6!
W nawiazaniu do zapowiedzie z 'shouta' - konkurs na tiket na koncert na Europę.
UWAGA (tzw. 'disclaimer') - prosze mnie nie trzymac po ameryknasku za jezyk.
Obiecuje bilet na koncert. Zadnych dojazdow, zadnych noclegow, dziwek, napojow, biletow miejskich, oplat parkingowych. PURE TICKET.
Lokalizacja wedlug mojego uznania.
Dzien/miasto/lokalizajca - z tego wynika - miejscowka - jak mnie najdzie i jak mi wyjdzie (prosze nie narzekac, ze wolabym 'TAMTEN sektor', albo 'TAMTA plyte').
Na dzis - nie wiem gdzieto bedzie... czyli ryzyk-fizyk-emocja-niespodzian... (https://1drv.ms/u/s!AvIre4Pg6HzAgdRkP9T4kdlRwlTHHg)
Ustalmy, ze do 08 kwietnia (niedziela) bedzie to mniej/wiecej przyblizona niespodzianka.
Jak sie ZWYCIEZCA 08go (09go max.) dowie - to sie dowie. Co zrobi z wygrana - to jego sprawa.
Moze pojechac na koncert, moze sprzedac fair2fair, moze sprzedaz na ebay'u (choc mam nadzieje, ze tego nie zrobi), lub za duszę do Tytusowego Żelazka oddać. Ewentualnie może przekazac dalej, jako tzw. 'freebie' na forum u2forums.com lub u2@pl (hehe... jak kto to pamieta i tak zrobi, to moze i 2gi tiket zorganizuje. nie obiecuje).
Przekazywanie inne - uznam za godne potepienia,
MOJE PINIUNDZE, WIEC ODDAJE WG. MOICH ZASAD. JAK WYZEJ.
Doceniasz - drogi forumowiczu ten gest - bierz udzial.
Masz problem z niewiadomymi - nie bierz udzialu.
Zasady sa proste.
W dziale Between The Lines tworze wlsanie konkrus/ten watek.
Idea jest prosta:
Przerob tekst Sławomira "Miłość w Zakopanem", z ktorym musialem sie zapoznac 03/01/18 - tak, zeby podpadalo pod dzisiejsze (lub przyszle na duzej lub druzynowej) wydarzenia na skoczni narciarskiej na Igrzyskach.... i zeby mi sie spodobalo
Subiektywnie wiec, a w dodatku, podpowiem:
pierwszy i czwarty wers ma mieć 8 sylab
Proszę się nie sugerować:
Miłość, miłość w skokach w Pyong Chang
Stefanowi brak już skoczni
Sędzia ujmie punków
Chociaż Stefan Królem jest!
Tak on skoczył w pierwszej serii
W drugiej zatem trzymać kciuki
Będzie dobrze! Co zostanie - nam do dna!
Kto ceni subiektywnosc, po dzisiejszym (i pozniejszym) pijaku Wierciocha oraz humor i zagwozdkę (bo kto wie czy autor zagwozdki jest jednak wypity, czy niedopity, czy najeb..., czy może niedorobiony, czy zduńska wola, czy juz lodz widzew, czy nie da rady DANEJ ilosci sylab umiescic w DANYM wersie... czy co tam innego) - zapraszam do konkursu.
UWAGA:
Z uwagi na powiazania i historyczne ulatwienia - z rywalizacjiu wylaczni sa (sorry, jakas sprawiedliwosc musi byc):
1. żona / Alien
2. Kade
3. Klimas
good luck, and good night.
pozdro, Wiercioch