Skocz do zawartości

Reedycje wszystkich albumów U2

1506 replies to this topic

#261 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 25 lipca 2008 - 20:42

Nie mogłem sie powstrzymać.....

:P :P :P B) B) B) :D :D :D

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#262 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 Postów

Napisano 25 lipca 2008 - 20:55

Witam Wszystkich!

W pierwszym swoim poście na tym forum chciałem napisać że Merlin spóścił trochę z tonu i opóścił cenę każdego Deluxa o 10 zł.
Dziś już są po 105 zł. Ja jak narazie kupiłem podwójnego Boya jeszcze po 115. Pięknie jest to wydane, dźwięk też fantastyczny.
Prawdę powiedziawszy trudno się takiej reedycji oprzeć.

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#263 marekr

marekr

Użytkownik

• Members
  • 172 Postów

Napisano 31 lipca 2008 - 21:08

Dostałem dziś swoje zamówionko z amazon.com
No cóż, plakat jak plakat, ale najlepsza jest cena, komplet trzech boxów z bonusowym plakatem, wszystko zapakowane w pudełko. Po opłaceniu ekspresowej przesyłki z USA, a także niestety polskiego cła i 22% vat wyszło jakieś 230 zł !!!
Czy w związku z niewytłumaczalnie wysokimi cenami płyt w tym dziwnym kraju nad Wisłą, ktoś kupuje tu jeszcze płyty !!!
a tu zdjątka:

IMG_1505.jpg
IMG_1506.jpg

#264 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 31 lipca 2008 - 22:02

Po opłaceniu (..) niestety polskiego cła i 22% vat

nic dziwnego skoro to kurierska przesyłka, moje idzie zwykłą pocztą, więc mam nadzieje, że może uniknę dodatkowych opłat;
z ciekawości - ile zapłaciłeś za przesyłkę?

#265 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 31 lipca 2008 - 22:14

Cholera, a "Jacka Daniela" to dorzucali wybiórczo:)?

Wczoraj byłem w Empiku po "Offsesje 1", skoczyłem z ciekawości na półkę z U2. "War" i "October" 149zł, "Boy" 109. Zastanawiam się skąd ta "promocyjna" cena "Boy".

#266 marekr

marekr

Użytkownik

• Members
  • 172 Postów

Napisano 31 lipca 2008 - 22:20

z ciekawości - ile zapłaciłeś za przesyłkę?

Przesyłka kosztowała mnie 30$. Za to na paczuszkę czekałem 3 dni !!!, zamówienie moje zawierało także inne pozycje i było dość duże, więc rozliczając koszt transportu na wszystkie zamawiane rzeczy nie wyszło źle.
Co do cła - no cóż - teraz przyczepiają się do każdej paczki z USA, ale trzymam za Ciebie , a raczej za Twoją paczuszkę kciuki. ( w najgorszym przypadku 3,5% od wartości paczki w PLN + 22% VAT co w Twoim przypadku da jakieś 30 zł dopłaty)
Złe doświadczenia z Pocztą Polską nauczyły mnie by za wszelką cenę unikać korzystania z jej usług ( wiecznie ginące przesyłki m.in. z u2.com)

#267 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 31 lipca 2008 - 22:25

Co do cła - no cóż - teraz przyczepiają się do każdej paczki z USA, ale trzymam za Ciebie , a raczej za Twoją paczuszkę kciuki.

W przypadku bootlegów pejot z ostatniej trasy w miejscu, gdzie powinna być wartość, wpisują ilość płytek i bez problemu przechodzą paczki po 12 płyt każda ;)

Złe doświadczenia z Pocztą Polską nauczyły mnie by za wszelką cenę unikać korzystania z jej usług ( wiecznie ginące przesyłki m.in. z u2.com)

Moje The Slip :angry:

O U2 nie wspominając, wątpie czy kiedykolwiek to dojdzie :D

#268 marekr

marekr

Użytkownik

• Members
  • 172 Postów

Napisano 31 lipca 2008 - 22:31

Cholera, a "Jacka Daniela" to dorzucali wybiórczo:)?

Wczoraj byłem w Empiku po "Offsesje 1", skoczyłem z ciekawości na półkę z U2. "War" i "October" 149zł, "Boy" 109. Zastanawiam się skąd ta "promocyjna" cena "Boy".

"Jacek" to na pocieszenie po opłaceniu cła i i polskiego vat-u ;)
A skąd te polskie ceny - Bóg jeden raczy wiedzieć. Cena zawierająca trzy albumy w wersji deluxe (6 CD) + plakat to cena 63 $. Ze standardową przesyłką to wydatek rzędu siedemdziesięciu kilku dolców. Więc szybciutko licząc jakieś powiedzmy 160 zł. I nawet jeśli ktoś będzie mieć pecha i zostanie mu naliczone cło i vat w Polsce to cały wydatek nie przekroczy 200 PLN

Pytam zatem - czy ktoś jeszcze kupuje muzykę w Polsce ???!!! :blink:

#269 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 31 lipca 2008 - 22:32

Co do cła - no cóż - teraz przyczepiają się do każdej paczki z USA, ale trzymam za Ciebie , a raczej za Twoją paczuszkę kciuki.

nawet gdybym musiała zapłacić, to i tak w sumie wyjdzie niewiele więcej niż tutaj za jedną płytę; w Polsce w tej chwili kompletnie nie opłaca się kupować płyt

#270 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 31 lipca 2008 - 22:34

nawet gdybym musiała zapłacić, to i tak w sumie wyjdzie niewiele więcej niż tutaj za jedną płytę; w Polsce w tej chwili kompletnie nie opłaca się kupować płyt

Tym bardziej, że można trafić na wybrakowane Najsyprajsy :lol: dobra, zamówie przy jakimś przypływie piniędzy tego No Coda i przestanę zrzędzić ;)
Te, no i Brzydkie Wydania. W brzydszych digipackach znaczy się np.

#271 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 31 lipca 2008 - 23:48

W allegro pojawiła się taka 6 płytowa edycja z plakatem za 200zł. Co do wysokości cen w Ameryce to się nie dziwę. Większy rynek a w Polsce wiadomo... Kto będzie miał kasę to i tak zapłaci każdą cenę. Płytek sprzeda się mniej ale straty w potencjalnym zysku ze sprzedaży nadrobi większa marża.

#272 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 06:21

Już jestem posiadaczem kompletu reedycji :P Wiedziałem kiedy obchodzić urodziny :D

Na szerszą recenzję wydawnictw zdobędę się trochę później. Jak dla mnie płytki są warte zakupienia, nawet za stosunkowo wysokie polskie ceny B) Strona wizualna wydawnictw jak dla mnie jest zachwycająca, brzmi to również znakomicie. :)

Na Allegro pojawiły się oferty sprzedaży poszczególnych deluxów za 89,99 zł. Dla kogoś kto zdecyduje się zakupić płytki w Polsce jest to jakaś alternatywa.
Dołączona grafika

#273 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 09:36

Odnośnie kupowania czegokolwiek w Polsce - niedawno w TP wypowiadała się pani z Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Powiedziała, że wysokie ceny w Polsce nie są problemem, bo przecież Polacy mogą kupować zagranicą.. ja się absolutnie zgadzam - tylko od czego w takim razie jest urząd, w którym ta pani pracuje, a który my utrzymujemy ??
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#274 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 12:56

Powiedziała, że wysokie ceny w Polsce nie są problemem, bo przecież Polacy mogą kupować zagranicą..

Mogą, tylko, że niejednokrotnie muszą opłacić haracz zwany cłem. Wszystko w imię obrony interesów krajowych zdzierców. Ta pani z UOKiKu powinna za taki tekst wylecieć z posady. Sam urząd uważam jednak za jeden z najbardziej pożytecznych urzędów w kraju.

#275 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 01 sierpnia 2008 - 16:24

Ja dostałem dziś 'deluxy' z CDWOW!, moją kartę za wszystkie trzy obciążono kwotą 219.75 zł (całkowity koszt z przesyłką).
Wciąż czekam na Mega-Boxy z amazonu (wybrałem zwykłą przesyłkę), w mailu od nich i na moim koncie widać, że wysłali 29.07.
Kartę obciążyli kwotą 152.50 zł za box wraz z przesyłką. Może dojść jeszcze cło.

#276 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 01 sierpnia 2008 - 17:48

Znajomi z USA donoszą, że amerykańska wersja zremasterowanego BOY'a zawiera 12ty kawałek!
Jest to 34-sekundowy instrumentalny utwór bez tytułu, prawdopodobnie 'Fire' demo.

marekr - mógłbyś to sprawdzić?

#277 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 18:13

Od dawna to mam w empetrójce.
Podpisane jako "boy hidden track", podobno się na jakiejś serii Boy'a pojawił, nie wiem, nie znam się, nie jestem ekspertem od dyskografii. No i od dawna w necie krąży teoria, że to bardzo wczesne i bardzo słabo nagrane Fire. Ja tam Fire niespecjalnie słyszę, no ale.

Kto chce to PM.

Użytkownik acr edytował ten post 01 sierpnia 2008 - 18:14

#278 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 01 sierpnia 2008 - 18:16

Zgadza się. Do tej pory był dostępny jedynie na japońskim vinylu.

EDIT------------------------------------
Twoja mp3ka z tego vinyla pochodzi, co z resztą słychać.
Thnx

#279 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 01 sierpnia 2008 - 18:34

Yhym.

Kurcze, zmieniam zdanie. Posłuchałem sobie teraz i jednak słychać tam Fire. Żeby nie było, że jestem głuchy ;)

Użytkownik acr edytował ten post 01 sierpnia 2008 - 18:35

#280 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 01 sierpnia 2008 - 18:38

Posłuchałem sobie teraz i jednak słychać tam Fire. Żeby nie było, że jestem głuchy ;)

Zgadza się, słychać. Głuchy nie jesteś :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych