Skocz do zawartości

Coldplay

2069 replies to this topic

#541 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 04 sierpnia 2008 - 23:05

często czerpie z twórczości grupy Radiohead.

E, a z czego on nie czerpie? Tu U2, tam Radiohead, gdzieś jeszcze Depeche Mode... żeby się nie "przeczerpał" w złym momencie. :)

#542 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 23:15

A tak ogółem ta piosenka to największy bezczel od czasu Dani California, ale fani CPL i tak stwierdzą, że Satriani był tylko inspiracją :wacko:

#543 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 23:18

Eee tam Satriani.. ja nadal jak to leci w radiu mylę z Alizee..
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#544 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 23:23

Mógłbyś łaskawie przestać wciskać wszystkim swoje zdanie?!

#545 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 23:24

Mógłbyś łaskawie przestać wciskać wszystkim swoje zdanie?!

Daj spokój, przecież każdy widzi podobieństwo z Alizee....

.... ZGADZA SIĘ ??!
And die behind the wheel

Tak uważam.

#546 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 23:26

Niby tak!! Nie zmienia to faktu, że dosłownie obrzydzasz nam twórczość tej wspaniałej kapeli!!

#547 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 23:28

kolejny troll? :D

#548 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 04 sierpnia 2008 - 23:31

Kto, ja?! (Viva la Vida rządzi) Zwariowałeś? (Viva la Vida rządzi)

#549 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 05 sierpnia 2008 - 06:11

Setlista 04.08.2008 Boston
01. Life In Techicolor
02. Violet Hill
03. Clocks
04. In My Place
05. Viva La Vida
06. Yes
07. 42
08. Fix You
09. Strawberry Swing
10. Chinese Sleep Chant
11. God Put A Smile Upon Your Face
12. Yellow
13. Speed Of Sound
14. Lost!
15. The Scientist
16. Death Will Never Conquer
---------------------------------------------------------
17. Talk (Remix via PA)
18. Politik
19. Lovers In Japan
20. Death And All Of His Friends / The Escapist

#550 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 09:38

W ciągu 10 sekund przeglądania wkładki o Coldplay w najnowszym TR pięć razy natrafiłem na nazwę U2. W tym takie herezje jak np. zdanie: " wciąż największą inspiracją muzyków pozostaje U2 ". To naprawdę musi być jakaś zmowa !
And die behind the wheel

Tak uważam.

#551 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 10:48

Wiesz, Johnny... Jak ty nie dostrzegasz podobieństwa pierwszego albumu The Darkness do dokonań Queen, to Ci sie nie dziwie, ze nie widzisz podobnych relacji na linii U2 - Coldplay.

:P

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#552 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 11:21

Jak ty nie dostrzegasz podobieństwa pierwszego albumu The Darkness do dokonań Queen

Chyba drugiego :P
And die behind the wheel

Tak uważam.

#553 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:15

Chyba drugiego :P

Nie. Pierwszego.

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#554 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:17

Kurde, nie podoba mi się singiel Viva La Vida. Ale do RMFki czy innej ZETki pasuje idealnie.

Cóż, raz przesłuchałem album VLV i miałem bardzo mieszane uczucia. Jest sens przesłuchać ponownie i liczyć ze przerwa miedzy przesłuchaniami pozwoli mi polubić ten album i odkryć jego 'niesamowitość'? (czy coś takiego w ogóle istnieje?)

#555 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 05 sierpnia 2008 - 13:28

'niesamowitość'? (czy coś takiego w ogóle istnieje?)

Jeśli album coldplay nie jest niesamowity, to ja tracę wiarę w całą muzykę popularną.

#556 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 14:28

W ciągu 10 sekund przeglądania wkładki o Coldplay w najnowszym TR pięć razy natrafiłem na nazwę U2. W tym takie herezje jak np. zdanie: " wciąż największą inspiracją muzyków pozostaje U2 ". To naprawdę musi być jakaś zmowa !

OT
Johnny czy to możliwe, że ja żyję w innym wymiarze? WSZĘDZIE, podkreślam WSZĘDZIE gdzie chciałem wczoraj i dzisiaj kupić nowy numer pisma, leżą jeszcze egzemplarze z lipca (empik, kioski, kolporter)!

#557 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 15:05

Johnny czy to możliwe, że ja żyję w innym wymiarze? WSZĘDZIE, podkreślam WSZĘDZIE gdzie chciałem wczoraj i dzisiaj kupić nowy numer pisma, leżą jeszcze egzemplarze z lipca (empik, kioski, kolporter)!

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Nowym Sączu nowy numer jest we wszystkich kioskach, tylko w Empiku nie ma jeszcze nic ( ani starego, ani nowego ). Zdarzają się takie lokalne wtopy.

Tymczasem najzabawniejszy cytat z terazrockowej wkładki: " [utwór] Viva La Vida brzmi jak piosenkowe odczytanie twórczości.. Mozarta ! ". Kurde, patrzcie, nawet Alizee inspirowała się Mozartem :D Czego to ludzie nie wymyślą..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#558 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 15:34

No właśnie w Wawie mieszkam a mimo to nadal leży wszędzie lipcowy numer. Trochę mnie martwią takie przestoje, bo przypomina mi się sytuacja sprzed "Teraz Rocka" tzn. jak już się kończył "Tylko Rock", to też były przecież opóźnienia w kolportażu nie mówiąc już o setkach wyrolowanych prenumeratorów. Oczywiście wiem, że sytuacja teraz jest inna ale mimo wszystko fajnie by było gdyby pismo docierało do wszystkich w tym samym czasie.

#559 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 17:34

Zabawna sytuacja z nowym numerem TR :) Pare dni byłem w Kłodzku i tam od piątku chodziłem po kioskach za nowym numerem tej gazety,w związku z wkładką bardzo mi na niej zależało. Dzisiaj wreszcie ją dorwałem i szybko poleciałem do babci,aby oddać się lekturze :). Jedna rzecz mnie trochę zaskoczyła. W czerwcowym numerze,gdzie jest recenzja VLV,redaktor Babula dał tej płycie 4.5/5,natomiast w wkładce ten sam pan dał tej płycie 5/5.Czyżby zmiana zdania? Odnośnie bierzącego wątku dyskusji. Moim zdaniem inspiracja,a zżynanie to dwie różne rzeczy:) Jakoś nikomu nie przeszkadza,że U2 wydając TJT,czy nawet RaH mogli zżynać,chociaż w moim mniemaniu to właśnie inspiracja,ale mówiąc Waszym językiem tak można to ująć ;]. Hołd dla DM? Słusznie! To pokazuję,że nadal są tymi skromnymi chłopakami z londyńskiego college'u,którzy mają swoich idoli. U2 wydając RaH też przebąkiwało coś o hołdzie dla idoli Ameryki,którzy jednocześnie stali się ich idolami. Mówiłem już kiedyś Johnny'emu,że muzyka to zjawisko wtórne. Geniusz polega na wyciągnięciu czegoś z archiwum,nadania temu własnego szlifu itd. Coldplay to zrobił,gdy muzyka pop stała się bardzo nudna. Trendy zaczął wytyczać Timbaland i Madonna,a uznane zespoły rockowe,czy też nowa fala nie wniosła żadnej świeżości,odnosząc się do modnych w ostatnim czasie schematów.
Dołączona grafika

#560 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 sierpnia 2008 - 18:20

Jedna rzecz mnie trochę zaskoczyła. W czerwcowym numerze,gdzie jest recenzja VLV,redaktor Babula dał tej płycie 4.5/5,natomiast w wkładce ten sam pan dał tej płycie 5/5.Czyżby zmiana zdania?

Ocena we wkładce to trochę co innego, niż ocena w dziale " recenzje ".

Jakoś nikomu nie przeszkadza,że U2 wydając TJT,czy nawet RaH mogli zżynać,chociaż w moim mniemaniu to właśnie inspiracja,ale mówiąc Waszym językiem tak można to ująć

Różnica polega na tym, że my:

a) NIE NEGUJEMY U2owych inspiracji na ww. albumach, i nie utrzymujemy, że " nie słyszymy żadnych podobieństw " itp. co niektórzy tutaj z uporem maniaka czynili, dopiero ostatnio coraz bardziej łagodząc swoje stanowisko ( bo po prostu coraz bardziej nie da się go utrzymać ), i teraz taktyka jest inna - owszem, zżynają, i to właśnie jest super !
b ) U2 cały czas tworzyli wspaniałe piosenki - a naszym zdaniem, Coldplay wspaniałych piosenek tworzy coraz mniej ( a moim zdaniem na ostatniej płycie nie ma już ani jednej ).

BTW teraz czytam we wkładce, że jakiś coldplay powiedział: " nasza muzyka jest większa niż my sami " - i od razu mi się przypomniało, że przecież The Edge mówił to samo jakieś 20 lat temu.. cóż, przynajmniej inspiracje dobre :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych