Coldplay
#442 Guest_depe_*
Posted 19 lipca 2008 - 21:11
U2? Tak robi???No i U2 też tak grają To nie ja robię zarzuty
To pewnie ja nie znam tego jutu co Ty znasz..
Bo jakoś na EleTour nie słyszałem Wild honey, Peace on earth, When I look..., czy Grace.
Na VTour słyszałeś kiedyś Man & Woman? albo One Step closer??
OriginalOTSpecies grany niezwykle rzadko .. podobnie jak Crumbs czy FCars..
Co Ty porównujesz??
CPL gra praktycznie 100% materiału z nowej płyty na swoich pierwszych 3 koncertach..
A jestem przekonany, że 'brakujący' COLondon też usłyszymy i pewnie parę nowych b-sidów też...
Posted 19 lipca 2008 - 21:20
czego nie rozumiesz?
Oprócz kawałków z nowej płyty Coldplay gra na razie praktycznie tylko same hity. W przypadku U2 uważałeś to za wadę ich setlist, chociaż akurat U2 sięgnęło po wiele dawno nie granych perełek. Ponadto w przypadku U2 takiie hity jak Pride, One czy Where The Street to zupełnie inny wymiar... Oczywiście trasa Coldplay dopiero się rozpoczyna. Z niecierpliwością czekam na jakiś bootleg, bo jak dla mnie nowy album jest genialny Jeśli inwencję którą pokazali na płycie przełożą na koncerty to będzie bardzo ciekawie.
#446 Guest_depe_*
Posted 19 lipca 2008 - 21:26
Ty trzeźwy jesteś??Oprócz kawałków z nowej płyty Coldplay gra na razie praktycznie tylko same hity.
CPL gra praktycznie całą nową płytę!! Plus inne rzeczy, w tym wypadku hity, bo ma w dorobku tylko 3 (po za nową) płyty!
Co do kurwy ma grać!??? Że zapytam się was, mądrali???
Merytorycznie gra 3 razy lepszą setlistę niż U2 grało od 2001, wykazałem to parę postów wyżej.
Posted 19 lipca 2008 - 21:29
Poproszę o rozwinięcie myśli.
Proszę bardzo:
Wymienione przeze mnie utwory, z uwagi na to że są grane już od wielu lat, nabrały przez to już charakteru ponadczasowego, przechodząc próbę czasu. Są to już pewnego rodzaju hymny, które wykraczają poza ramy utworów muzycznych. Jak dla mnie Coldplay stworzył wiele znakomitych utworów, lecz do tego żeby można je uznać za ponadczasowe potrzeba po prostu czasu
Ty trzeźwy jesteś??
CPL gra praktycznie całą nową płytę!! Plus inne rzeczy, w tym wypadku hity, bo ma w dorobku tylko 3 (po za nową) płyty!
Merytorycznie gra 3 razy lepszą setlistę niż U2 grało od 2001, wykazałem to parę postów wyżej.
To co miałem do napisania już napisałem. Siła Twoich argumentów jest nie do przebicia
#450 Guest_Mac_*
Posted 19 lipca 2008 - 21:31
U2? Tak robi???
To pewnie ja nie znam tego jutu co Ty znasz..
Bo jakoś na EleTour nie słyszałem Wild honey, Peace on earth, When I look..., czy Grace.
OriginalOTSpecies grany niezwykle rzadko .. podobnie jak Crumbs czy FCars..
No a teraz nie słyszysz COL czy The Escapist a oprocz tego są same hity na dotychczasowej trasie Coldplay. Tak samo jak u U2 nie było pare kawałkow z najnowszych płyt, i do tego same hity lecz tam to przeszkadzało... no tego nie rozumiem, i zgadzam się z Johnnym.
Dlaczego u U2 nie pasuje ci że nie grali czegoś starego, czegoś czego dotychczas nie grali, a u Coldplay już pasuje?
To tak w ramach OFFtopa.
#451 Guest_depe_*
Posted 19 lipca 2008 - 21:36
CPL ma 4 płyty.
Spójrzcie co grało U2 na UnFire Tour... (po 4ej płycie)
Tyle...
Same 'Hity'..
Z resztą wybrzydzać każdy potrafi..
Proszę Was bardzo, niech każdy napisze w tym topicu 'Waszą Wyśnioną CPL Setlistę AD 2008'..
Idę na koncert, poczytam później..
Edited by bee, 19 lipca 2008 - 22:44 .
Depe, używaj funkcji 'edytuj' :P
#452 Guest_depe_*
Posted 20 lipca 2008 - 00:12
Jebcie się! Wszyscy .. szczególnie Ci, co mało znają i wybrzydzają.. atomici i inne jaśki99!
Precz! z tego topicu .. wyżywajcie wasze chore emocje.. inne jazdy.. gdzie indziej~!
TO JEST TOPIC O FAJNEJ GRUPIE COLDPLAY!
SPIERDALAĆ!
Posted 20 lipca 2008 - 07:12
Precz! z tego topicu .. wyżywajcie wasze chore emocje.. inne jazdy.. gdzie indziej~!
TO JEST TOPIC O FAJNEJ GRUPIE COLDPLAY!
Depe dlaczego tak emocjonalnie? A niby gdzie mamy dyskutować o setlistach Coldpaya?
W przeciwieństwie do Johnnego99 ja Coldplay uwielbiam bezgranicznie
Posted 20 lipca 2008 - 09:15
To żeś nie bardzo śledził, bo pierwsze trzy na ETour były, a Grace leciało po każdym koncercie z taśmy
No i ? Coldplay też grają tylko PRAWIE 100% nowej płyty. To, że może zagrają, to inna sprawa - może i zagrają, ale my rozmawiamy o tych setlistach, które JUŻ mamy, i które tak Ci się podobają. Zresztą w Twoich zarzutach nie chodziło o granie czy niegranie nowej płyty, tylko o Greatest Hits. No i Coldplay robi Greatest Hits.
Jak to co ? Np. swoją najlepszą piosenkę, czyli Spies. Np. mało znany, a rewelacyjny kawałek z drugiej płyty, jakim jest Green Eyes. Ale nie - on wciąż jedzie na hitach.. nie wiem, MOŻE będą je grać. Ale my mówimy o tym, co jest TERAZ.
Spójrzcie co grało U2 na UnFire Tour... (po 4ej płycie)
Grali np. 11 O'Clock Tick Tock, którego nie ma na żadnej płycie.
Depe reaguje emocjonalnie, bo dla niego Coldplay to drugie U2, więc trzeba uważać z krytyką ( bo na pierwsze U2 to już można sobie jeździć, nawet kompletnie bezsensownie, jak w topiku o VT, co wykazaliśmy z Atomikiem ) Wszelkie sugestie odnośnie tego, że Coldplay być może jednak nie dorasta U2 do pięt w żadnym aspekcie ( to np. moja opinia ) są absolutnie nieuprawnione
Posted 20 lipca 2008 - 09:31
This song has never been performed live
W całości nie - jako snippet tak
Setlista typu greatest hits jest ok czy nie wg Was?
No tłumaczę przecież - według mnie jest ok, to depe rzucał się o nią ( i to bezsensownie ) w przypadku Vertigo Tour, a teraz jak Coldplay nadają typową setlistę greatest hits, to jest wszystko super o to mi chodzi. Zresztą ja myślę, że taka niedługo będzie norma u depe - o U2 się będzie rzucać, a Coldplay będzie super Idę o zakład, że już po wycieku pierwszego singla usłyszymy, że " to nie to co Coldplay ", a gdy pojawi się nowa płyta będzie dowodził, że " niezłe, ale do Viva La Vida się nie umywa "
Posted 20 lipca 2008 - 09:35
No ale każdy z nas ma wykonawców których "łyka" bez mrugnięcia okiem - niezależnie co by nagrali.W całości nie - jako snippet tak
No tłumaczę przecież - według mnie jest ok, to depe rzucał się o nią ( i to bezsensownie ) w przypadku Vertigo Tour, a teraz jak Coldplay nadają typową setlistę greatest hits, to jest wszystko super o to mi chodzi. Zresztą ja myślę, że taka niedługo będzie norma u depe - o U2 się będzie rzucać, a Coldplay będzie super Idę o zakład, że już po wycieku pierwszego singla usłyszymy, że " to nie to co Coldplay ", a gdy pojawi się nowa płyta będzie dowodził, że " niezłe, ale do Viva La Vida się nie umywa "
Posted 20 lipca 2008 - 09:46
No ale każdy z nas ma wykonawców których "łyka" bez mrugnięcia okiem - niezależnie co by nagrali.
Ale to nie znaczy, że z tego powodu mamy wydawać sprzeczne opinie
Reply to this topic
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users