 22:13

Z tego, co kiedyś przeczytałem, powodem są wysokie ceny płyt w Japonii. Może chodzi o jakiś dodatkowy podatek, nie wiem.

Kurde, u nas też są wysokie ceny płyt <_<

#286 marekr

marekr

Użytkownik

• Members
  • 172 posts

Posted 01 sierpnia 2008 - 22:23

Wysokie ceny płyt w Japonii !!!??? :blink:
http://www.cdjapan.c...l?KEY=UICY-1418

W takim razie w Polsce ceny płyt są niewiarygodnie, kurewsko wysokie !!!
A na dodatek na płyty z cdjapan czekasz krócej niż na podwójnie przepłacone w jakimś tam merlinie czy innym polskim tzw sklepie internetowym

#287 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 01 sierpnia 2008 - 22:26

W takim razie w Polsce ceny płyt są niewiarygodnie, kurewsko wysokie !!!

Internet też ponoć mamy droższy niż w Japonii. Nie wiem, ja po prostu tak słyszałem. A pamiętajmy, że bonusowanie Japonii zaczęło się w czasach, gdy w ogóle nie było czegoś takiego jak polski rynek muzyczny.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#288 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 02 sierpnia 2008 - 12:54

Nie jesteśmy jednak ofiarami dyskryminacji. Mój egzemplarza Boya, zakupiony w Polsce, zawiera bonusowy kawałek o którym wspomniał Depe :P

A co do wcześniejszej dyskusji dysryminacji w postaci dodawania ograniczonych terytorialenie bonusów myślę, że niestety wynika to wyłącznie ze względów marketingowych. Bonusy pojawiają się bowiem w Państwach (najczęściej Japonia, USA, Wielka Brytania, rzadziej Kanada, Niemcy i inne) z których bardzo łatwą jest ściągnąć albumy z takimi dodatkami. Tym samym zapewnione są dodatkowe wpływy gotówki od kolekcjonerów z innych części światra. Jedyną dla mnie formą uprzywilejowania jest taka jak miała miejsce przy singlu One Tree Hill, który został wydany jedynie w Nowej Zelandii (z jakich względów to powszechnie wiadomo).

----

Na Allegro można już kupić deluxy za 79,99 zł (oferta sklepu internetowego).
Dołączona grafika

#289 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 03 sierpnia 2008 - 09:46

HMV obniżyło ceny za LTD Boxy z T-shirtami o 6 Funtów, obecna cena to 29,99 GBP za box, przesyłka do PL 2,50 GBP/box.
Koszt wszystkich 3 boxów z shirtami (z wysyłką do PL) 97,47 GBP (około 400 zł)

#290 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 04 sierpnia 2008 - 23:52

Już miałem pisać, że ładnym bonusem byłby ten krótki utwór Fire-demo, który było tak ciężko dostać, sam go nie słyszałem niestety. A tu widać się ktoś postarał i zrobili remastera pierwszych wydań tak jak to było. Czy inni potwierdzają, że w Europejskich wydaniach też jest ten kawałek i czy tylko w Deluxe Edition? :)

#291 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 05 sierpnia 2008 - 11:19

1. Albo mam coś z uszami, albo ja w ogóle nie słyszę różnicy między np: War AD 1983 i War AD 2008 :(

2. Czy to niewiadomo co po Shadow And Tall Trees to jest demo Fire? :lol: Muszę jeszcze raz to posłuchać w domu.

3. Co robicie w płytami Boy, October, War ale tymi normalnymi? Ja nie mam pomysłu co z nimi zrobić. (kolekcjonerem aż takim nie jestem)

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#292 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 05 sierpnia 2008 - 11:22

Pablo ! Czyżbyś złamał bojkot ? :P

3. Co robicie w płytami Boy, October, War ale tymi normalnymi? Ja nie mam pomysłu co z nimi zrobić. (kolekcjonerem aż takim nie jestem)

Przecież to proste - jak Ci niepotrzebne, to sprzedaj na Allegro. Ja nie mam reedycji, ale " normalnych " płyt nie zamierzam się pozbywać - widocznie jakimś tam kolekcjonerem jednak jestem - jak zacząłem kupować oryginały na CD, to nie pozbywałem się kaset.. Joshua Tree mam na kasecie, na CD, i w " pudełkowej " reedycji, i wcale mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, chętnie bym jeszcze zdobył poprzednie " normalne " wydanie europejskie ( teraz mam amerykańskie, z gorszą okładką, i z końcówką One Tree Hill zaindeksowaną jako początek Exit :P ), i jednodyskową reedycję.. U2 nigdy za wiele.

Bono, w odpowiedzi na recenzję reedycji Boya na Rollingstone.com postanowił.. napisać własną. Oto ona. Przyznaje w niej m.in. że debiut Echo & The Bunnymen był " bez wątpienia lepszy w każdym aspekcie " ( wspomina także zupełnie zapomniany już zespół The Teardrop Explodes, który również, jego zdaniem, był wtedy " lepszy od nas " ), ale jednocześnie tradycyjnie komplementuje The Edge'a, nazywając go " najbardziej wpływowym gitarzystą od czasu Jimmiego Page'a, Pete'a Townshenda, Neila Younga ". Dodał, że obecnie U2 nagrywają " their most complete and radical album yet." Recenzję kończy słowami: " I miss my boyhood ".
And die behind the wheel

Tak uważam.

#293 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 05 sierpnia 2008 - 13:50

Skromność Bono jest czasami irytująca.

#294 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 05 sierpnia 2008 - 13:59

Pablo ! Czyżbyś złamał bojkot ? :P

Hmmm myślałem że mój post sprzed kilku dni jest dość oczywisty ;)

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#295 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 posts

Posted 05 sierpnia 2008 - 17:44

Ja mam pytanie do ludzi, którzy kupowali na CD WOW! jak wyglądają koszta przesyłki do Polski. Konkretnie chce zakupić sobie te płytki:
The Joshua Tree (20th anniversary 2CD Re-mastered) Byłby to mój pierwszy zakup z zagramanicy także z góry dzięki za pomoc :)

#296 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 05 sierpnia 2008 - 17:52

Pisane było gazzillion razy...
Przesyłki z CDWOW! do Polski są bezpłatne!
Sprawdziłem na własnej skórze kilkanaście razy.

Pakieciki przychodzą z Hong-Kongu, każda płytka w osobnej kopercie - zapewne z tego właśnie powodu (jedna przesyłka-->jedna płyta=niska wartość celna) cła jeszcze nie zdarzyło mi się zapłacić.

#297 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 posts

Posted 05 sierpnia 2008 - 17:54

Kurde nie zdążyłem się poprawić ehhh myślałem, że zdąże zanim ktokolwiek odpisze. Nie ma to jak dwie wpadki najpierw "bonu" wczoraj a teraz niedopatrzyłem się free delivery :( (a jeszcze specjalnie dodałem sobie tę stronkę z myślą, że jest "free delivery") ehh chyba nie powinienem pisać posty zmęczony :( wybaczcie ...

EDIT

Shit albo jestem ślepy albo przymulony ale tam jest akceptowany tylko paypal ? :(

#298 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 05 sierpnia 2008 - 19:57

Akceptują bez problemu większość kart kredytowych.

#299 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 posts

Posted 05 sierpnia 2008 - 20:52

No właśnie większość a ja mam Vise Electrona i tej nie akceptują bo nawet z babką z banku rozmawiałem przez telefon :(

#300 marekr

marekr

Użytkownik

• Members
  • 172 posts

Posted 05 sierpnia 2008 - 21:17

No właśnie większość a ja mam Vise Electrona i tej nie akceptują bo nawet z babką z banku rozmawiałem przez telefon :(

Visa Electron to nie jest karta kredytowa, to jest karta płatnicza...
W skrócie i najbardziej łopatologicznie jak się da:
karta kredytowa ma wypukłe literki/cyferki.

Reply to this topic

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users