Coldplay
Napisano 24 września 2012 - 18:28
Dobra, ostatnia akcja misiaczki!
Tym razem coś prostego. Proszę Was żebyście się sfotografowali z kartką z napisem "Thank you." (myślę, że taki lakoniczny zwrot będzie najlepszy). Najlepiej też włóżcie swoje xylobandy! Wszystkie zdjęcia skleimy w jeden zestaw zdjęć bądź gifa i zatweetujemy Coldplay, Philowi i Jasonowi w ramach skromnych podziękowań za koncert Zdjęcia nadsyłajcie tylko i wyłącznie mailem na filkur5@wp.pl, gdy otrzymam od Was wiadomość wtedy odpiszę .
nie muszą być ludzie z forum tylko Coldplayers z krwi i kości
Termin 26.09. (środa) godzina 20.00
od pasa w górę tak jakbyś była zainteresowana albo miała kogo zainteresowanego
Napisano 25 września 2012 - 09:36
Pokaz pod media. Foto i TV mają wstęp na trzy pierwsze utwory. I to właśnie wtedy zespół wypsztykał się ze wszystkiego co miał. Było mega uderzenie wszystkiego, co będzie ładne w obrazku. Opaski, tony konfetti, fajerwerki, lasery, baloniki, no wszystko co mieli. Potem to już tylko motyle nadmuchali, także nie ma o czym mówić
Guzik prawda!!! :
- lasery były dopiero pod koniec występu.
- fajerwerki z tego co widziałem dopiero na bisy
- piłkobalony były gdzieś około piątego - szóstego numeru
- świecące opaski oprócz początku były jeszcze chyba ze trzy - cztery razy, i w środku koncertu i na koniec.
- confetti też były wystrzelone drugi raz, nie pamiętam kiedy, ale na pewno nie gdzieś później.
Na potwierdzenie mych słów mogę załączyć zdjęcia, których z tego koncertu mam około 500 i filmiki, których też jest prawie godzina nagrań.
Tak więc, to co tu piszesz jest wprowadzeniem innych (nie będących na koncercie) w błąd
Coldplay którym się jarałem to były te skromne chłopaki grające proste piosenki z pierwszych dwóch płyt, porównywani do Travis a nie U2.. może.. Ok, zanim będzie too long; didn;t read, i tak za dużo kwestii poruszyłem, no ale ciekawi mnie temat więc wybaczcie
Acr, trochę dziwne to co piszesz. Gdy oni byli skromni to ty miałeś może z 10 lat. Nie mów mi, ze się wtedy jarałeś Coldplayem :-), bo nawet ja który wtedy w muzie siedziałem dość głęboko nie wiedziałem za bardzo o ich istnieniu. Coś tam się słyszało o Yellow, coś głośniej zrobiło się przy okazji In my Place (drugi album) i dopiero wtedy odpalili na dobre. Ale tacy nieśmiali to już wtedy nie byli.
Ja pytam czy te baloniki i swiatła są serio potrzebne na Yellow? Bo ja kocham Yellow, serio. Dla tej piosenki bym poszedł na ich koncert, ale ten cały szoł, to wszystko, to jak rozrzucać batoniki na Moment Of Surrender. Wolę tę magię, wolę to, wolę jak ten głupi dziad Bono zanuci to na Glaston i parę tysięcy ludzi z nim zaśpiewa ot tak, niż ten szoł w tym momencie. Ja naprawdę przeżywam muzykę, fajne efekty są fajne, no ale napisałem przykłady. Jak są fajne to są, jak pogłebiają znaczenie muzyki, oddają muzykę. Czy zółte baloniki mają cokolwiekm wspólnego z piosenką Yellow poza tytułem?
Acr, jako osobę nie będącą na koncercie informuję, że podczas Yellow nie było piłko-baloników, ani innych bajerów. (no może poza tym, że scena była oświetlona)
Pilko-balony były wcześniej, więc jeśli się jeszcze jakiś zachował to nie wina zespołu.
A żółte baloniki, które wtedy się pojawiły to akcja fanów, tak jak flaga Zbycha na U2, czerwone róże na Gunsach, serduszka na Madonnie itd.
Od siebie dodam, że akcja trochę nieudana, bo tych baloników było tyle co kot napłakał.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 25 września 2012 - 10:09
http://www.youtube.c...h?v=-Mu8TS-EAcQ
Napisano 25 września 2012 - 11:11
Hmm ja fajerwerki widziałem od pierwszego kawałka, lasery również.
http://www.youtube.c...h?v=-Mu8TS-EAcQ
OK, może confetti mi przysłoniły
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 25 września 2012 - 15:55
Napisano 25 września 2012 - 19:17
- lasery były dopiero pod koniec występu.
Jak i na początku
- fajerwerki z tego co widziałem dopiero na bisy
I już na początku
- piłkobalony były gdzieś około piątego - szóstego numeru
Sprawdziłem. Były na czwartym. No, chyba że Mylo Xyloto liczysz jako cały utwór
- świecące opaski oprócz początku były jeszcze chyba ze trzy - cztery razy, i w środku koncertu i na koniec.
Nigdzie nie mówiłem, że było inaczej.
- confetti też były wystrzelone drugi raz, nie pamiętam kiedy, ale na pewno nie gdzieś później.
No i co z tego?
Tak więc, to co tu piszesz jest wprowadzeniem innych (nie będących na koncercie) w błąd
Sprawdź te swoje filmiki i powiedz jeszcze raz w takim razie kto kogo wprowadza w błąd
Napisano 25 września 2012 - 20:42
na 19.11 zespół zapowiedział premierę DVD, CD i innych blurejów z trasy koncertowej.
I też jak U2 powycinają niektóre kawałki (Warning Sign, Speed of Sound i Lovers in Japan )
Mimo tego trailer narobił mi niezłego apetytu...
http://www.youtube.c...h?v=EB-NbV4JTjU
Napisano 25 września 2012 - 23:07
Szkoda, przynajmniej dla mnie. Wolę całe koncerty. Albo nawet trochę przycięte, ale jednak konkretne miejsce, a nie takie cuś...
No, chyba że do wyboru mam to co dostaliśmy na U218, albo to co dostaniemy tu. To wtedy Coldplay wygrywa
Napisano 25 września 2012 - 23:16
na koniec pozdrawiam Guya, który uśmiechnął się 2 razy (tyle zauważyłam).
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 04 października 2012 - 09:06
Niech jeszcze dodadzą "Yellow" bez tego niesamowitego, magicznego intra... No bo przecież po to się robi takie rzeczy, żeby się nimi nie pochwalić na DVD
Napisano 04 października 2012 - 13:35
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych