Survivor 9 - War
Napisano 21 listopada 2007 - 08:57
"Like a song" to świetna, dynamiczna, nasycona emocjami piosenka z niesamowitą perkusją (nawet z solówką perkusyjną na końcu). Dla mnie ta piosenka (z tych nie-singlowych) jest chyba najlepsza na płycie.
Apeluję o zdrowy rozsądek przy głosowaniu i własne zdanie, a nie strzelanie na ślepo!
Głosuję na "Seconds", jedną z najsłabszych kompozycji na płycie. Jednostajna perkusja, 3-dźwiękowy motyw basowy, który powtarza się przez cały utwór, jednostajna gitara akustyczna i jedyna melodia w wokalu. W "We Will Rock You" grupy Queen takie coś przeszło, tutaj nie!
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 21 listopada 2007 - 12:14
Jednostajna perkusja, 3-dźwiękowy motyw basowy, który powtarza się przez cały utwór, jednostajna gitara akustyczna i jedyna melodia w wokalu.
... i właśnie kontrast między tymi prostymi elementami a wymową tekstu jest najmocniejszym punktem tej genialnej piosenki, obdarzonej w dodatku niezwykle pięknym refrenem.
Nie ma na War utworu słabszego, utworu który " nie przechodzi ", czy w stosunku do którego można byłoby mieć jakieś poważniejsze zastrzeżenia. Kropka.
Nie ma na co głosować.. Two Hearts Beat As One.
Napisano 21 listopada 2007 - 13:04
Napisano 21 listopada 2007 - 13:13
... i właśnie kontrast między tymi prostymi elementami a wymową tekstu jest najmocniejszym punktem tej genialnej piosenki, obdarzonej w dodatku niezwykle pięknym refrenem.
Może i tak, ale już Ci kiedyś pisałem na PM, że dla mnie najważniejsza jest muzyka.
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 21 listopada 2007 - 13:24
#106 Guest_depe_*
Napisano 21 listopada 2007 - 13:49
Napisano 21 listopada 2007 - 14:06
Napisano 21 listopada 2007 - 14:24
Bardzo przymyślane, od początku tak głosuję i mam nadzieję, że teraz to odpadnie!!
Napisano 21 listopada 2007 - 15:04
Może i tak, ale już Ci kiedyś pisałem na PM, że dla mnie najważniejsza jest muzyka.
A jakie można mieć zastrzeżenia do muzyki w tym numerze ? Cała aranżacja podporządkowana jest idei " marszu ". Gra Larry'ego to w zasadzie kontynuacja Sunday Bloody Sunday, gitara Edge'a strzela tak samo jak w New Year's Day, tyle, że w Seconds jest to gitara akustyczna, co daje bodaj czy nie ciekawszy efekt. Jeśli już porównujemy do We Will Rock You - oba kawałki masakrują właśnie prostotą.
Napisano 21 listopada 2007 - 19:32
Czasem mam wrażenie, że w tych survivorach niektóre osoby głosują bezmyślnie, na zasadzie: "Aha! "The refugee" odpadło, "Like a song" było na drugim miejscu... więc głosuję na "Like a song"." BEZ SENSU!
"Like a song" to świetna, dynamiczna, nasycona emocjami piosenka z niesamowitą perkusją (nawet z solówką perkusyjną na końcu). Dla mnie ta piosenka (z tych nie-singlowych) jest chyba najlepsza na płycie.
Apeluję o zdrowy rozsądek przy głosowaniu i własne zdanie, a nie strzelanie na ślepo!
Głosuję na "Seconds", jedną z najsłabszych kompozycji na płycie. Jednostajna perkusja, 3-dźwiękowy motyw basowy, który powtarza się przez cały utwór, jednostajna gitara akustyczna i jedyna melodia w wokalu. W "We Will Rock You" grupy Queen takie coś przeszło, tutaj nie!
Popieram.
---
Z regulaminu:
6. Staraj się unikać wypowiedzi ograniczających się do "tak", "zgadzam się" itp. Przedstaw własne argumenty.
Następne takie "wypowiedzi" będą kasowane.
Pzdr, acr.
Użytkownik acr edytował ten post 21 listopada 2007 - 19:50
Napisano 21 listopada 2007 - 19:57
let's go to places no one else has been..
Napisano 21 listopada 2007 - 20:10
Od zawsze miałem takie wrażenie, ale nigdy nie odważyłem się tak pięknie i klarownie wyłożyć swoich wątpliwościCzasem mam wrażenie, że w tych survivorach niektóre osoby głosują bezmyślnie, na zasadzie: "Aha! "The refugee" odpadło, "Like a song" było na drugim miejscu... więc głosuję na "Like a song"." BEZ SENSU!
Najbardziej mnie to irytowało, jak swego czasu odpadało Wire. Argh!
Popieram! Zwłaszcza, że:
Dla mnie jest najlepsza na War w ogóle"Like a song" to świetna, dynamiczna, nasycona emocjami piosenka z niesamowitą perkusją (nawet z solówką perkusyjną na końcu). Dla mnie ta piosenka (z tych nie-singlowych) jest chyba najlepsza na płycie.
Jako przeciwnik NYD wiem co mówię, jak na razie jeszcze nie spotkało mnie ze strony żadnego fanatyka tejże piosenki nic przykrego
Zawsze wychodzę z założenia, że jak mam głosować, to na to, co mi się najmniej podoba. Dlatego też np. inna praktyka polegająca na głosowaniu na A, żeby nie odpadło B, choć tak na prawdę chciałbym zagłosować na C, jest dla mnie równie niezrozumiała
Napisano 21 listopada 2007 - 20:18
Ja się staram ułożyć sobie ranking i konsekwentnie głosować na najniższe jego pozycje, które zostały. Chyba że zmienię po drodze zdanie. I to jest dobry sposób moim zdaniem. Polecam
Co do NYD - naprawdę, gdyby Bono śpiewał o rewolucji węgierskiej a nie Wałęsie, nic by się w mojej ocenie tegoż tracku nie zmieniło. Tak jak nie lubiłbym jeszcze bardziej One Tree Hill, gdyby wspominany tam Victor Jara był Polakiem a nie Chilijczykiem.
Więc to bla bla jest no
I uprzedzając, nie wmawiaj mi też, że to tak samo, jak z Bitlami jest
Napisano 21 listopada 2007 - 20:22
Nawet nie miałem zamiaru
Napisano 21 listopada 2007 - 20:23
No a ja w takim razie na Two heatrs.... Nie wiem czemu miałam zawsze jakąś taką dziwną awersję do tej pieśni. Ech.
A mam takie małe OT, czy jest przewidziany survivor MDH ewentualnie w przyszłości (czy może czegoś tam kiedys nie doczytałam)?
(...)
People ask me the next day, "What did you dream about?"
I say, "I don't have time. I don't have time to tell you this."
Napisano 22 listopada 2007 - 11:41
Napisano 22 listopada 2007 - 12:50
Like A Song
Like A Song
Like A Song
Like a song
Like A Song
Like A Song
Bardzo przymyślane, od początku tak głosuję i mam nadzieję, że teraz to odpadnie!!
Like A Song
A ja nadal czekam na jakieś uzasadnienie głosów na Like A Song.. co tam jest niby złe ?? Kąsający jak żmija riff jest zły ? Genialnie kontrastujący z całością refren jest zły ? Larry i Edge ostrzeliwujący się z barykad w finale są źli ? Co tam jest nie tak ??
No właśnie! Ja też chciałbym się dowiedzieć co w tym utworze jest nie tak?!!!
Postuluję o zmianę regulaminu, by nie liczyć głosów, jeżeli nie ma uzasadnienia typu, gdyż w obecnej formie ta zabawa trochę traci sens, staje się coraz mniej merytoryczna. Myślę, że wiele osób robi tak, że wpada tu na sekundę, patrzy na co głosuje większość i głosuje na to samo.
Wysiłek, by napisać kilka słów uzasadnienia, sprawi, że dana osoba trochę się zastanowi zanim odda głos. Tak jak kiedyś przy nominacjach do Big Brothera. Nominacja i uzasadnienie!
Może to wpłynąć nieco niekorzystnie na frekwencję, ale za to wyniki będą bardziej wiarygodne no i będzie można coś pokomentować, odnieść się do jakiś opinii. Obecnie są tutaj w większości tylko suche tytuły.
.
Napisano 22 listopada 2007 - 14:48
Czy napewno o to chodzi Pablo? Tworzenie takich sztucznych wymogów nie jest celowe. Każdy głosuje jak chce i to mi się podoba. Jeśli nie podobają się typy próbuj przekonać innych do wielkości danego kawałka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych