Ranking płyt !
Napisano 11 stycznia 2009 - 20:52
1.THE JOSHUA TREE
2.War
3.How to Dismantle an Atomic Bomb
4.All That You Can't Leave Behind
5.Pop
6.Achtung Baby
7.Zooropa
8.Boy
9.Rattle and Hum
10.The Unforgettable Fire
11.October
Dziękuję za uwagę
Napisano 11 stycznia 2009 - 21:47
Napisano 11 stycznia 2009 - 21:47
Naprawdę dobry jest powszechny brak poszanowania dla Octobera.
I co ciekawe, tak jest od kiedy pamiętam. Nie wiem co jest nie tak z tymi ludźmi.
Ale co ja się będę..
łedit:
a czegóż tu nie rozumieć dziewczę drogie? bo nie rozumiem nie rozumienia, naprawdę
Użytkownik acr edytował ten post 11 stycznia 2009 - 21:48
Napisano 11 stycznia 2009 - 21:51
Napisano 11 stycznia 2009 - 22:23
3.How to Dismantle an Atomic Bomb
4.All That You Can't Leave Behind
już pomijając u.fire na dnie, to taka kolejność jak ją widzę mnie naprawdę boli.
wiedziałem, że tak będzie... jeśli chodzi o HTDAAB i ATYCLB to pewnie nie dorosłem jeszcze do tego aby stawiać te płyty na ostatnim miejscu Poza tym mam teraz na nie fazę, ale co tam... Trylogii bym nie chciał
Napisano 11 stycznia 2009 - 22:41
wiedziałem, że tak będzie... jeśli chodzi o HTDAAB i ATYCLB to pewnie nie dorosłem jeszcze do tego aby stawiać te płyty na ostatnim miejscu
błąd.
ATYCLB w okolicach drugiego, trzeciego jak najbardziej. bo to genialny album jest.
że HTDAAB tak wysoko to już bywa, ale że niby lepsze...?(?!)
Napisano 11 stycznia 2009 - 22:48
Ale mhhmm, wiosna, 7:20, wychodzisz do szkoły, słońce, chłodny wiaterek przed ciepłym popołudniem, zapuszczasz ATYCLB w mp3 i można iść
Napisano 11 stycznia 2009 - 23:12
1. Pop
2. All That You Can't Leave Behind
3. How To Dismantle An Atomic Bomb
4. The Joshua Tree
5. Achtung Baby
6. Zooropa
7. The Unforgettable Fire
8. War
9. Boy
10.Rattle & Hum
11. October
W drugą rocznicę sporządzenia mojego rankingu oraz w związku z nadzieją, że już niedługo pojawi się nowy kandydat do walki o podium aktualizuję swoją albumową listę przebojów.
1. POP
2. The Joshua Tree
3. All That You Can't Leave Behind
4. Achtung Baby
5. Boy
6. The Unforgettable Fire
7. War
8. Zooropa
9. How To Dismantle An Atomic Bomb
10. Rattle And Hum
11. October
Ciężko mi było strasznie sporządzić jakąś klasyfikację. Rozstrzał od miejsca 1 do 11 sugeruje, że pomiędzy poszczególnymi płytami są daleko idące różnice poziomów. Tak w moim odczuciu nie jest. Dlatego niniejszym czynię zastrzeżenie: albumy 1-3 zaliczyłbym do grupy arcydzieł, płyty 4-8 do albumów rewelacyjnych a 9-11 do bardzo dobrych
Pop nadal na szczycie, ale czuję coraz bardziej, że decydują to z znacznej mierze względy emocjonalne. Kiedyś wydawało mi się to nie do pomyślenia, ale może nastąpi kiedyś zmiana na szczycie. Chciałbym aby stało się to za sprawą NLOTH Ostatnie dwa lata to na pewno czas Joshuy. Stosunkowo niedawno doświadczyłem absolutu tego albumu. W sytuacji kiedy zakochałem się U2 przez Popa musiałem chyba do tego stanu dojrzeć. Bardzo silną pozycję w "trójce" ma ATYCLB, pomimo spadku. Było 2, jest 3, ale nie wykluczam, że kiedyś może być nawet nr 1.
W środku stawki raczej niewielkie ruchy. Poza dwoma wypadkami. Duży skok Boya. To raczej nie pod wpływem reedycji, ale raczej głębsze "wbicie" się w bootlegi z okresu około albumowego. Z perspektywy czasu uznać należy debiut zespołu za fantastyczny. No i mamy wielki spadek HTDAAB. Z perspektywy czasu coraz bardziej doskwiera mi niespójność tego albumu. Jako całość troszeczkę nie wytrzymuje u mnie ten album próby czasu. Poszczególne utwory z albumu bardzo zaś sobie cenię.
Na dnie bez zmian Albumy te zasługują na to aby być wyżej. Ale jak mogę dać je wyżej, gdy uważam, że War, Zooropa, TUF też są za nisko
#295 Guest_VeRTi-go_*
Napisano 12 stycznia 2009 - 16:14
Ano właśnie, ze względu na sentyment do płyty POP jako początku cudownej podróży z U2, jest ona na 1. miejscu na Twojej liście. Z analogicznego powodu płyta "All that..." okupuje moje pierwsze miejsce!W sytuacji kiedy zakochałem się U2 przez Popa...
Napisano 12 stycznia 2009 - 19:48
Napisano 12 stycznia 2009 - 20:18
Chciałbyś pewnie żeby w takich przypadkach wolnośc słowa cofnięto hehszanuję, aczkolwiek nie mieści mi się to w głowie.
Ale na prawdę, jestem przedstawicielem młodszego pokolenia. W porównaniu z innymi forumowiczami, u2 interesuję się stosunkowo niedługo - w latach 80 ich na pewno nie słuchałem, w 90 - tych tylko w radiu... Szczerze mówiąc nowe brzmienie u2 bardziej mi podchodzi, zobaczymy co przyniesie nowy album!
Napisano 13 stycznia 2009 - 13:38
Ale na prawdę, jestem przedstawicielem młodszego pokolenia. W porównaniu z innymi forumowiczami, u2 interesuję się stosunkowo niedługo - w latach 80 ich na pewno nie słuchałem, w 90 - tych tylko w radiu...
ja też. U2 słucham od 2004 albo 2005 roku no i co? i wolę TJT i TUF!
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych