U2 w książkach
#144 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 04 września 2007 - 20:40
ooo, mac, ta druga książka jest świetna, ale bardzo droga, jak widziałem i przeglądałem ją w empiku to prawie 500 zł kosztowała, ale jest niesamowita.
Hmm, tu masz o wiele taniej
http://www.empik.com...tegory=21050900
Napisano 05 września 2007 - 10:08
Napisano 05 września 2007 - 17:26
A ja przywiozlam z Irlandii album Rattle&Hum:D Zakup niezbyt drogi bo 5 euro w sklepie z urzywanymi ksiazkami, ale jaka radosc:D Ogolnie ksiazka sklada sie glownie z fotografii, ale jest tez troche tekstu. Musze sie tylko nauczyc niemieckiego, zeby to odcyfrowac- ale teraz mam przynajmniej motywacje do nauki
Ja mam w wersji angielskiej, wyczaiłam na allegro.pl za jakąś śmieszną kwotę, chyba ze 20 zeta razem z wysyłką.
Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.
Napisano 18 września 2007 - 21:12
wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..
Napisano 12 listopada 2007 - 12:52
Napisano 15 listopada 2007 - 03:56
"Koncert" - Muharem Bazdulj
23 września 1997 w Sarajewie odbył się koncert grupy U2. Występ legendarnego zespołu stał się epokowym wydarzeniem dla mieszkańców Sarajewa. Stanowił bowiem symboliczne zakończenie wojny, ogłaszał powrót do normalnego życia. Wydarzenie to stało się kanwą powieści, będącej swoistym rashomonem; powieści o losach wielbicieli Bono ciągnących na koncert do Sarajewa.
"`Koncert` dla wyznawców tej popreligii, jaką jest muzyka U2, będzie rodzajem apokryfu. Opowieścią o cudzie, jakiego grupa rockowych apostołów dokonała 23 września 1997 r. na stadionie Koševo. Cudzie przemienienia 50-tysięcznego tłumu pełnego niedawnych wrogów, w chór wtórujący Bono, niczym śpiewającemu mesjaszowi: `One life with each other /Sisters/ Brothers`. Dla wielbicieli Bałkanów lektura będzie okazją do krótkiej wycieczki do powojennego Sarajewa, w którym zamiast nienawiści, stanu oblężenia i strachu, panuje miłość, wolność i zabawa. A miłośników młodej literatury ta minipowieść może urzec połączeniem naiwnej i emocjonalnej narracji z dojrzałością stylu oraz erudycją autora."
Bartek Dobroch
"Dwójka maturzystów, kilku studentów, żołnierz, para młodych kochanków, kibol, dziennikarz i Ambasador. Oczekiwanie, szaleństwo i wielkie przeżycie, a w tle smutek, niepokój i niedawno zakończona wojna. Jest jednak nadzieja, bo jak powiedział Bono, ten koncert należy do przyszłości, a rock and roll to wyzwolenie."
Cezary Łasiczka
"Koncert U2 w Sarajewie to jedno z najważniejszych wydarzeń w historii rocka, takich które wspomina się potem całymi dekadami, jak festiwal w Woodstock czy ostani koncert Joy Division w Birmingham. Chciałbym o tamtych koncertach przeczytać taką książkę!"
Wojciech Orliński
Napisano 21 listopada 2007 - 12:03
Napisano 24 listopada 2007 - 21:06
Sen głównego bohatera 101 Reykjavik popełnionej przez Hallgrimura Helgasona. Z Islandii. W sumie U2, o ile dobrze naliczyłem, pojawia się w książce pięć razy. Fajnie.
Napisano 24 listopada 2007 - 21:41
http://hewson.blog.onet.pl/ SeRdEcZnIe ZaPrAsZaM ;*
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych