Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs of Experience Promo Tour

Songs of Experience

• Please log in to reply
432 replies to this topic

#161 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 02 grudnia 2017 - 23:53

Bono i The Edge 30 listopada wystąpili na corocznej gali w American Museum of Natural History w Nowym Jorku:

DP8cA70WsAE6C5r.jpg

Zagrali:

"Sunday Bloody Sunday"

"Get Out Of Your Own Way"

"Stuck In The Moment"

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#162 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 06:33

U2 w SNL zagrali "American Soul" i "Get Out Of Your Own Way"

http://www.youtube.com/watch?v=efi4SCY0TA0

http://www.youtube.com/watch?v=xQceLMdrZpk

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#163 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 Postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 07:46

Kurde a mogli Elevation i Vertigo :D

Co do Larry'ego. To to ma tak naciagnieta (zbotoksowana) maske, ze jakby sie usmiechal to by mu odpadla. Proste

#164 Zooobaby

Zooobaby

Użytkownik

• Members
  • 425 Postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 08:57

Bono albo nie umie ostatnio śpiewać albo nie ma wyczucia ...

#165 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 10:05

Lepiej Summer of Love by zapodali. Lekkie, mało wymagające, fajne do promowania. Soul wypadł jakoś blado.

last  

#166 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 10:07

Chyba wiem co tu źle gra. Gitara nie zostawia ani sekundy pogłosu. Przydał by się.

Tak czy siak wyszło nawet ciekawie. :) Mi akurat AS się bardzo podoba
"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#167 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 00:54

GEJÓW powoli nabiera koncertowego kształtu, to brzmienie gitary nadal mnie trochę gryzie, choć z pewnością na żywo byłoby dużo lepiej. Larry zmienił bębnienie na solówce. Myślę że jeszcze będą to dopracowywać.

AS zajebiste! Ten WYKON to wciąż jeszcze było odegranie wersji płytowej, a i tak wyszło czadowo. To ma niesamowity potencjał koncertowy, jeśli tylko będzie im się chciało go wydobyć.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#168 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 02:34

Pogłos Edża w AS zdecydowanie!

GEJOW coś mi nie podeszło tutaj, może właśnie przez tę gitarę... Wolę tę wersję z EMA,

Music can change the world, because it can change people.

#169 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 09:08

Posłuchałem tego na słuchawkach, i cóż, pogłos pewnie by nie zaszkodził, ale i bez niego jest miazga. Tak to z nimi jest, że dopiero jak zaczynają grać na żywo czuje się, że naprawdę wrócili. Kurde, chyba jednak nie wytrzymam bez bootlegów :P Dawać tę trasę!
And die behind the wheel

Tak uważam.

#170 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 14:13

AS zabrzmiało ok. Perkusja wreszcie odseparowana i nie zlewa się w lupanine jak na albumie. Jest co dopracować ,ale dość agresywnie , fajna kaczka podczas fragmentu Refu-Jesus , Larry fajnie bębni i ogólnie gra to o wiele lepiej niż na plycie. In plus. A GOOYOW nadal jest super ale zdecydowanie nadaje się do większych przestrzeni , to tak jakby zagrać BD w garażu ;)
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#171 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 14:36

AS faktycznie super: wszystko przemyślane, Bono ładnie przypozował na tle animacji ze Statułą Wolności. To był ten kawałek, którego się obawiałem najbardziej - taki bardzo "rockowy" "z pazurem" "last of the rock stars" i łatwo mogli popaść w tym w przesadę, czy parodię. A wyszło super, udźwignęli poważny politycznie temat, żadne ze znaczeń się nie zgubiło (znowu - super animacja). To są te chwile, gdy standardowy hejt na Trumpa ma sens i szanuję zaangażowanie Boniasa.

Ale dlaczego Edż niczego tam nie gra? Może to kwestia miksu, ale bardzo kłuły mnie w uszy te klawisze grające riff przez całą piosenkę. Rozumiem, że musieli zsynchronizować piosenkę z teledyskiem, ale za dużo tego. To jednak bardzo prosty riff i spodziewałem się gry Edża. Zaczynam się o niego martwić - mało gra na płycie, mało na żywo, czy z nim wszystko w porządku?  :unsure:

No i generalnie U2 w SNL zawsze serduszka; szczególnie na samym końcu jak Saroise dziękowała z nimi za odcinek, to byli tacy TATUSIOWIE, wielka Irlandzka rodzina (jak ktoś znajdzie/wytnie z odcinka to warto zobaczyć, można się rozpłynąć)   :wub:

http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#172 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 14:48

No i generalnie U2 w SNL zawsze serduszka; szczególnie na samym końcu jak Saroise dziękowała z nimi za odcinek, to byli tacy TATUSIOWIE, wielka Irlandzka rodzina (jak ktoś znajdzie/wytnie z odcinka to warto zobaczyć, można się rozpłynąć)   :wub:

Pewnie chodzi o ten fragment ;):

http://twitter.com/n...204642223742976

#173 depe

depe

The Legend

• Members
  • 4 654 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 15:03

BBC Show preview (All I Want Is You / Walk To The Water z orkiestrą):

https://www.bbc.co.u...w-u2-at-the-bbc

Nie działa w PL, tylko UK IP.

#174 depe

depe

The Legend

• Members
  • 4 654 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 15:53

@ up

Jest już na YT.

Ja pierdole.. fuckin' amazing.. ależ to będzie SHOW! (19.12 - akurat na imieniny..  :) )

Łapać bo jeszcze zabioro..

https://www.youtube.com/watch?v=un-rfEyPBO4

#175 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 15:57

Ale dlaczego Edż niczego tam nie gra? Może to kwestia miksu, ale bardzo kłuły mnie w uszy te klawisze grające riff przez całą piosenkę. Rozumiem, że musieli zsynchronizować piosenkę z teledyskiem, ale za dużo tego. To jednak bardzo prosty riff i spodziewałem się gry Edża. Zaczynam się o niego martwić - mało gra na płycie, mało na żywo, czy z nim wszystko w porządku? :unsure:

Jak to nie gra, przecież gra cały czas.

Mnie denerwuje caly czas ten mikrofonik na głowie. Na 360 miał on jakiś sens, ale na normalnej scenie trochę się ten sens traci, poza tym korzystanie ze statywu też jest elementem dizajnu scenicznego i prezencji na scenie, a im mniej się Edge na niej rusza, tym głupiej to wygląda. Powinien z niego korzystać tylko w trakcie śpiewania na catwalku czy w ekranie. Co się zresztą wiąże z kolejnym zarzutem, a mianowicie z bardzo daleko posuniętym wysługiwaniem się Dallasem jeśli chodzi o zmianę brzmienia na gitarze. Doszło do tego że fakt, iż sam sobie włączył brzmienie do refrenu uznałem za wielką łaskę :P niech ktoś mu powie, że fanom bardziej zależy na jego osobistej grze niz na tym, by zawsze mógł sie przebiec po scenie albo by w każdym jej miejscu mógł śpiewać chórki..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#176 depe

depe

The Legend

• Members
  • 4 654 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 16:04

W tej chwili Bono i The Edge są w radio u Howarda Sterna.

Póki co zagrali JEBTAM i SBS (oba acoustic)

"Edge now playing "You're The Best Thing" on acoustic, with Bono singing..."

"Bono and The Edge now performing an acoustic version of "Sunday Bloody Sunday" ("real slow")"

A to jest dobre..  :D :

"While Bono was on honeymoon, Edge went off and developed songs for War. Bono says while he was making love, Edge was making war. SBS was one of the songs Edge put together."

"Bono says he can't stand listening to "With or Without You" when Stern plays it."

Na koniec zagrali GEJÓW.

#177 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 16:10

@ up

Jest już na YT.

Ja pierdole.. fuckin' amazing.. ależ to będzie SHOW! (19.12 - akurat na imieniny..  :) )

Łapać bo jeszcze zabioro..

https://www.youtube.com/watch?v=un-rfEyPBO4

Wow, jaki kapitalny wykon, cały ten show będzie świetny z orkiestrą - emisja 19 grudnia rzeczywiście na imieniny prezencik będzie .

''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#178 Piotrek_1986

Piotrek_1986

Użytkownik

• Members
  • 764 Postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 17:29

MARZYŁEM O CZYMŚ TAKIM

MIEĆ TO NA LP

JEZU 

NIECH TO WYDADZĄ NA LP

Oh sugar, don't you cry
Oh child, wipe the tears from your eyes