THE JOSHUA TREE 20TH ANNIVERSARY EDITION!!!
#21 Guest_depe_*
Napisano 20 września 2007 - 08:49
Format 1/Standard
1 CD Zremasterowany album w jakimś Super-Jewel-Case z 24 stronnicową książeczką
Format 2/Deluxe edition
2 CD (zremasterowany album + rarytasy, pewnie b-side'y) Edycja z książką, chyba podobna wersja jaką wydali dla HTDAAB
Format 3/Super Deluxe Strictly limited edition
2 CD + DVD (remasterowany album + rarytasy, pewnie b-side'y, + DVD z koncertem z Paryża 04.07.1987)
Napisano 20 września 2007 - 09:04
Napisano 20 września 2007 - 09:30
Oczywiście fajna wiadomość, jednak ja trochę jestem zawiedziony.
Spodziewałem się, że w końcu nastąpi czas kiedy i u2 zacznie wydawać zremasterowane albumy. Jednakże zwykle jest tak, że aby zachęcić klienta do kupna ogrzewanego albumu zespół daje jakieś bonusy.
Również miałem takie obawy.
Mam nadzieję, że zespół wyda tylko i wyłącznie ten jedyny, słuszny, specjalny, przełomowy album "The Joshua Tree" w wersji zremasterowanej i to nie od widzimisię tylko na okrągłą rocznicę, potraktuje go w sposób szczególny, wyróżniając spośród reszty LP, pokazując im swoje miejsce w szeregu i kto tu tak na prawdę rządzi.
Nie chce, żeby U2 zostali takim DM, którzy wydają po 17 boksów z remiksami i każdą wersję albumu po przeróbce.
Napisano 20 września 2007 - 11:03
Napisano 20 września 2007 - 12:12
O co dokładnie chodzi z tym gazem?
Obejrzyj to się przekonasz.
Napisano 20 września 2007 - 12:24
cytat z książki " U2 Live " Pim'a Jal De La Parra.
Napisano 20 września 2007 - 13:36
Osobiscie chętnie posłuchałbym jakiegoś eksperymentalnego albumu w stylu Passengers z kawałkami w klimatach Race Against Time, lub Alex Descends Into Hell...
Napisano 20 września 2007 - 14:10
No cóż, ja mogę poczekać... . Lepiej czekać 4 lata na dobry album, niż rok na średnio ciekawy. I wątpię, czy nowy album "przebije" drzewko, w którego czas chętnie się zagłębie:P.Z drugiej strony skoro wytwórnia idzie na taki krok, to znaczy że nowy album NA PEWNO nie wyjdzie w tym roku, a także na wiosnę... Spodziewajcie się w II połowie przyszłego roku. Jak dobrze pójdzie.
To byłoby ciekawe. Chciałabym posłuchać tego, co odrzucili i czy rzeczywiście powinni byli to zrobić .O ile dobrze pamiętam co chodziła plotka, że zespół chce wydać dwupłytowe wydanie The Joshua Tree, z drugą płytą na której znalazłyby się odpady z sesji nagraniowej...
Ale proszę Państwa, wspaniała wiadomość!
Napisano 20 września 2007 - 14:39
ciesze sie ogromnie !
ciekawe do jakiego stopnia posunac sie w "odczyszczaniu" nagran ???
znam takie przypadki ze oryginal mocno sie roznil od "wyczyszczonych" wersji .....
ale to tylko taki maly lek ....
dobrze ze wznawiaja ta plyte !
ciesze sie i biegne po kredyt jakis czy co ???? .....
Napisano 20 września 2007 - 14:47
o byłoby ciekawe. Chciałabym posłuchać tego, co odrzucili i czy rzeczywiście powinni byli to zrobić wink.gif.
Wnioskując z bootlegów i b-sidów - dobrze zrobili. Moim zdaniem rozdźwięk między poziomem materiału na albumie, a poziomem odrzutów z niego w przypadku Joshua Tree jest największy w całej karierze U2. Dość powiedzieć, że Luminous Times ( b-side z singla WOWY ) uważam za najgorszy ich utwór w ogóle..
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych