THE JOSHUA TREE 20TH ANNIVERSARY EDITION!!!
Posted 30 listopada 2007 - 17:26
Wrocław Saturn na grunwaldzie godz 10:00 - 139 zł
Przepięknie wydane - trzeba to miec...
Co do DVD to wszystko napisal juz Zbych. Nie ma co porownywac do bootlega. Jakosc bardzo dobra, zarowno obrazu jak i dzwieku, choc ten jedynie stereo. Jak juz kupowac to tylko wersje deluxe
#324 Guest_depe_*
Posted 30 listopada 2007 - 17:31
???Video -5/5. Spodziewałem się czegoś zupełnie innego, gorszego. A tutaj, REWELACJA!!
Co do audio, 5/5!! Oglądam teraz Ajstila, no po prostu audio niczym nie odstaje od video!
Z całym szacunkiem.. nie wiem ile w życiu DVD oglądałeś ale te oceny to jakieś nieporozumienie.. wynika z nich wprost, że zarówno obraz jak i dźwięk są perfekcyjne! A przecież tak nie jest.
Obraz jest ciemny - ewidentnie wychodzi niedostateczne oświetlenie, w większości ujęć 'mora' (czy jak tam się to nazywa), w dodatku video jest w systemie NTSC(!!!) - czyli najgorszym jakościowo z możliwych (najmniej linii horyzontalnych) - często widać 'przeplot' oraz w formacie 4:3 (to akurat nie nowina).
Niezauważyłem natomiast 'pixelozy' jak np. w przypadku Vertigo z Chicago.
Sam montaż i praca kamer również nie powala, raczej montonnia. Twarzy Larrego 'z frontu' nie zauważyłem, za to Bono jest aż nadto, tak dla przykładu.
IMHO, ogólnie najlepiej wypada Exit i BTHBSky.
Rozumiem, że jest to 20letni materiał ale spodziewałem się czegoś lepszego.
Dźwięk jest niezły, ale napewno nie 5/5!!
Jest selektywny i czysty ale napewno mocno przebasowany, Adam często zagłusza Edge'a - 1sze moje DVD, które oglądałem z zredukowanym subwooferem(!) - (fani Adama będą zachwyceni).
Brak dźwięku 5.1 DTS czy choćby 5.1 DD, jak na dzisiejsze standardy to mocna poraschka.
Ogólnie:
Video: 6/10
Sound: 7/10
Na pewno na odbiór obrazu i jego ocenę wpływa wielkość i jakość TV (im mniejszy tym 'lepiej to wygląda'), ja oglądałem na przyzwoitym sprzęcie (46" LCD)
#325 Guest_Mac_*
Posted 30 listopada 2007 - 17:39
Widziałem nagrania z youtube, a tutaj na forum ktoś powiedział że jakość będzie taka sama, więc co pozostaje jeżeli się nie cieszyć??
Właśnie obejrzałem cały koncert, dla mnie bomba.
Oczywiście można porównywać go do Chciago, ale to są zupełnie inne lata, i zupełnie inne możliwości.
A do do audio, to ten basik mi się własnie bardzo podoba.
Niestety spaliłem ostatnio swoje DVD ( ), więc nie mam takich możliwości jak Depe, żeby ocenić go profesjonalnie.
Dla mnie cały koncert 9/10.
#326 Guest_depe_*
Posted 30 listopada 2007 - 17:43
Widziałem nagrania z youtube, a tutaj na forum ktoś powiedział że jakość będzie taka sama, więc co pozostaje jeżeli się nie cieszyć??
Jeśli za punkt odniesienia przyjmujesz nagrania z youtube to powinieneś dać ocenę 6/5!
A do do audio, to ten basik mi się własnie bardzo podoba.
Ja również lubię bas ale wszystko we właściwych proporcjach, a tu jest go po prostu za dużo, czasami odnosiłem wrażenie, że ten bas 'przykrywa' wszystko.
Posted 30 listopada 2007 - 18:17
Więc Atomic, dzisiaj też na pewno otrzymasz swoje drzewko
Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że się nie myliłeś
Nie mogę ocenić jeszcze całości - zapoznawanie się z tym cudem rozpocząłem od pierwszej płyty CD. Nie jestem audiofilem, ale moje ucho wyczuwa istotną poprawę jakości nagrania
Sama otoczka graficzna tego wydawnictwa jest perfekcyjna. Całość prezentuje się bardzo elegancko, stylowo i bardzo klimatycznie. Od tej strony to wydawnictwo przerosło moje najeszczersze oczekiwania.
Zapowiada się wspniała joshuowa noc.
Posted 30 listopada 2007 - 18:32
BTW jeśli ktoś zamawiał w Merlinie, dostał już, ile "szła" przesyłka??
edit: widzę że Mac zamawiał z Merlina, dostałeś po dniu czy po 2 dniach od zamówienia??
Posted 30 listopada 2007 - 18:39
BTW jeśli ktoś zamawiał w Merlinie, dostał już, ile "szła" przesyłka??
Zamówienie złożyłem w środę ok. 15.00. Ok. 18.00 wpłaciłem pieniądze. Dzisiaj ok. 15 album już miałem u siebie - a do Świnoujścia z Warszawy jest niezły kawałek Merlin zaskoczył mnie bardzo poztywnie - byłem przygotowany na otrzymanie przesyłki ok. 7 grudnia
Posted 30 listopada 2007 - 19:29
Zamówienie złożyłem w środę ok. 15.00. Ok. 18.00 wpłaciłem pieniądze. Dzisiaj ok. 15 album już miałem u siebie - a do Świnoujścia z Warszawy jest niezły kawałek Merlin zaskoczył mnie bardzo poztywnie - byłem przygotowany na otrzymanie przesyłki ok. 7 grudnia
Czyli wprost proporconalnie, ja zamówiłem w środę koło 21, za pobraniem, czyli na jutro powinno być u mnie?? [mieszkam pod Krakowem]
Posted 30 listopada 2007 - 19:52
Merlin jest bardzo solidny - zamawiam tam od dawna i jeszcze NIGDY mnie nie zawiedli, a prawie zawsze zamowienie jest realizowane wczesniej, niz podaja. Poza tym, dla stalych klientow maja specjalne bonusy w postaci nizszych cen, czy bonow na zakupy.
Posted 30 listopada 2007 - 20:59
Posted 01 grudnia 2007 - 11:46
Moje chicago z merlina rowniez przyszlo pekniete. Zlozylem reklamacje, zwrocili pieniadze Co prawda dluuuuugo to trwalo, ale dostalem 50% rabatu na nastepny zakup.Ja z Merlinem miałem pare tyogdni temu mały zgrzyt, zamówiłem 3 albumy w typowych opakowaniach plastikowych i jeden BOX 15cd, w tekturzanym opakowaniu. Jak się okazało, zapakowali to w ten sposób że digipaki na sam dół, a na nie boxa aby je lepiej przygniótł I wszystkie digipaki miałem obite lub pęknięte (samo opakowanie). Uznałem, że nie będe robić rabanu o wymianę, gdyż "trzeba odesłać płyty w stanie idelanym", a ja pierw rozfoliowałem aby sprawdzić czy CD działają... Oprócz opakowań wszystko było w idelanym stanie więc zwróciłem im uwagę aby używali troche logiki przy pakowaniu płytek... Przeprosili, obiecali poprawę... Przesyłka z TJT będzie pierwszym zamówieniem od tamtej pory, zobaczymy czy rzeczywiście się poprawili
Co do oczekiwania na paczke, dowoz w dni wolne od pracy (sobota, niedziela) to koszt +40zł. Więc otrzymacie je w pon.
Pozatym wejdzcie tu i w "Track & ..." wpiszcie numer przewozowy, wyswietli sie wam gdzie jest wasza paczka.
Posted 01 grudnia 2007 - 12:04
Moje chicago z merlina rowniez przyszlo pekniete. Zlozylem reklamacje, zwrocili pieniadze Co prawda dluuuuugo to trwalo, ale dostalem 50% rabatu na nastepny zakup.
Widzisz, a ja nie chciałem się użerać, bo po 1 te trzy pęknięte opakowania to były albumy za mniej niż 30zł, więc nie chciałem robić zamieszania, potem bym się musiał wykłócać... poza tym jak dzwoniłem do kobitki, powiedziała, że należy odesłać płytki w stanie idealnym aby wymienili, a ponieważ ja je już rozfoliowałem, to już się nie kwalifikuję.
Posted 01 grudnia 2007 - 16:14
Wracam dzis z uczelni, zadowolona, odprężona, w głowie mam jeszcze odgłosy zajęć w postaci symfonii Prokofiewa i koncertów Czajkowskiego (tak się uczy psychologii! ) I co zastaję? ...przesyłkę z Merlina!
Już zaczynam sobie wyobrażać, jak to mnie szczególnie potraktowali (cóż za egocentryzm!) i wysłali paczkę przed terminem premiery! Już chcę napisać o tym fenomenie i podzielić sie z Wami radosną nowiną! Łapczywie rozdzieram paczke, oglądam dokładnie, żeby wszystko opisać ... a tu okazuje się, że dla Was to żadna rewelacja!
Phi!
Oby częściej takie niespodzianki
Posted 01 grudnia 2007 - 16:33
dostałaś kurirerem?Nie ma to jak śledzić informacje na bieżąco...
Wracam dzis z uczelni, zadowolona, odprężona, w głowie mam jeszcze odgłosy zajęć w postaci symfonii Prokofiewa i koncertów Czajkowskiego (tak się uczy psychologii! ) I co zastaję? ...przesyłkę z Merlina!
Już zaczynam sobie wyobrażać, jak to mnie szczególnie potraktowali (cóż za egocentryzm!) i wysłali paczkę przed terminem premiery! Już chcę napisać o tym fenomenie i podzielić sie z Wami radosną nowiną! Łapczywie rozdzieram paczke, oglądam dokładnie, żeby wszystko opisać ... a tu okazuje się, że dla Was to żadna rewelacja!
Phi!
Oby częściej takie niespodzianki
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users