Muzyczne rocznice, urodziny, wspominki itp
Napisano 08 stycznia 2007 - 13:41
Dziś można też zapoznać się z Królem trochę bliżej - w tv na kanale TCM widziałam, że puszczą 4 filmy z Elvisem
W rzeczy samej. Chociaż nie przepadam za filmową karierą Elvisa, to polecam film "Więzienny Rock" o 21:00 na TCM. Jak dla mnie jest najlepszy w jego filmografii. A, no i Jailhouse Rock song miażdży
Napisano 08 stycznia 2007 - 14:50
Bowie'mu zresztą też życze wszystkeigo najlepszego, chociaż w sumie to go za bardzo nie słucham ale niehc się chłopok cieszy :wink:
Napisano 10 stycznia 2007 - 19:34
Jest też smutne wydarzenie związane z tą datą - śmierć Zbyszka Cybulskiego w 1967 roku...
Napisano 26 lutego 2007 - 14:00
dzis 75 urodziny obchodzilby Johnny Cash. [*]
No to nie ma na dziś innej opcji, jak tylko wszystkie pięć części American Recordings po kolei. Szkoda, że to akurat Wielki Post, bo szklaneczka whisky też by się przydała..
Napisano 26 lutego 2007 - 22:39
"Były perkusista King Crimson - Ian Wallace nie żyje.
Muzyk zmarł 23 lutego na raka przełyku. Miał 60 lat.
Przypomnijmy, że jesienią ubiegłego roku zmarł wokalista i basista Boz Burrell, który wraz z Wallacem występował w składzie King Crimson w latach 1971-72".
Źródło: http://muzyka.onet.p...2957,newsy.html
Napisano 19 marca 2007 - 10:05
Jest tyle dni w roku! I czy akurat wtedy, kiedy mam 10 rocznicę mojej przygody z U2 to mam obowiązkowe spotkanie pracowników gdzieś pod Częstochową!!! I co z tego, ze po omówieniu spraw będzie balango-biesiada?!
A miało być tak pięknie: sobota ... Małysz wygrywa w Planicy ...cały dzień muzyka U2 ... a wieczorem Polska reprezentacja gromi Azerbejdżan.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych