Coldplay
Napisano 22 listopada 2011 - 12:46
Oczywiście znam singlowe piosenki,ale jak słucha się tych płyt w całości?
I Czy warto kupić sobie te dwie płytki?
Napisano 22 listopada 2011 - 14:58
Parachutes - to tak, jakbyś pytał czy warto kupić Boy. Pierwsza płyta Coldplay, i równie przełomowe dzieło dla zespołu, co Boy dla U2. U2 mieli I Will Follow (wbrew pozorom, kiedyś bardzo rozpoznawalny numer), Coldplay mieli Yellow.Co możecie mi powiedzieć o płytach PARACHUTES i A RUSH OF BLOOD TO THE HEAD.
Oczywiście znam singlowe piosenki,ale jak słucha się tych płyt w całości?
I Czy warto kupić sobie te dwie płytki?
Cudowny zestaw melodii. Piosenki mniej złożone, prostsze, od tych, które chłopcy robią dziś, ale dużo piękniejsze. No i przede wszystkim, płyta ta, wg mnie, nie ma słabych punktów. Po prostu. A piosenki jak Yellow, Shiver, Trouble, Don't Panic to dziś kanon, podwalina pod pop-indie-niezal-rock grany dzisiaj.
A Rush of Blood To The Head - Politik, In My Place, God Put A Smile Upon Your Face, The Scientist, Clocks. To jest pierwsze pięć nagrań na tej płycie. Chyba nie ma osoby, która choćby troszkę interesując się dzisiejsza sceną indie-rocka nie znałaby tych piosenek. A dalsze pozycje na płycie, choć nie są tak chwytliwe jak poprzednie, trzymają wysoki poziom poprzedniczek. Z małym wyjątkiem. Nazywa się Warning Sign, i jest chyba najbardziej under-rated numerem na tej płycie. Choć może jest troszkę zbyt... cheesy .
W paru słowach, odpowiadając na Twoje pytanie - TAK, WARTO kupić dwie pierwsze płyty Coldplay. To były ich najlepsze płyty, później słabe X&Y były powolnym zjazdem w kierunku tego-czegoś, co grają dziś.
Napisano 22 listopada 2011 - 15:10
a co do płyty X&Y to mnie się bardzo podoba,wręcz hipnotyzuje mnie.
Ale każdy ma swój gust
Napisano 22 listopada 2011 - 15:38
To jeśli X&Y Cię hipnotyzują, to nie wiem co jej poprzedniczki zrobią... rozwalą Twój umysł?
Hehe no mam nadzieje
Napisano 23 listopada 2011 - 16:14
PARACHUTES
A RUSH OF BLOOD TO THE HEAD
X & Y
(Te 3 u jednego sprzedawcy na allegro,wszystkie płyty nowe w folii po 27zł,także jak ktoś chętny to polecam:
http://allegro.pl/li...y&us_id=6100598
A do tego wyrwałem VIVA LA VIDA DELUXE EDITION 2CD nowe w folii za 30zł.Ale to już u innego Allegrowicza
Napisano 30 listopada 2011 - 22:58
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 06 grudnia 2011 - 12:17
Napisano 09 grudnia 2011 - 11:21
http://www.coldplay....tail.php?id=874
Napisano 09 grudnia 2011 - 14:54
Czy oni nie słyszą że kryzys?!
Bułgarska byłaby jak znalazł, z Hanoveru teraz to z 6h, dobra wielkość i jechane
Napisano 09 grudnia 2011 - 22:01
Oni o kryzysie to na pewno słyszeli. Stąd taka szybka próba wyssania kasy z portfeli fanów już teraz.
Zapewne, nie jedna osoba, która może i by nie pojechała normalnie na ich koncert, to teraz się skusi i kupi sobie bilet w ramach prezentu gwiazdkowego.
Ale ogólnie, to ja pierdykam... &@$#^*&@^# !!
Póki co, się poddaję mając jeszcze nie spłacone bilety na przyszłoroczne Euro i cichą nadzieję na koncert w Polsce, albo jakieś dodatkowe daty podane w styczniu/lutym , kiedy to może "oddech finansowy" złapię po obecnie gorącej końcówce roku, z nową pensją na koncie...
Napisano 15 grudnia 2011 - 12:26
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych