Skocz do zawartości

Coldplay

2069 replies to this topic

#1141 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 19 października 2011 - 10:40

kichą nie można jej nazwać (no może oprócz kawałka z Rihanną, który drażni jak dziura w zębie), wybitnym dziełem chyba też nie niestety... będzie się dobrze przy tym brykało pod sceną - to pewne :) ale chyba nie wytrzymuje porównania z poprzednimi krążkami... czas pokaże po n-tym przesłuchaniu czy będzie się chciało tego słuchać i słuchać i słuchać...

#1142 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 19 października 2011 - 12:13

E, no, dla mnie Hurts Like Heaven to hicior! Paradise, Major Minus, Every Teardrop - to też bardzo fajne numery! Płyta nie jest zła. Takie powiedzmy... NLOTH. Parę dobrych numerów, reszta mocno przeciętna.

#1143 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 19 października 2011 - 12:48

Szału generalnie nie ma, może to kwestia tego że część kawałków i to chyba tych lepszych już znana jest,
Charile, Hurts Like Heaven, Major Minus na pewno dobre, Paradise ma nawet coś w sobie, ale troche sofciarsko ogólnie :/

#1144 agnesss

agnesss

Użytkownik

• Members
  • 5 Postów

Napisano 19 października 2011 - 14:06

Dżizas nie wiem co ich skłoniło do Rihanny ;/
Ja ogólnie z nowymi kawałkami Coldplay mam tak, że jak słucham za 1 razem jakoś nie tak się podoba, za 2 - o! może być, a za 3 bądź 4 razem to już uważam za arcydzieło ;> Może po prostu trzeba czasem się osłuchać i jak ja to mówię "dojrzeć" do niektórych utworów. Zresztą zobaczymy. Nie miałam okazji odsłuchać całości...ale te utwory, które się dało uważam za hiciory ;-) Poza tym zastanawiam się nad wydaniem tysiaka na koncert w Berlinie...te dodatkowe opłaty za bilety mnie rozwalają... ;-/
Jak ktoś będzie miał tanio bilety nawet na te w ostatnim rzędzie to ja chętnie kupię ;p

#1145 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 19 października 2011 - 14:22

Dżizas nie wiem co ich skłoniło do Rihanny ;/

Zapewne występ Rihanny z U2. Coldplay nie może być gorsze. :P

#1146 agnesss

agnesss

Użytkownik

• Members
  • 5 Postów

Napisano 19 października 2011 - 14:34

Hehehe ;-) Wolałabym jakieś ambitniejsze postaci...

#1147 piotrasik

piotrasik

Użytkownik

• Members
  • 801 Postów

Napisano 25 października 2011 - 20:44

o której naszego czasu będzie jutro koncert na youtube? może ktoś wie? :)

#1148 Anula

Anula

Użytkownik

• Members
  • 73 Postów

Napisano 25 października 2011 - 21:28

o 22:00 :)

http://www.coldplay....tail.php?id=834

#1149 zbo

zbo

Użytkownik

• Members
  • 336 Postów

Napisano 27 października 2011 - 10:16

Jak dla mnie płyta jest bardzo dobra, ma ten klimat, którego szukam w muzyce, pomimo niewątpliwie komercyjnego charakteru...

Mam płytkę winylową i brzmi bardzo dobrze również pod względem realizacji co nie jest niestety powszechne przy nowo wydawanych wydawnictwach winylowych. Takie np. Kings of Leon na winylu jest zrealizowane tak strasznie, że aż uszy bolą słuchać...

#1150 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 27 października 2011 - 10:45

Mam płytkę winylową

Gadżeciarz! :P

Ale co do winyli - masz może Myslovitz "Nieważne jak wysoko jesteśmy..."? Bo zastanawiam się jak tam to wyszło.

#1151 Mo.

Mo.

Użytkownik

• Members
  • 914 Postów

Napisano 27 października 2011 - 12:10

http://www.coldplay....tail.php?id=837

dla tych, którzy z jakiegoś powodu przegapili wczorajszy koncert, Charlie Brown, Viva la Vida i Violet Hill!

Linki osobno:
http://www.youtube.c...d&v=KhKxtv1FiUM
http://www.youtube.c...&v=9ldOuVuas1c#!
http://www.youtube.c...d&v=hXFWiwU09aI
"I will not hear what you have to say

Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"

#1152 AlanSTA

AlanSTA

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 823 Postów

Napisano 27 października 2011 - 13:02

http://www.youtube.c...video_titleFull koncert gdyby chciał ktoś zobaczyć :)

#1153 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 27 października 2011 - 14:22

Włączyłem losowo na "In My Place", matko boska ten utwór nigdy nie brzmiał gorzej. "Kurna, teraz "In My Place", no taaaak musimy to zagrać. Echch..."

Krys powinien zamknąć się w świetlicy z kolegami i oglądać w kółko:

http://www.youtube.c...h?v=SMrt_H_cBoc

#1154 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 27 października 2011 - 18:17

Czy nie macie wrażenia, że w "Hurts Like Heaven" jest za dużo basu, w sensie niskich częstotliwości? Szczególnie w pierwszym refrenie, kiedy wchodzi ta wysoka, głośna, mocno przestrzenna gitara, nie słyszycie, że to wszystko po prostu PIERDZI?
Jak tego się słucha na słuchawkach (uprzedzę, że to nie problem słuchawek, bo sprawdzałem z różnymi, a generalnie działam na Sennheiserach HD555) to po prostu masakra, jakby miks robił uczeń podstawówki w windowskowskim rejestratorze dźwięku. Na początku myślałem, że to problem przedpremierowej kopii, no ale nie, ściągnąłem po premierze ze dwa czy trzy świeżo wrzucone FLACi, i jest to samo.

Czy ktoś posiadający płytę (np. winyla ;) ) zauważył to samo? Reszta numerów na albumie jest ok, ale jak posłucham Hurts Like Heaven to, szczerze mówiąc, it HURTS LIKE HELL, więc jeśli takie jest Niebo, to pieprzę to, i od dzisiaj grzeszę, bo nie chcę tam trafić. Żeby uspokoić ból głowy, musiałem sobie puścić Edżowego Captive'a...

#1155 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 28 października 2011 - 18:38

Generalnie Mylo, jako całości, słucha się znacznie przyjemniej niż Viva La Vida, zapewne dlatego, że w ogóle nie znać na niej tej całej napinki na AMBITNE ARCYDZIEŁO. Ot, kolejna płyta i tyle, brzmi wręcz, jakby była nagrana na względnym luzie, pomimo rozbudowanej produkcji. Są kawałki wyróżniające się (Up In Flames brzmi jak wyjęte ze wspaniałego Parachutes, ma się zupełnie nijak do obecnego oblicza zespołu, podobnie U.F.O.), są wyróżniające się momenty (podniosłe klawisze w Paradise, w Charlie Brown odgłosy dzieci czy motyw akustyka domagają się znacznie lepszego kawałka, druga część Up With The Birds, motywy gitarowe w Hurts Like Heaven, M.M.I.X. nadaje nieco sensu Teardropowi itp.), a reszta to dźwiękowa obudowa, w której jednak w zasadzie brakuje momentów jakoś szczególnie wstydliwych. Ogólnie można powiedzieć, że Mylo nieco przywraca wiarę w to, że z tego zespołu coś jeszcze będzie - w przyszłości, oczywiście. Na razie są to jednak tylko sugestie, puszczając po Mylo choćby tylko głupie X&Y ma się wrażenie, że leci jakieś niebywałe cudo. Cóż, przekonamy się, co przyniesie czas.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1156 zbo

zbo

Użytkownik

• Members
  • 336 Postów

Napisano 29 października 2011 - 12:33

Czy nie macie wrażenia, że w "Hurts Like Heaven" jest za dużo basu, w sensie niskich częstotliwości? Szczególnie w pierwszym refrenie, kiedy wchodzi ta wysoka, głośna, mocno przestrzenna gitara, nie słyszycie, że to wszystko po prostu PIERDZI?
Jak tego się słucha na słuchawkach (uprzedzę, że to nie problem słuchawek, bo sprawdzałem z różnymi, a generalnie działam na Sennheiserach HD555) to po prostu masakra, jakby miks robił uczeń podstawówki w windowskowskim rejestratorze dźwięku. Na początku myślałem, że to problem przedpremierowej kopii, no ale nie, ściągnąłem po premierze ze dwa czy trzy świeżo wrzucone FLACi, i jest to samo.

Czy ktoś posiadający płytę (np. winyla ;) ) zauważył to samo? Reszta numerów na albumie jest ok, ale jak posłucham Hurts Like Heaven to, szczerze mówiąc, it HURTS LIKE HELL, więc jeśli takie jest Niebo, to pieprzę to, i od dzisiaj grzeszę, bo nie chcę tam trafić. Żeby uspokoić ból głowy, musiałem sobie puścić Edżowego Captive'a...

OLB przyjacielu - co do Myslovitz - nie mam i pewnie już nie kupię bo mam na cd.

Jeżeli chodzi o Hurts Like Heaven - sprawdzę na winylu, po 1 przesłuchaniu nie rzuciło mi się to wprost (może z powodu ogólnego zajarania się płytą itp ;) ) - potwierdzam, że na mp3 słychać, że z basem przesadzili, nawet na niezłych słuchawkach, jak się nie skoryguje korektorem ustawień. Nie grzesz ;)

#1157 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 29 października 2011 - 14:04

Kurczę, na mp3 to jedno, ale na FLACach jest to samo, więc luknij proszę jak to wygląda na winylu :).

#1158 zbo

zbo

Użytkownik

• Members
  • 336 Postów

Napisano 05 listopada 2011 - 14:51

A więc przesłuchałem dziś winyla i jest super równiutko, miodzio. Tak więc jeszcze raz powtarza się temat, że cd są robione pod przeciętnej jakości sprzęt dlatego basy i soprany są sztucznie podbijane przez producentów. Z tego powodu pewnie wersja flac i mp3 brzmią jak brzmią.

#1159 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 05 listopada 2011 - 23:26

No to żenada w wuj... Szkoda, bo mój ulubiony kawałek na płycie. No ale w fabrycznym radiu w aucie brzmi ok... szkoda, że tam najrzadziej muzy słucham.

#1160 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 18 listopada 2011 - 22:44

http://www.youtube.c...h?v=9JAr9CuHglY

!! :D

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych