Jump to content

Photo

Wszystko o kolejnej płycie i trasie 2020's

119 replies to this topic

#81 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 16 stycznia 2023 - 19:08

czy ja dobrze rozumiem, ze to tak naprawdę płyta The Edga i Bono? coraz więcej tych komentarzy o „końcu” słyszę. Może oni już wiedzą? a ze maja zobowiązania wobec wytwórni to wydają coś takiego żeby się zapisy wypełniły - pamietajmy ze dostali za kontrakt 100 baniek pare lat temu wiec pewnie tak łatwo z niego nie wyjdą. wszystko okaże się jak potwierdza się występy w las vegas (obawiam się ze będzie to duet). co do tych nowych wersji to niestety mnie póki co nie chwytają. to takie nagrania zrobione prawie za jednym podejściem. dlatego akustyczne w większości (na wlepce do wersji deluxe pisze o 20 akustycznych - nie rozumiem tego skąd ta liczba). Te wersje brzmią zupelnie jak te z SOI na wersji 2CD.

Oby nie żaden rozpad. Możliwe, że Larry'emu na prawdę coś dolega i chce odpocząć, w końcu on chyba najbardziej fizycznie się tam męczy, a prawie go nie widać. Możliwe, że format płyty mu też nie odpowiada...

"Music allows you to time travel,” explains The Edge, "And we became curious to find out what it would be like to bring our early songs back with us to the present day and give them the benefit, or otherwise, of a 21st century reimagining.

Co Ty Edge pierniczysz, chyba 1/3 to piosenek jest z 21-ego wieku!!! :o A ponad połowa, to nie są piosenki "early"... Chyba coś popili robiąc ten album.  :rolleyes:

Możliwe, że część to będą fajne, ciekawe wersje. Mam tylko nadzieję, że ten album nie przekreśla wydania AoA w przyszłości... :mellow:

To jakiś fake? :wacko:

To akurat dobrze, tam mogli tylko zepsuć :P

Dokładnie. :rolleyes:

Mniej niż jedno tankowanie na stacji  :rolleyes:

To fakt...

#82 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 posts

Posted 16 stycznia 2023 - 20:13

Ta wersja New Year's Day - hmm bardzo ciekawa.... :rolleyes:

Jak się kupi Ten Zestaw Songs of Surrender 2LP Clear Vinyl - jest normalnie dostępny w U2 shop EU - to otrzymuje się do ściągnięcia nowe Pride w MP3 i WAV - no nie urywa to tyłka.

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#83 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 23 stycznia 2023 - 19:46

Pełny zapis jednego z koncertów Bono w ramach jesiennej solowej trasy promującej jego autobiografię:

https://www.youtube....l=GettheWordOut

#84 alexdescend

alexdescend

Użytkownik

• Members
  • 884 posts

Posted 27 stycznia 2023 - 10:28

zamówione 4x vinyl ale nie dlatego że mam jakieś wygórowane oczekiwania tylko z kronikarskiego obowiązku. Mierzi mnie troche tracklista, akcent niby położony na XXI wiek ale z NLOTHA nic, nawet głupiego Magnificent, z lat 90 tylko klasyki z AB a jednak był potencjał na zrobienie czegoś ciekawego. Troche odgrzewany kotlet, ale może nie będzie źle. W świętopatrykowy weekend sie puści w tle do leczenia kaca po gunniessie. 

When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see

---

24/09/2015//Berlin

12/07/2017//Berlin

31/08/2018//Berlin

29/09/2018//Kopenhaga

10/11/2018//Dublin

13/12/2023//Las Vegas

#85 umberto

umberto

Użytkownik

• Members
  • 32 posts

Posted 13 lutego 2023 - 07:06

https://youtu.be/FHLK8Sdp6YM

https://eu.usatoday....jr/11242792002/

bez Larrego…

#86 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 13 lutego 2023 - 17:57

Nie podoba mi się to. Rozumiem, że mogli to już dużo wcześniej mieć zaplanowane, ale coś tu nie gra. Nie rozumiem też dlaczego Larry nie dał rady by do jesieni dojść do siebie? :huh:

Achtung Baby odgrywane bez Larry'ego to coś nie tak. Zoo Station bez niego to nie to samo. Ja rozumiem, że miałby poważną kontuzję i nie mógł się ruszyć, ale tu nie o to chodzi. :unsure:

Pomijam już ideę tych koncertów. Zamiast ruszyć w normalną trasę, to takie coś... Miejmy nadzieję, że wrócą całą czwórką za rok...

#87 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 13 lutego 2023 - 18:16

Po pierwszej trochę złości, to się w sumie cieszę, że koncerty będą bez LMJa. Inaczej miałbym mega kaca moralnego czy nie zaatakować LV i przynajmniej jednego show, sprzedając wcześniej nerkę, płuco i pół wątroby ;-)
A tak spokojnie poczekam do 2024, bo myślę że wówczas wrócą do grania live w Europie.

#88 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 15 lutego 2023 - 10:45

Nie wiem sam co o tym wszystkim myśleć. Z jednej strony papiery podpisane z MSG pewnie jakieś 2-3 lata temu, więc chcą dochować zapisów umowy, a że Larry w międzyczasie wypadł... Słabo. Pamiętacie operacje pleców Boniasa w 2010r? Cały leg został przez to przesunięty. Nie jestem fanem teorii spiskowych, Larry na pewno ma problemy ze zdrowiem i chce się doprowadzić do porządku - sam mówił, że nie chce skończyć tak jak Phil Collins, ale może też być tutaj drugie dno i granie do kotleta dla krawaciarzy w LV mu najzwyczajniej w świecie nie pasuje. A to health issue akurat 'jak znalazł'.

Anyway, kto oprócz mnie i Corso leci do LV? :D

#89 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 15 lutego 2023 - 11:34

Czytałem gdzieś, że Sphere miała być ukończona już w 2021 r. i tak te koncerty były wstępnie planowane, co zbiegało się z 30leciem wydania Achtung Baby. Natomiast, covid opóźnił budowę o 2 lata, a że Larry z kolei jako priorytet postanowił zadbać o zdrowie, to wypiął się na granie jesienią i stąd taka a nie inna sytuacja.

Co do wyjazdu, to qrde droga impreza. Zrobiłem sobie benchmark cen połączeń lotniczych i średnio wychodzi od 3k do 4k PLN za osobę. Można trochę taniej, ale to ekstremalny sport wówczas się robi z 2-3 przesiadkami, a ja (za)stary już jestem na takie rzeczy ;-) Do tego jak już miałbym tyle się poświęcać i jechać, to na co najmniej kilka dobrych dni i wówczas nie jeden ale min. 2 koncerty.
Niech bilety będą po taniości za jedyne 100USD, noclegi w granicach podobnych, to zrobi się z tego i tak kwota 7-8 tysięcy. Dokładamy mnożnik x2 za drugą połowę (przynajmmniej ja) i mamy liczbę dnia: 15 000...
Imho...co by to nie było, tyle nie wydam za oglądanie 75% składu U2, nawet jak zostanie to okraszone wizualizacjami na ekranach 16K i dźwiękiem immerse.
Oczywiscie, będę z zazdrością czytał recki osób co zdecydują się lecieć, ale cóż. Taki lajf.

#90 mihnik

mihnik

Użytkownik

• Members
  • 263 posts

Posted 15 lutego 2023 - 12:43

Poleciałbym ale nie bardzo ogarniam zakup tanich biletów lotniczych itp.

#91 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 posts

Posted 15 lutego 2023 - 18:05

6!

No tego by brakowało, żebym na pierwszy koncert na trasie nie dotarł :)
Ale raczej do LA albo Phoenix.

Pozdro, Wiercioch
"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#92 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 16 lutego 2023 - 11:11

Czytałem gdzieś, że Sphere miała być ukończona już w 2021 r. i tak te koncerty były wstępnie planowane, co zbiegało się z 30leciem wydania Achtung Baby. Natomiast, covid opóźnił budowę o 2 lata, a że Larry z kolei jako priorytet postanowił zadbać o zdrowie, to wypiął się na granie jesienią i stąd taka a nie inna sytuacja.

Co do wyjazdu, to qrde droga impreza. Zrobiłem sobie benchmark cen połączeń lotniczych i średnio wychodzi od 3k do 4k PLN za osobę. Można trochę taniej, ale to ekstremalny sport wówczas się robi z 2-3 przesiadkami, a ja (za)stary już jestem na takie rzeczy ;-) Do tego jak już miałbym tyle się poświęcać i jechać, to na co najmniej kilka dobrych dni i wówczas nie jeden ale min. 2 koncerty.
Niech bilety będą po taniości za jedyne 100USD, noclegi w granicach podobnych, to zrobi się z tego i tak kwota 7-8 tysięcy. Dokładamy mnożnik x2 za drugą połowę (przynajmmniej ja) i mamy liczbę dnia: 15 000...
Imho...co by to nie było, tyle nie wydam za oglądanie 75% składu U2, nawet jak zostanie to okraszone wizualizacjami na ekranach 16K i dźwiękiem immerse.
Oczywiscie, będę z zazdrością czytał recki osób co zdecydują się lecieć, ale cóż. Taki lajf.

Plotki głoszą, że koncerty będą w piątki i soboty, więc dwa można zrobić, potem parę dni na objazd miejsc sakralnych w postaci Zabriskie Point (2h jazdy z LV), potem przez Feath Valley do Drzewka (1,5h-2h od Zabriskie Point) :D

No ale fakt, trza mieć kilkanaście tałzenów na taką wyprawę, zwłaszcza w dwójkę. Co do touru objazdowego po miejscach U2owych, to zawsze można w 4 osoby zrobić zrzutę na auto i paliwo ;)

BTW: ktoś się wybiera do NYC na Bono Solo Act?

#93 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Posted 16 lutego 2023 - 20:02

Ale ja się naprawdę bardzo poważnie zastanawiam

:)

#94 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 17 lutego 2023 - 10:22

Przy planowaniu wyjazdu warto wziąć pod uwagę to, że w listopadzie jest w LV Formula 1, więc ceny noclegów pójdą w górę.
Natomiast 1 grudnia w LV jest Depeche Mode. U2 mają być do połowy grudnia, więc można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu jakby ktoś chciał.

#95 umberto

umberto

Użytkownik

• Members
  • 32 posts

Posted 24 kwietnia 2023 - 16:55

Na u2.shop.ticketstoday.com udostępniono możliwość zapisów na 4 występy w dniach 29.09-08.10. Ceny biletów od 140,13$ do 600$ (vip), w tym stojące przed sceną w cenie 267,88$…
Okno przedsprzedaży otwarte do środy 26.04 do 10:00 ET.

#96 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 posts

Posted 02 maja 2023 - 19:32

6!

Po najgorzej, w historii wspolczesnej, zorganizowanej sprzedazy biletow - czas chyba zapytac jak Wasze plany?
Niby jeszcze pisali, ze 'cos wymysla dla starych subskrybentow', ale mysle - ze w najlepszym wypadku dadza kod na zakupy w u2.com - wiec nie ma co tu liczyc na wodotryski.

29/09 - bede. Plus 1. Jeszcze nie wiem kim bedzie '+1'.
Cos? ktos? gdzies?

pozdro, Wiercioch
"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#97 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 03 września 2023 - 16:32

Forum umarło, ale jest szansa, aby je ożywić - zostało 25 dni do nowych koncertów. 

Chyba już pora wydzielić nowy wątek dot. tegorocznej rezydencji w Vegas - przemyślenia, teorie, plotki, relacje

Jak zapatrujecie się na to nietypowe wydarzenie w historii zespołu - nie dość, że pierwsza rezydencja koncertowa to jeszcze pierwszy raz w niepełnym składzie i z nowym muzykiem?

Czy to definitywny koniec Larry'ego w zespole? Pod pretekstem kłopotów zdrowotnych założyciel U2 dokonał angielskiego wyjścia i opuścił skład po prawie 50 latach?

Dlaczego akurat wybór na zastępcę Larry'ego padł akurat na Brama van den Berg? Skąd oni go wytrzasnęli? Czemu to nie nikt bardziej znany, popularny? Albo chociażby technik perkusyjny Mullena - Sam O'Sullivan? 

I wreszcie: jakie są Wasze setlistowe przewidywania na Vegas? Czy to będzie powielony schemat z TJT Tour 2017/19? Czyli wpierw parę starych hitów, potem całe AB w kolejności i na koniec nowsze hity? A może zupełnie inaczej - czy chcielibyście, aby w secie pojawiły się wersje z tegorocznej płyty SOS? Albo któryś z najnowszych kawałków wydanych w ostatnich latach?

#98 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 posts

Posted 04 września 2023 - 07:41

Czy to definitywny koniec Larry'ego w zespole? Pod pretekstem kłopotów zdrowotnych założyciel U2 dokonał angielskiego wyjścia i opuścił skład po prawie 50 latach?

Dlaczego akurat wybór na zastępcę Larry'ego padł akurat na Brama van den Berg? Skąd oni go wytrzasnęli? Czemu to nie nikt bardziej znany, popularny? Albo chociażby technik perkusyjny Mullena - Sam O'Sullivan

Kilka dni temu czytałem wywiad z Adamem, który mówił, że Larry musiał podać się tej operacji, aby mógł dalej grać. Że jest to krótkotrwała nieobecność i że Larry planuje długą karierę. Larry również brał udział  wyborze tymczasowego perkusisty, który jest umówiony z zespołem wyłącznie na koncerty tej jesieni.

It's no secret that the stars are falling from the sky

#99 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 posts

Posted 04 września 2023 - 10:42

29/09 - bede. Plus 1. Jeszcze nie wiem kim bedzie '+1'.
Cos? ktos? gdzies?

pozdro, Wiercioch

13/12 ja+1 płyta.

#100 Zod

Zod

Użytkownik

• Members
  • 602 posts

Posted 12 września 2023 - 19:29

Ponoć kroi się nowy singiel, który ma wyjść jeszcze w tym miesiącu!

b9e8eac637a15bfb3d14bb9c518ad1f2.jpg

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users