dopiero ostatnio coraz bardziej łagodząc swoje stanowisko ( bo po prostu coraz bardziej nie da się go utrzymać ), i teraz taktyka jest inna - owszem, zżynają, i to właśnie jest super !
Zamiast wszyscy powiedz lepiej-Madeinpoland i będzie super kieł,gitara O żadnej zmianie taktyki nie ma mowy. Ja nigdy nie negowałem inspirowania się przez CPL twórczością U2,ale jak już wspomniałem Janie,dla mnie jest różnica pomiędzy stwierdzeniami:inspiracja,kopiowanie. Trzeba mieć idoli,a dzięki temu rozwijać się muzycznie,wprowadzać własne elementy,tworzyć jakiś charakterystyczny styl. Oczywiście zaraz napiszesz posta na 5 stron,że bzdury gadam,ale posłuchaj Clocks,Scientist czy Fix You. Moim zdaniem inne zespoły nie potrafiłyby stworzyć takich kawałków. Może i potrafiłyby,ale nie miałyby one tego przekazu,tej duszy.
b ) U2 cały czas tworzyli wspaniałe piosenki - a naszym zdaniem, Coldplay wspaniałych piosenek tworzy coraz mniej ( a moim zdaniem na ostatniej płycie nie ma już ani jednej ).
Masz takie prawo,do takiego zdania. Inni userzy pewnie też się z Tobą zgadzają. Ja uważam zupełnie inaczej. Lost,Chineese Sleep Chant,42 i mógłbym tak wymieniać bez liku,bo zakochałem się w VLV i nie jestem w tym uczuciu osamotniony.
BTW teraz czytam we wkładce, że jakiś coldplay powiedział: " nasza muzyka jest większa niż my sami " - i od razu mi się przypomniało, że przecież The Edge mówił to samo jakieś 20 lat temu.. cóż, przynajmniej inspiracje dobre
Nie Adam powiedział,że:" Muzyka jest ważniejsza od muzyków,którzy ją grają"?