Coldplay
#1 Guest_u2megafan_*
Napisano 15 lipca 2007 - 12:52
Napisano 15 lipca 2007 - 13:07
Co nie zmienia faktu że bardzo ich lubię i że Chris poraża swoją skromnością
Napisano 15 lipca 2007 - 16:21
#7 Guest_u2megafan_*
Napisano 15 lipca 2007 - 19:18
Uważam, że wspomniana płyta jest bardzo dobrym albumem, ale tak jak wspomniałeś na szczyty Ich nie zaprowadzi.Zobaczymy co pokażą teraz, ale płyty w rodzaju X&Y nikogo nie przybliżą do realizacji tak ambitnych planów, jakie zostały zreferowane w pierwszym poście.
Druga sprawa, że od pewnego czasu grupa spuściła z tonu, a to za sprawą samego Chrisa Martina, który poświęcił się życiu osobistemu...
Uważam, że mógłby dzielić efektywnie prywatne życie z zawodowym skoro ma tak ambitne cele.
Napisano 15 lipca 2007 - 19:27
Napisano 16 lipca 2007 - 09:14
Zresztą nie podzielam też powszechnej opinii, że Coldplay naśladuje U2.
Przecież oni niemal wprost się do tego przyznali Ale nie będę kolejny raz zaczynał dyskusji na ten temat
Ja pamiętam jak to członkowie U2 przyznali się do czerpania inspiracji z Coldplay. Pamietam nawet jak Bono stwierdził, że HTDAAB będzie płytą w stylu Coldplay No ale oczywiście nie do pomyślenia jest, żeby tacy giganci jak U2 wzorowali się na mniej doświadczonym zespole.
Napisano 16 lipca 2007 - 10:38
Ja pamiętam jak to członkowie U2 przyznali się do czerpania inspiracji z Coldplay. Pamietam nawet jak Bono stwierdził, że HTDAAB będzie płytą w stylu Coldplay No ale oczywiście nie do pomyślenia jest, żeby tacy giganci jak U2 wzorowali się na mniej doświadczonym zespole.
No i ? Jak to ujął znajomy z innego forum ( choć akurat w innym kontekście ) " doczekaliśmy czasów, kiedy U2 kopiują swoich epigonów " A Coldplay nie jest jedynym mniej doświadczonym zespołem, na którym wzorowali się U2 - i dobrze, trzeba podpatrywać młodszych, by się za szybko nie zestarzeć.
#13 Guest_u2megafan_*
Napisano 16 lipca 2007 - 16:37
Napisano 16 lipca 2007 - 16:46
Napisano 17 lipca 2007 - 22:37
Coldplay jest zespołem stosunkowo młodym, mającym na koncie dopiero trzy albumy studyjne. Gdyby więc przyrównywać ten zespół do U2 - szczyt ich kariery być może jest jeszcze przed nimi. Dla mnie "X&Y" nie był albumem wtórnym, był naprzód. Stanowił kontynuację wypracowanego wcześniej stylu zespołu, lecz wszystko zostału ujęte w znacznie dojrzalszej formie. Nie zmienia to faktu, że dla rozwoju kapeli dobrze przysłużyłoby się zmiana brzmienia, pójście w nowe muzyczne klimaty. W przeciwieństwie do niektórych wierzę, że Brian Eno nada nowe oblicze Coldplay.
właściwie mogłabym się podpisać pod Twoją opinią po pierwszych przesłuchaniach 'X&Y' też miałam mieszane uczucia, nie bardzo przekonywał mnie ten album, po jakimś czasie leżenia gdzieś na odległej półce wróciłam do niego i zmieniłam zdanie - ten album jest inny niż dwa poprzednie, które z resztą różnią się przecież miedzy sobą, słychać na nim jego echa, ale tak jak pisze Mario przefiltrowane przez kolejne doświadczenia muzyków, miałam wrażenie, że właśnie jest to zapowiedź jakiegoś eksperymentu - mam taką nadzieję i czekam z niecierpliwością na nową płytę (z Eno czy bez ) a przede wszystkim na jakiś koncert w okolicy!
Napisano 17 lipca 2007 - 22:41
Napisano 18 lipca 2007 - 21:15
bono and chris martin - what's going on
Może wstawiając ten link tutaj, zbaczam trochę z tematu (ale jakby nie było jest Coldplay i U2) .. :]
Napisano 25 grudnia 2007 - 08:36
Jeden z największych świątecznych klasyków w zupełnie nowym wykonaniu
Muzycy Coldplay zrobili prezent swoim fanom. Na ich oficjalnej stronie pojawiła się nowa wersja utworu "Last Christmas" grupy Wham!. To już druga tego typu niespodzianka od panów z Coldplay - wcześniej ich serwis opublikował cover kawałka "2000 Miles" The Pretenders.
http://www.cgm.pl/ak...edec9167e612218
A tu link do "Last Christmas":
http://www.coldplay.com/
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych