Skocz do zawartości

Coldplay

2069 replies to this topic

#661 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 06 listopada 2008 - 23:56

Fragmenty piosenek z nowej EPki!!! Life in technicolor z wokalem:P

http://www.youtube.c...h?v=8kT4VoxmhOY

Ponoć ma się pojawić tylko 250 000 sztuk Prospekt's March!

last  

#662 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 19 listopada 2008 - 19:24

Glass Of Water w całości!
Coldplay wykonał go w programie 4 Music, można posłuchać i obejrzeć TU

A na oficjalnej stronie można obejrzeć clip do Lost+, wersja z Jay-Z (osobiście uważam to za nieporozumienie..)

Premiera Prospekt's March już pojutrze .. a EPka wciąż nie wyciekła do netu.. Hmmm, ciekawe..

#663 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 19 listopada 2008 - 23:29

A na Amazonie 30 sekundowe snippety każdego kawalka z Prospekt's March

Jak donoszą towarzysze z juesendej kila sieci (Best Buy i Target) wystawiło płytkę na półki ale.. nie sprzedają jej aż do poniedziałku!
Ciekawa forma promocji i marketingu (?)

#664 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 20 listopada 2008 - 11:41

Wersja Lost z Jayem-Z jest znacznie lepsza od oryginału. Odniesienie do hiphopu dobrze podkreśla " puls " tej piosenki.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#665 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 20 listopada 2008 - 12:44

To się w końcu stać musiało.
Późno, bo późno (zaledwie na 1 dzień przed oficjalną premierą [!]) ale Prospekt's March znalazł się w necie.

Reakcje fanów na ogół entuzjastyczne.
Ja, póki co, posłucham kilka razy..

A całej EPki można sobie posłuchać za free TU. (Chyba to legalna stronka)

#666 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 21 listopada 2008 - 17:51

Depe, z pewnością zakupisz VIVA LA VIDA PROSPEKT'S MARCH EDITION. Jak będziesz już w jego posiadaniu, to czy mógłbyś zamieścić kilka fotek tego wydawnictwa?

last  

#667 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 21 listopada 2008 - 18:35

Nie widzę problemu.

(EPka taka se.. ale posłucham jeszcze przez weekend nim cokolwiek o niej napiszę)

#668 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 22 listopada 2008 - 12:35

Mnie jakoś ostatnio irytuje Coldplay. Może się to zmieni. Mając dylemat między kupnem nowej płyty Coldów a Michael'a Hutchence'a, wybrałam Michael'a i nie żałuję :). W końcu ta cudowna piosenka "Slide away"...

#669 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 12:38

Mając dylemat między kupnem nowej płyty Coldów a Michael'a Hutchence'a, wybrałam Michael'a i nie żałuję :)

To Hutchence wydał nowy album? A wydawało to się niemożliwe ;)
Dołączona grafika

#670 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Napisano 22 listopada 2008 - 14:45

Mnie jakoś ostatnio irytuje Coldplay. Może się to zmieni. Mając dylemat między kupnem nowej płyty Coldów a Michael'a Hutchence'a, wybrałam Michael'a i nie żałuję :). W końcu ta cudowna piosenka "Slide away"...

Może dla jednego kawałka należało singiel kupić, jeśli takowy w ogóle został wydany, a Viva La Vida...cóż...jak może irytować jedna z najbardziej wyczekiwanych płyt tego roku? :blink:

#671 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 14:58

a Viva La Vida...cóż...jak może irytować jedna z najbardziej wyczekiwanych płyt tego roku? :blink:

A co ma do rzeczy to że była wyczekiwana? Albo mi się podoba albo nie, albo mnie irytuje albo nie, moja sprawa, proste.

#672 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 22 listopada 2008 - 18:10

A czy ja napisałam, że Michael Hutchence wydał nowy album teraz? To, że napisałam o albumie jego, nie znaczy od razu, że jest z tego roku. Znamy wszyscy historię Michaela. No może z wyjątkiem Atomic Mario- nie zachowuj się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy. Może chcesz być zabawny, ale to bardziej wygląda na nieorientowaniu się w temacie czy chęci zabłyśnięcia kiepskim żartem... No nie wyszło Tobie.

#673 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 18:15

Może chcesz być zabawny, ale to bardziej wygląda na nieorientowaniu się w temacie czy chęci zabłyśnięcia kiepskim żartem... No nie wyszło Tobie.

Tak mi przykro :(
Dołączona grafika

#674 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 22 listopada 2008 - 18:18

W przypadku innych artystów, wolę kupować pełne płyty niż single, bo zawsze znajdzie się na niej coś wartościowego.

Mnie też.... :(... ;/

Użytkownik bee edytował ten post 22 listopada 2008 - 18:40
korzystaj z funkcji edytuj, proszę

#675 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Napisano 22 listopada 2008 - 18:40

A co ma do rzeczy to że była wyczekiwana? Albo mi się podoba albo nie, albo mnie irytuje albo nie, moja sprawa, proste.

Przepraszam za moje subiektywne podejście, ale kiedy czytam, że coś takiego może irytować, chcę chociaż prostych argumentów, w przeciwnym razie wygląda to na najprostszą wymówkę.(Może sam ją w tym wypadku popełniłem...) :P

#676 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 22 listopada 2008 - 19:16

Wiesz, może użyłam złych słów. Nie ciągnie mnie teraz do nich- może tak. I wcale nie sugerowałam, że najnowsza płyta mnie irytuje. Zapewne są na niej dobre kawałki.

#677 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 21:06

Spokojnie drodzy państwo ;)

Muzyka jako zestaw dźwięków najbardziej może irytować. Pewien zestaw dźwięków może być zwyczajnie nieprzyswajalny dla uszu, umysłu, mózgu. Tak Johnny'ego irytuje wokal Gabriel'a, koleżankę V. może płyta Coldplay, a mnie też kilka muzycznych elementów czasem 'boli'. Kwestia subiektywnej wrażliwości na dźwięki. I czy to młot pneumatyczny, czy brzęk lodówki, czy nowy Coldplay, czy Luciano Pavarotti, znaczenia to nie ma. A może o nachalne wokalizy, kompozycje, coś chodzi? Może. Viva La Vida akurat ma tu spore grono , delikatnie mówiąc, nie-fanów, do którego się zresztą zaliczam nie od dziś, więc nie wiem też skąd zaskoczenie teraz wypowiedzią koleżanki ;)

#678 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 22 listopada 2008 - 22:04

Hmmmm... No tak. Wyszło na to, że wszyscy odebrali moją wypowiedź jako napaść na "Viva la Vida". A to nie tak. Nie mówię, że płyta jest zła, bo całej nawet nie przesłuchałam, tylko kilka numerów, ale ja mówię ogólnie, że nie mam ochoty na Coldów w tym momencie. Może jutro to się odmieni. Dziękuję za zrozumienie chociaż niektórych forumowiczów.

#679 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 12:21

Mnie też irytuje Viva La Vida, bo zawsze irytowało mnie hołubienie słabej płyty.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#680 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Napisano 23 listopada 2008 - 13:05

Mnie też irytuje Viva La Vida, bo zawsze irytowało mnie hołubienie słabej płyty.

Argument na +. Genialne.
A swoją drogą acr "irytacja" może być dość rozmaicie pojmowana, zamiast tego pojęcia wolę jednak termin "zdegustowanie" w odniesieniu do nieosiągnięcia pożądanego muzycznego smaku. ;)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych