No to już lekko przesadzili, jak w kupowaniu dla idiotów(jak to mówi mój nauczyciel chemii) jak wspomniał Depe jest taniej. Ja swoją mam z Merlina za 128zł. Kupowałem podczas premiery. Popyt na nią był wielki skoro cena sięgała już 3 stówek na allegro, a teraz na tym serwisie widziałem za 159.99.na fan.pl są takie ceny:
CD: 52.00
2CD: 112.99
2CD+DVD: 199.99
THE JOSHUA TREE 20TH ANNIVERSARY EDITION!!!
Posted 09 marca 2008 - 20:01
Posted 13 lutego 2009 - 11:36
"Troszkę" się spóźniłem, a tak na prawdę dopiero teraz mam kasę. Niestety nigdzie (merlin empik.com rock) nie widzę, wydania super delux widział ktoś gdzieś jeszcze tą wersje? Może gdzieś w Krakowie jeszcze znajdę?
Wiem, że późno się obudziłem, ale myślicie, że jest jeszcze szansa na to wydanie? A jeśli nie to zastanawiam się nad dwiema rzeczami.
1. Czy warto kupić delux? czy wystarczy wersja podstawowa?
2. Jeśli wersja podstawowa to czy po remastingu czy oryginalna? Bo gdzieś ją jeszcze widziałem w necie.
Generalnie mam w perspektywie No Line On... i to może nawet w full wersji i DVD z Slane Castel, więc z kasą nie jest tak wesoło dlatego właśnie zastanawiam się czy warto dokładać do deluxa (super to już inna para kaloszy, jak się tylko gdzieś da to kupuje).
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
Posted 13 lutego 2009 - 11:42
Faktycznie, ciężko znaleźć w sklepach wersję deluxe, pozostaje allegro lub fan.pl - tam mają w ofercie: http://www.fan.pl/sh...The_Joshua_Tree
Posted 13 lutego 2009 - 12:07
Witam,
"Troszkę" się spóźniłem, a tak na prawdę dopiero teraz mam kasę. Niestety nigdzie (merlin empik.com rock) nie widzę, wydania super delux widział ktoś gdzieś jeszcze tą wersje? Może gdzieś w Krakowie jeszcze znajdę?
Wiem, że późno się obudziłem, ale myślicie, że jest jeszcze szansa na to wydanie? A jeśli nie to zastanawiam się nad dwiema rzeczami.
1. Czy warto kupić delux? czy wystarczy wersja podstawowa?
2. Jeśli wersja podstawowa to czy po remastingu czy oryginalna? Bo gdzieś ją jeszcze widziałem w necie.
Generalnie mam w perspektywie No Line On... i to może nawet w full wersji i DVD z Slane Castel, więc z kasą nie jest tak wesoło dlatego właśnie zastanawiam się czy warto dokładać do deluxa (super to już inna para kaloszy, jak się tylko gdzieś da to kupuje).
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
Tak jak napisał max, jeżeli JT to tylko wersja Delux 2CD + DVD - rewelacyjne wyadnie tutaj masz trosze taniej: http://www.musiccorner.pl/kk.php?s=1 i czas realizacji zamównienia to 1-2 dni a nie 7-14.
Zamiast zbierac na płyty szykuj kase na bilety
...
Posted 21 września 2009 - 15:45
1. Na moim DVD koncert z Paryża bardzo schodkuje, nie wiem czy to wina kodowania NTSC płyty, skalowania mojego odtwarzacza DVD, telewizora (plazma 46') czy egzemplarza płyty (raczej nie). Mam zresztą niedługo zamiar zmienić mojego playera DVD na blu-ray i już wiem, jakiej płyty będę używał podczas testowania kandydatów do zakupu - jak nie będzie schodkował paryskiego koncertu, to znajdzie się na short-liście do zakupu
2. Wśród bonusów na DVD wyraźnie brakuje teledysku do One Tree Hill, który co prawda został nakręcony później, w okolicach R&H, ale co z tego ? Jedyne oficjalne wydanie tego teledysku jest do tej pory dostępne jedynie na VHS Best of 1980-1990 (swoją drogą - dlaczego nie ma DVD 1980-1990 ??). Poza tym szkoda, że dokumentu Outside it's America nie uzupełniono o pełną wersję klipu do Bullet the Blue Sky, ewentualnie nie umieszczono całego klipu jako kolejnego bonusa. W dokumencie pod koniec pojawia się jedynie fragment Bulleta. Gdyby to zrobiono, mielibyśmy komplet klipów do utworów z Drzewka. Szkoda, że ktoś nie pomyślał...
See through in the sunlight
Posted 23 września 2009 - 22:34
Przejrzałem wątek o Drzewku (dopiero teraz ) i mam dwie rzeczy, o których nikt nie wspomniał.
1. Na moim DVD koncert z Paryża bardzo schodkuje, nie wiem czy to wina kodowania NTSC płyty, skalowania mojego odtwarzacza DVD, telewizora (plazma 46') czy egzemplarza płyty (raczej nie). Mam zresztą niedługo zamiar zmienić mojego playera DVD na blu-ray i już wiem, jakiej płyty będę używał podczas testowania kandydatów do zakupu - jak nie będzie schodkował paryskiego koncertu, to znajdzie się na short-liście do zakupu
2. Wśród bonusów na DVD wyraźnie brakuje teledysku do One Tree Hill, który co prawda został nakręcony później, w okolicach R&H, ale co z tego ? Jedyne oficjalne wydanie tego teledysku jest do tej pory dostępne jedynie na VHS Best of 1980-1990 (swoją drogą - dlaczego nie ma DVD 1980-1990 ??). Poza tym szkoda, że dokumentu Outside it's America nie uzupełniono o pełną wersję klipu do Bullet the Blue Sky, ewentualnie nie umieszczono całego klipu jako kolejnego bonusa. W dokumencie pod koniec pojawia się jedynie fragment Bulleta. Gdyby to zrobiono, mielibyśmy komplet klipów do utworów z Drzewka. Szkoda, że ktoś nie pomyślał...
Ad.1 Trochę podobny temat:
http://u2forums.com/...t=0#entry132698
A co do NTSC to się trochę zdenerwowałem, że TJT i UABRS wydali w NTSC, boję się, że następne DVD (pewnie to z TUF) będą też takie. Jeszcze Red Rock zrozumiem, bo w USA było filmowane, ale Paryż??? Możliwe, że odtwarzacze nie do końca płynnie konwertują NTSC do PAL. On mus przy klatkach pokombinować, może niektórych nie wyświetla i stąd problemy. Pytam: czemu to w USA nie wydadzą w PAL?? He... NTSC ma gorszą rozdzielczość i słabiej odtwarza kolory... Na plus 30HZ => płynniejszy obraz.
Ad.2 No tego wideo też żałuję, ale myślałem już nad tym i ni jak ono nie pasuje do TJT, bo jednak odnosi się do filmu R&H tym samym tamtego albumu. Ja mam nadzieję, że dostaniemy także Super Deluxe dla R&H i tam na DVD będzie ten teledysk. Choć z drugiej strony tak jak napisałeś: Gdzie jest DVD The Best Of 1980-1990?? Ja mam nadzieję, że i to zremasterują i tu wystarczy tylko Video z tego Best Of, albumu CD nie trzeba wydawać ponownie.
Było by tam miejsce na teledyski z 3 pierwszych albumów (mogli je dodać do DVD UABRS, masę miejsca im zostało!!! Ale NIE woleli olać........ ).
A co do Bulleta to nie mam pojęcia o jakie wideo chodzi. Chyba muszę ponownie obejżeć Nie znam takowego, chyba takiego nie było. A co do DVD z TJT to brakuje jeszcze wideo do WOWY (oficjalnego), ale tu dobrze, że tego nie dali, bo jest na U218.
Z kolei w tym wideo alternatywnym do WOWY jest słabej jakości dźwięk... Nie mogli podłożyć tego ze zremasterowanego WOWY?? NIE po co!.....
Posted 30 marca 2010 - 19:07
Wszelkie sugestie mile widziane
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Posted 30 marca 2010 - 20:15
Chciałabym nabyć The Joshua Tree w wersji 2 CD + DVD. Wiem, że premiera wydawnictwa była prawie 2 i pół roku temu, ale wtedy to pewnie nie wiedziałabym, że U2 to "jutu" . Teraz jest to dla mnie must have. Jak myślicie, gdzie można znaleźć tę wersję w miarę rozsądnej cenie (oprócz Allegro)? Czy jest sens czekać, aż się gdzieś pojawi jakaś okazja, czy lepiej teraz brać co jest, bo skoro to jest limitowana edycja, można się nie doczekać ?
Wszelkie sugestie mile widziane
To jest całkiem zacne:
http://www.allegro.p...d_dvd_2008.html
Posted 30 marca 2010 - 20:45
To jest całkiem zacne:
http://www.allegro.p...d_dvd_2008.html
Biorę pod uwagę tę aukcję, choć wolałabym całkiem nowy egzemplarz.
Posted 31 marca 2010 - 14:19
Po nocach nie śpię, bo myślę o tym, kiedy wreszcie będę to mieć .
Do zakupów na Amazonie potrzebna jest karta kredytowa lub jakaś podobna, prawda? A takiej nie posiadam, niestety.
Posted 31 marca 2010 - 15:36
Też nie mam. Ale poradzę sobie i bez tegoNie musi być kredytowa...z powodzeniem można użyć np. visa electron z mbanku...
Edit:
Od dziś jestem szczęśliwą posiadaczką The Joshua Tree Super Deluxe Limited Editon Nie mam słów, aby opisać moje wrażenia, ale wiem jedno, to wydawnictwo warte jest każdej wydanej przeze mnie złotówki Jest cudne, szkoda mi było wyrzucić nawet naklejki na folii
Edited by andie, 23 kwietnia 2010 - 16:36 .
Posted 07 stycznia 2011 - 23:15
Myślałem, że już się nie uda a tutaj zupełnie niespodziewanie nadarzyła się okazja i mam !!!! Super Deluxe Limited Edition za 26.11$
Przesyłka za darmo bo ktoś mi ją przytransportował zza wielkiej wody
A teraz w tym szczęściu - nieszczęście. Nie mam na razie na czym posłuchać tego w odpowiedniej jakości (tylko laptop) więc jeszcze nie otworzyłem...
Wiem, wiem, psychoza :]
Pozdrawiam
Posted 08 stycznia 2011 - 11:07
I co ciekawe w Empiku za 150zł.A w Empiku który znajdował się kilka przystanków dalej cena wyższa o 10zł.
Posted 17 sierpnia 2014 - 18:59
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users