Coldplay
Napisano 03 czerwca 2011 - 14:24
Napisano 03 czerwca 2011 - 23:26
Oj, nie. Tu jest samo zło, patos z Viva La Vida + umierający głos Chrisa Martina + totalna zrzynka z jakichś aktualnie modnych rzeczy żeby nie wyjść na dziadów + dyskotekowy rytm + jakieś celtyckie (?) motywy na gitarze (wtf?) + zupełny brak melodii + ... itd. Generalnie unlistenable. A przecież kiedyś było tak dobrze... Nie mówię żeby nic nie zmieniali, ale żeby tak się wypalić po 3-4 płytach? No ale ok, może album będzie lepszy, największy przebój z poprzedniego też był niesłuchalny, a całość była w sumie nawet-nawet. Ale raczej nie będę czekał z niecierpliwością na nową płytę.IMHO stary dobry Coldplay !
Napisano 04 czerwca 2011 - 09:18
Napisano 04 czerwca 2011 - 13:05
No i zawsze wiedziałem, że coś jest w tym że "Robin Pecknold to Chris Martin po helu" (by Porcys). Battery Kinizie ich ostatnie jak dla mnie.
#1035 Guest_Grinderman_*
Napisano 04 czerwca 2011 - 13:18
'Every Teardrop Is A Waterfall' is based on a song made by Peter Allen in 1976 called 'I Go To Rio'. The Argentinian group The Sacados have used the sample in 1990 to make the song called 'Ritmo De La Noche'. Now (2011) Coldplay has used the original sample from Peter Allen to make 'Every Teardrop Is A Waterfall' and have given Peter Allen credit for it.
Generalnie mam wrażenie, że co by ten zespół nie nagrał to i tak będzie uważane za świetne. Zresztą podobnie jest z innymi artystami, którzy byli popularni w ostatniej dekadzie jak np Radiohead czy PJ Harvey.
Napisano 05 czerwca 2011 - 16:37
Napisano 05 czerwca 2011 - 16:54
A mówili, że nie będą grać nowych piosenek na letnich festiwalach!
Setlista:
Intro (Back To The Future themetune)
Hurts Like Heaven
Yellow
In My Place
Major Minus (*PKA Up With The Birds)
Lost!
Singing In The Raining
Cemeteries Of London
God Put A Smile Upon Your Face
Violet Hill
The Scientist