Jump to content

Photo

Kody&Presale&Bilety

• Please log in to reply
580 replies to this topic

#161 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 15 listopada 2017 - 16:39

Ale kody przecież nigdy nie gwarantowały biletu w presale.
Trzymałam kod na Dublin I+E, ale bilet udało mi się kupić dopiero w otwartej sprzedaży.
Nie rozumiem za bardzo problemu, który miałoby rozwiązać "lotto"

Za bardzo mi się nie chce nad tym zastanawiać, więc mogę się mylić, ale chyba chodziło o to, żeby tym razem właśnie gwarantowały, tyle, że tylko tym co mieli szczęście w losowaniu. Ostatecznie w gruncie rzeczy na jedno wychodzi, ale może ktoś uznał, że tak jest sprawiedliwiej/mniej stresowiej/ciulwiejeszczejakiej. To zresztą nie pierwsze lotto w ich karierze, z tego co pamiętam przed pierwszym legiem Vertigo Tour wprowadzili losowania miejsc w Golden Circle (żeby zlikwidować GA line'y, które wskutek tego miały stracić sens). Zakończyło się to wielkim wkurwem i zostało zarzucone już w Europie (ale na DVD z Chicago i tak trafiły scenki z zawiedzionymi fanami którym się pokazało czerwone).

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#162 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 15 listopada 2017 - 16:54

Dla mnie to jawne skurwysyństwo. Niech lepiej uszczelnią system, i zrobią tak, żeby kody działały tylko jeden raz, a nie odbierali szansy tym, którzy uczciwie wykorzystują przydzielona ilość kodów, a nie próbują ominąć system.

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#163 vicryn

vicryn

Użytkownik

• Members
  • 245 posts

Posted 15 listopada 2017 - 19:57

Natomiast faktem jest, ze zainteresowanie jest duze; po 2h od startu przedsprzedazy na Tulsę nie było już nic na plytę.

po 2 h od startu grupy "EX"?? Czy dziś dla "I"? Czy jak płytę 'wyczyszczą 1 dnia Experiensi to drugiego dnia dla Innocentów już może nie być?

#164 pabcio75

pabcio75

Użytkownik

• Members
  • 13 posts

Posted 15 listopada 2017 - 20:07

Dziś przysłali mi kod smsem. Wydaje mi się że wysyłają każdemu. Ktoś nie dostał? Mnie najbardziej interesuje czy wyślą jeszcze raz na trasę europejską jeśli nie wykorzystam go teraz?

#165 vicryn

vicryn

Użytkownik

• Members
  • 245 posts

Posted 15 listopada 2017 - 20:16

Dziś przysłali mi kod smsem. Wydaje mi się że wysyłają każdemu. Ktoś nie dostał? Mnie najbardziej interesuje czy wyślą jeszcze raz na trasę europejską jeśli nie wykorzystam go teraz?

Pytanie czy po zamieszaniu TM Verified Fan z USA w ogóle wprowadzą to rozwiązanie w Europie. Oby było po staremu! 

Czy ktoś śledził dziś jak znikały 2 dnia sprzedaży bilety na płytę? Bo w tej chwili nic już chyba nie ma. 

#166 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 15 listopada 2017 - 20:32

Wczoraj jak sprawdzałam (a było to chyba późnym popołudniem) płyta była wyprzedana na oko w połowie lokalizacji. Liczę tylko te strony internetowe, na które można było wejść nie używając kodów.

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#167 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 posts

Posted 15 listopada 2017 - 20:35

6!

no, teraz juz tez nic nie widze na plyte - ale porownujac co w 'moim' sektorze dzis jest wolne - to... jakby nic nie dorzucili od wczoraj... :(

czyli jak plyta poszla cala wczoraj, to dzis juz klops.

chyba, takie szacunkowe to wrazanie.

z drugiej strony na wszystkie pozostale (na 20.30) miejsca siedzace - jest tego jeszcze dobrze ponad 3000 sztuk. jak na hale na niecale 19k miejsc (lacznie z plyta) - to znaczyloby, ze w przedsprzedazy, na teraz zostalo 15% biletow, no a sporo przeciez juz poszlo = czyt. do przedsprzedazy skierowali ich na prawde sporo.

w kazdym razie z rzeczy istotnych, powtorze, kod raz wykorzystany nie pozwala juz nawet podejrzec co zostalo, nie mowiac o probie zakupu.

pozdro, Wiercioch

"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#168 vicryn

vicryn

Użytkownik

• Members
  • 245 posts

Posted 15 listopada 2017 - 21:17

6!

no, teraz juz tez nic nie widze na plyte - ale porownujac co w 'moim' sektorze dzis jest wolne - to... jakby nic nie dorzucili od wczoraj... :(

czyli jak plyta poszla cala wczoraj, to dzis juz klops.

chyba, takie szacunkowe to wrazanie.

z drugiej strony na wszystkie pozostale (na 20.30) miejsca siedzace - jest tego jeszcze dobrze ponad 3000 sztuk. jak na hale na niecale 19k miejsc (lacznie z plyta) - to znaczyloby, ze w przedsprzedazy, na teraz zostalo 15% biletow, no a sporo przeciez juz poszlo = czyt. do przedsprzedazy skierowali ich na prawde sporo.

w kazdym razie z rzeczy istotnych, powtorze, kod raz wykorzystany nie pozwala juz nawet podejrzec co zostalo, nie mowiac o probie zakupu.

No tak, tyle że problem tkwi w tym, że mamy przesunięcie czasowe - zakładam że "Innocenci" będą atakować sekundę po otwarciu okienka i czy wtedy starczy płyty tak żeby w pierwszej godzinie ją zakupić. Bo teraz po kilku godzinach sprzedaży wiadomo, że już płyty nie ma. Trzeba by zerknąć w dzień ogólnej sprzedaży jak to z tą płytą będzie tzn czy już puścili dla kodowców rzeczywiście całą płytę. 

Nadzieja też w tym, że Europa wyprztyka się ze swoich kodów na koncerty u siebie, to przynajmniej w Polsce będzie można zakupić bez problemu, bo ileż to subskrybentów może u nas być...  setka ?

Choć z drugiej strony zmarnuje się kod na Polskę, a się okaże że bilet za 400 zł będzie zaporowy dla niefana w PL i będzie można płytę kupić w ogólnej sprzedaży to  będzie strata kodu. Oczywiście przy założeniu, że maszyna losująca nam go w ogóle przydzieli :-/

Już czuję stresa :-) 

#169 vicryn

vicryn

Użytkownik

• Members
  • 245 posts

Posted 15 listopada 2017 - 21:44

To już totalnie absurdalne rozwiązanie! Czyli wpierw proszą o kod żeby dostać się do dostępnych biletów i trzeba wybierać z tego co jest!? To jak nic najgorsze co dziś wyczytałem :-/

Kiedyś już tak było?

#170 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 15 listopada 2017 - 21:47

Jam nie powiązałem konta Ticketmaster USA i ciągle mam status "Setup Incomplete". Żadnych kodów nie dostałem. W sumie chyba poprawnie, bo czekam na Europę. Pytanie, czy w tym burdelu, jaki tam mają nie pomieszają czegoś.

#171 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 posts

Posted 15 listopada 2017 - 22:00

6!

To już totalnie absurdalne rozwiązanie! Czyli wpierw proszą o kod żeby dostać się do dostępnych biletów i trzeba wybierać z tego co jest!? To jak nic najgorsze co dziś wyczytałem :-/

Kiedyś już tak było?

nie, nie.

ja swoj kod wykorzystalem = nie moge wykorzystac ponownie.

pozdro, Wiercioch

"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#172 vicryn

vicryn

Użytkownik

• Members
  • 245 posts

Posted 15 listopada 2017 - 22:21

6!

nie, nie.

ja swoj kod wykorzystalem = nie moge wykorzystac ponownie.

pozdro, Wiercioch

uffff kamień z serca! 

#173 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 16 listopada 2017 - 16:48

http://www.hotpress....co/2779025.html

Larry is Goddamn pissed off :D
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#174 alexdescend

alexdescend

Użytkownik

• Members
  • 884 posts

Posted 16 listopada 2017 - 17:38

http://www.hotpress....co/2779025.html

Larry is Goddamn pissed off :D

był w 2005 roku.

Artykuł jest z 3 lutego 2005

When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see

---

24/09/2015//Berlin

12/07/2017//Berlin

31/08/2018//Berlin

29/09/2018//Kopenhaga

10/11/2018//Dublin

13/12/2023//Las Vegas

#175 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 16 listopada 2017 - 18:08

O Boziu , przeoczyłem to zupełnie nadając spod biurka w pracy :D Do kasacji ;P
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#176 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 20 listopada 2017 - 14:21

Guy Oseary postanowił wypowiedzieć się w związku z zamieszaniem biletowym w przedsprzedaży:

DO8RhQkXcAEX5P3.jpg

#177 Maciej83

Maciej83

Użytkownik

• Members
  • 154 posts

Posted 30 listopada 2017 - 13:36

kilka pytań odnośnie kodów, nie miałem wcześniej subskrypcji na u2.com

1) do kiedy należy wykupić subskrypcję by otrzymać kody?

2) czy kody na 2 bilety są przyznawane każdemu czy losowo? 

z u2.com przy sub. za 50$ "First access to ticket presales for Verified Subscribers"

3) jakie są szanse, że będą jeszcze bilety na płytę na koncert w PL czy np Berlinie kiedy przyjdzie do sprzedaży biletów dla posiadaczy kodów z cd? (bo to będzie chyba trzeci termin sprzedaży biletów, po subskrybentach)

4) kod uprawnia do zakupu dwóch biletów na jeden koncert czy dwa? (nie wiem na którym etapie podaje się kod)

5) czy jeśli nie będzie miejsc na płytę to mogę wyjść z danego koncertu i sprawdzić miejscówki na innym czy muszę wybrać jakieś miejsce na trybunach, żeby nie przepadł mi kod?

#178 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 posts

Posted 30 listopada 2017 - 14:03

kilka pytań odnośnie kodów, nie miałem wcześniej subskrypcji na u2.com

1) do kiedy należy wykupić subskrypcję by otrzymać kody?

2) czy kody na 2 bilety są przyznawane każdemu czy losowo? 

z u2.com przy sub. za 50$ "First access to ticket presales for Verified Subscribers"

3) jakie są szanse, że będą jeszcze bilety na płytę na koncert w PL czy np Berlinie kiedy przyjdzie do sprzedaży biletów dla posiadaczy kodów z cd? (bo to będzie chyba trzeci termin sprzedaży biletów, po subskrybentach)

4) kod uprawnia do zakupu dwóch biletów na jeden koncert czy dwa? (nie wiem na którym etapie podaje się kod)

5) czy jeśli nie będzie miejsc na płytę to mogę wyjść z danego koncertu i sprawdzić miejscówki na innym czy muszę wybrać jakieś miejsce na trybunach, żeby nie przepadł mi kod?

1. Zawsze trzeba było wykupić przed ogłoszeniem dat.

2. Zawsze kod był przyznawany każdemu. To czy udało się kupić bilety to była inna para kaloszy

3. Myślę, że Kraków czy Berlin powinieneś dostać z palcem w nosie.

4. 2 bilety na 1 koncert lub 1+1 na 2 różne koncerty

5. możesz wyjść i kupić bilety na inny koncert

#179 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 30 listopada 2017 - 16:18

1. Zawsze trzeba było wykupić przed ogłoszeniem dat.

Czyli jak jutro ogłoszą daty (załóżmy) a subskrypcje wykupię w sobotę to nie będzie mi przysługiwał żaden kod? Wychodzi na to, że najbezpieczniej byłoby ją wykupić na dniach chcąc mieć dostęp do przedsprzedaży

"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#180 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 30 listopada 2017 - 18:29

Czy wersja SoE PL na Empiku również jest objęta kodami presale? Bo na stronie promocji nie jest wymieniona: http://www.empik.com/u2-promocja

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users