Coldplay
Napisano 29 kwietnia 2008 - 20:02
Odnośnie samego utworu. W porównaniu z lekko plastikowym "Speed Of Sound" (pierwszy singiel z "X & Y") jest o niebo lepiej. Podoba mi się, że Martin śpiewa w znośnych rejestrach, początek też fajny (czyżby wpływy Eno?).
Drażni mnie tylko coś jak "wow, wow" w pewnym momencie.
Jestem ciekaw zdania innych Forumowiczów, zwłaszcza tych krytycznie nastawionych do muzyki Coldplay:).
Napisano 29 kwietnia 2008 - 20:51
Początek = The Good, The Bad & The Queen, solówka raczej nie wyszła...
Użytkownik conr4d edytował ten post 29 kwietnia 2008 - 20:55
Napisano 29 kwietnia 2008 - 21:55
Czy tylko ja mam takie-jakieś beatles'owskie skojerzenia słuchając tego kawałka?
ich auch.
jak przesłuchałam pierwszy raz to jakoś tak niespecjalnie mi się spodobała, może dlatego ze spodziewałam sie czegoś innego.
Nawet nie jestem w stanie określić czego.
Po 5 przesłuchaniu twierdzę - quite nice.]
edit:
Maroon 5.
O rany, jak mi to maroon 5 przypomina.
Ale może ja ma jakieś dziwne skojarzenia.
Napisano 29 kwietnia 2008 - 22:45
No to może inaczej - zapowiada się największy zalew poruty (w sensie ilości sprzedanych egzemplarzy) od czasu Stadium Arcadium
"VIVA LA VIDA"
Napisano 29 kwietnia 2008 - 23:18
A a a a. No tak. Od czasu niedawnego Guillemots. Tylko że kaliber RHCP i Coldplay a kaliber Guillemots... Nawet po fantastycznym Through The Windowpane, ale wciąż tylko Guillemots
Nie o tym jest ten wątek, ale - Guillemots dało czadu jak mało kto, a Coldplay to tylko Coldplay. Moim skromnym
Napisano 30 kwietnia 2008 - 10:02
Nie podoba mi się akustyka tego kawałka. Jakoś tak płytko, nie ma głębi. Taki odczuwam też chaos, jakby niektóre dźwięki nie pasowały do siebie, np przester gitary do całego utworu. I solówkę gitarową trudno nazwać solówką - taka szkolna. I ta perkusja uderzająca tak rytmicznie z dwa razy w utworze tak równo, też jakaś taka przyciężkawa. Ale piosenka wpada w ucho , Chris nie stracił formy głosowej . Po wysłuchaniu po raz któryś z rzędu - może być - 6 na 10.
Napisano 30 kwietnia 2008 - 10:33
Niestety, Coldplay o tyle nie ma szans ze SA, że " Viva La VIda " nie jest dwupłytowe. Ale wierzymy w nich - następnym razem będzie lepiej !
#96 Guest_u2megafan_*
Napisano 30 kwietnia 2008 - 10:48
Radziłbym spokojnie poczekać i nie panikować. Co do tego singla, to nie ma we mnie entuzjazmu z tego powodu, ale myślę. że pozostałe utwory pozytywnie ukształtuja wizerunek tej płyty.Zapowiada się największa muzyczna porażka od czasu Stadium Arcadium. Mi to tam w sumie dynda, a jeśli się okaże, że reszta albumu jest tak słaba jak tytuł, okładka i Violet Hill, to się pośmiejemy przynajmniej ;]
Niestety, Coldplay o tyle nie ma szans ze SA, że " Viva La VIda " nie jest dwupłytowe. Ale wierzymy w nich - następnym razem będzie lepiej !
Napisano 30 kwietnia 2008 - 12:19
#99 Guest_u2megafan_*
Napisano 30 kwietnia 2008 - 21:53
No tylko proszę mi się nie czepiać Speed of Sound. Choć uważam, że na X&Y najlepszym kawałkiem jest Talk, to jednak pierwszy singiel tej płyty nie jest gorszy od bardzo dobrego Violet Hill, choć ja bym tych dwóch kawałków raczej nie porównywał.mnie sie podoba ta piosenka. napewno milsza dla ucha od wspomnianego speed of sound
zreszta najbardziej ze wszystkich plyt coldplay lubie parachutes takze szczegolnie koncowka piesni mnie urzekla
Przypomnę jeszcze ,że Eno się postarał i wierzę, że nie będę tutaj już czytał nadmiernej krytyki nowego albumu.
Chris w jak najlepszej formie i nawet jeśli komuś muzyka nie podchodzi to warto docenić wokal.
Napisano 01 maja 2008 - 01:57
Ogólnie stylizowane na Myslovitz. Katasztrofela krótko mówiąc. Tak słabej piosenki nie nagrali chyba nigdy. Już nawet odtwórcze Speed Of Sound to przy tej kaszance maestria.Mi się nawet podoba, choć denerwują mnie te mocne uderzenia przeste rowanej gitary. Początek i koniec można powiedzieć, że w stylu Coldplay. Poczekajmy na resztę, może coś się z tego urodzi
Docenić wokal Martina?? Ależ nie ma na świecie nudniejszego wokalu, niż właśnie jego
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych