Nowy singiel U2 Ahimsa premiera 22.11.2019
Napisano 27 listopada 2019 - 18:10
Zalogowałem się tutaj po latach tylko po to, żeby napisać że ten kawałek to paskudztwo, pozdrawiam!
<3 <3 <3
.. i przyszłam po latach poczytać, ale właśnie zainspirowałam się żeby zrobić to samo
dramat!
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 27 listopada 2019 - 20:17
Co Wy tak jedziecie po tej "Ahimsie"? Kawałek napisany ewidentnie na kolanie (słychać brak pomysłu na kompozycję), w ściśle określonym celu, należacy do tego samego segmentu nijakich piosenek, co Stranded. Swoje zadanie pewnie jednak spełni i koncert w Indiach zareklamuje. A że brzmi jak b-side? Nikt nie będzie o tym pamiętał... To nie jest singiel z nowej płyty U2, to jakaś poboczna popierdółka, zachowajmy wiec spokój.
Napisano 13 grudnia 2019 - 11:07
Zaraz, ale co to ma wspólnego z aktywnością na forum? Fanem U2 chyba jeszcze wolno być?
Przepraszam, że nie odpisałem - tym razem tylko przez brak czasu
Dzisiaj wydarzyło się coś co przypomniało mi, że miałem tutaj odpisać.
Właśnie do Sejmu wpłynął projekt poselski (PIS) ustawy zmieniającej ustawę Prawo o ustroju sądów powszechnych.
https://www.sejm.gov.../druk.xsp?nr=69
po art. 88 dodaje się art. 88ai art. 88bw brzmieniu:
„Art. 88a. § 1. Sędzia jest obowiązany do złożenia pisemnego oświadczenia o:
1)członkostwie w zrzeszeniu, w tym w stowarzyszeniu –ze wskazaniem nazwy isiedziby zrzeszenia, pełnionych funkcji oraz okresu członkostwa;
2)funkcji pełnionej w organie fundacji nieprowadzącej działalności gospodarczej –ze wskazaniem nazwy i siedziby fundacji oraz okresu pełnienia funkcji;
3)członkostwie w partii politycznej przed powołaniem na stanowisko sędziego, a także w okresie sprawowania urzędu przed dniem 29 grudnia 1989 r. –ze wskazaniem nazwy partii, pełnionych funkcji oraz okresu członkostwa;
4)prowadzeniu portalu, strony internetowej lub aktywności na internetowych portalach umożliwiających założenie konta użytkownika, w tym anonimowo lub pod pseudonimem, jeżeli portal, strona lub aktywność dotyczą spraw publicznych –ze wskazaniem nazw portali, stron lub sieci, oraz nazw i pseudonimów, pod którymi sędzia występuje.
§ 2. Obowiązek, o którym mowa w § 1 pkt 4, nie dotyczy portali i stron internetowych oraz kont na portalach internetowych, które sędzia założył przed powstaniem obowiązku złożenia oświadczenia, o ile z nich nie korzysta.
§ 3. Oświadczenia, o których mowa w § 1, sędziowie składają prezesowi właściwego sądu apelacyjnego, a prezesi sądów apelacyjnych –Ministrowi Sprawiedliwości.
§ 4. Oświadczenia, o którym mowa w §1, składa się w terminie 30 dni od dnia objęcia urzędu sędziego, a także w terminie 30 dni od powstania lub ustania okoliczności, o których mowa w § 1.
§ 5. Informacje zawarte w oświadczeniach, o których mowa w § 1, są jawne i podlegają udostępnieniu w Biuletynie Informacji Publicznej, o którym mowa w ustawie z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej, nie później niż 30 dni od dnia złożenia oświadczenia uprawnionemu podmiotowi
Jeśli to coś wejdzie w życie to faktycznie będę musiał się wypisać z forum. Nie chcę Was narażać na to, że forum będą śledzić służby specjalne Bo oczywiście "dotyczą spraw publicznych" może być rozumiana tak, że wystarczającym jest zamieszczanie na nim wpisów o charakterze politycznym. Zresztą zamieszczanie zdjęć Tuska z Bono to już ewidentnie działalność wywrotowa
Napisano 16 grudnia 2019 - 20:33
Przepraszam, że nie odpisałem - tym razem tylko przez brak czasu
Dzisiaj wydarzyło się coś co przypomniało mi, że miałem tutaj odpisać.
Jeśli to coś wejdzie w życie to faktycznie będę musiał się wypisać z forum. Nie chcę Was narażać na to, że forum będą śledzić służby specjalne Bo oczywiście "dotyczą spraw publicznych" może być rozumiana tak, że wystarczającym jest zamieszczanie na nim wpisów o charakterze politycznym. Zresztą zamieszczanie zdjęć Tuska z Bono to już ewidentnie działalność wywrotowa
Heloł, jesteśmy forum U2 - służby na bank śledzą nas od dawna, a co najmniej od sławetnego Amsterdamu 2017 Także jakby co to już i tak przepadło
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych