Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kody&Presale&Bilety

• Please log in to reply
580 replies to this topic

#181 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 30 listopada 2017 - 18:34

Czy wersja SoE PL na Empiku również jest objęta kodami presale? Bo na stronie promocji nie jest wymieniona: http://www.empik.com/u2-promocja

Zadałem to pytanie empikowi. Pierwszą odpowiedź dostałem ....link do regulaminu.... po kolejnych próbach napisali :

"Wystarczy dokonać zakupu ''Songs of experience'', nie ma tu innych ograniczeń oraz wykluczeń oprócz ''w przedsprzedaży podczas ”Okna Oferty''"

#182 Kłapouchy

Kłapouchy

Iga

• Members
  • 1 763 Postów

Napisano 30 listopada 2017 - 18:46

1. Zawsze trzeba było wykupić przed ogłoszeniem dat.

Nigdy nie kupowałam subskrypcji, bo trochę żal było płacić ze studenckiej kieszeni. Plus ze studenckiej kieszeni, proszę ;)

No i w sumie fajnie. Liczę na koncert Snow Patrol latem i jakąś trasę, a  tu U2 i subskrypcja, żeby mieć pewność, że kupię te 3 bilety. 

last blog fb

#183 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 30 listopada 2017 - 19:34

Zadałem to pytanie empikowi. Pierwszą odpowiedź dostałem ....link do regulaminu.... po kolejnych próbach napisali :

"Wystarczy dokonać zakupu ''Songs of experience'', nie ma tu innych ograniczeń oraz wykluczeń oprócz ''w przedsprzedaży podczas ”Okna Oferty''"

Dzięki, bo zastanawiałem się, którą wersję wziąć tylko dla kodów presale. Mam już zamówioną wersję Japońską, to wolałbym jak najtaniej.

#184 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 30 listopada 2017 - 19:39

Dzięki, bo zastanawiałem się, którą wersję wziąć tylko dla kodów presale. Mam już zamówioną wersję Japońską, to wolałbym jak najtaniej.

No ja wyszedłem z tego samego założenia...celuję w 2 LP, ale empik nie popisał się ceną...

#185 vicryn

vicryn

Użytkownik

• Members
  • 245 Postów

Napisano 01 grudnia 2017 - 08:54

Płyta do odbioru dziś w EMPIKU! Właśnie dostałem maila - Czyli dali radę :) 

#186 Billy Kid

Billy Kid

Użytkownik

• Members
  • 5 Postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 22:09

Wie ktoś dokładnie na jakiej zasadzie będą wysyłane empikowe kody?

#187 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 22:57

Dobre pytanie. Płytę w emoiku odebrałem - żadnej wskazówki co do kodów nie znalazłem.

#188 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 23:49

Wie ktoś dokładnie na jakiej zasadzie będą wysyłane empikowe kody?

Dobre pytanie. Płytę w emoiku odebrałem - żadnej wskazówki co do kodów nie znalazłem.

Drogą elektroniczną.

Punkt 5,6,7 regulaminu Empiku:

http://www.empik.com...mocja/regulamin

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#189 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 06 grudnia 2017 - 00:31

Ja mam nadzieję, że do czasu ogłoszenia europejskiego legu się jednak ogarną, bo to już nie wiadomo czy się śmiać czy płakać:

https://twitter.com/...138466747125760

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#190 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 06 grudnia 2017 - 19:57

Ja mam nadzieję, że do czasu ogłoszenia europejskiego legu się jednak ogarną, bo to już nie wiadomo czy się śmiać czy płakać:

https://twitter.com/...138466747125760

Taaa...ten cały program verified fan z tzw. boost activity ma na celu jedno --> wydojenie z fanów jeszcze dodatkowych $$$.

Sam, się z tym zetknąłem na przykładzie wspomnianej w cytowanym twitterze Taylor Swift.

Okazało się, że jak kupiłem córce w prezencie jej najnowszy krążek, to w środku był kod i instrukcja jak zarejestrować się na jej fanpage'u jako verified fan, wprowadzić kod z zakupu płyty, który "polepszy" moją pozycję w rankingu Swifties, a to z kolei mogłoby przełożyć się na szybsze od innych otrzymanie kodu na pre-sale na wskazany podczas rejestracji koncert (na szczęście tylko w USA).

Wniosek jest jeden, jeśli rzeczywiście na dobre wprowadzą te programy weryfikacyjne, to będzie trzeba kupować oficjalny merch ulubionego zespołu/artysty, aby dobrze się spozycjonować przed uruchomieniem przedsprzedaży biletów i zgarnąć je przed innymi, bo potem to dupa blada.

#191 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 06 grudnia 2017 - 20:53

Taaa...ten cały program verified fan z tzw. boost activity ma na celu jedno --> wydojenie z fanów jeszcze dodatkowych $$$.
Sam, się z tym zetknąłem na przykładzie wspomnianej w cytowanym twitterze Taylor Swift.

Wniosek jest jeden, jeśli rzeczywiście na dobre wprowadzą te programy weryfikacyjne, to będzie trzeba kupować oficjalny merch ulubionego zespołu/artysty, aby dobrze się spozycjonować przed uruchomieniem przedsprzedaży biletów i zgarnąć je przed innymi, bo potem to dupa blada.

I co w tym złego? To chyba lepiej że fani którzy nabyli album mają pierwszeństwo? Gdzie w tym dojenie z kasy? Zwykłe narzekactwo.

#192 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 06 grudnia 2017 - 21:47

I co w tym złego? To chyba lepiej że fani którzy nabyli album mają pierwszeństwo? Gdzie w tym dojenie z kasy? Zwykłe narzekactwo.

Chyba nie zrozumiałeś istoty problemu.

W kupieniu płyty, jej zarejestrowaniu itd. nie widzę nic złego, natomiast w całym systemie już tak.

Poczytaj sobie na forach (zwłaszcza w USA) co piszą fani o tym systemie.

O tym, jak nastolatkowie, co mają w PIP czasu napierdzielają na serwisach społecznościowych zdobywając punkty, a "normalni" ludzie zajmują się w tym czasie pracą i wówczas jedyną szansą na dogonienie czołówki aby dostać kod w miarę wcześnie jest ... wydanie kasy na kolejne merchy, ich zarejestrowanie. I tak w kółko.

Jak uważasz to za sprawiedliwe i zdrowe , to cóż...

Poczekam(y) jak będzie to dotyczyło koncertów U2 i ciekawe czy wówczas będziesz tak samo to rozwiązanie chwalił czy już nie.

Mało tego, potem jest etap wysyłania kodów o różnych godzinach dla tak posortowanych fanów i jeśli z jakiegoś powodu nie wstrzelisz się z czasem kiedy ten kod dostaniesz (a to nie jest powiedziane dokładnie o której godzinie będzie) to masz pozamiatane. Obecnie przynajmniej wszyscy mają równe szanse, bo  jak sprzedaż rusza o n-tej godzinie, to wiesz że nic innego się nie liczy i planujesz kupowanie. Natomomiast przy rozwiązaniu Verifed Fan...czekasz godzinę, dwie lub dłużej, bo nie wiesz kiedy przyjdzie upragniony sms...Dalej fajne ?  

Dla mnie zdecydowanie nie...Po stokroć wolę obecne/dawne rozwiązanie. 

#193 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 20:42

Poczytaj sobie na forach (zwłaszcza w USA) co piszą fani o tym systemie.

O tym, jak nastolatkowie, co mają w PIP czasu napierdzielają na serwisach społecznościowych zdobywając punkty, a "normalni" ludzie zajmują się w tym czasie pracą i wówczas jedyną szansą na dogonienie czołówki aby dostać kod w miarę wcześnie jest ... wydanie kasy na kolejne merchy, ich zarejestrowanie. I tak w kółko.

No to rzeczywiście porażka. Człowiek momentami może ledwo ogarnąć co się dzieje na u2.com, a co dopiero jeszcze się uganiać i zdobywać "achievementy" do przedsprzedaży...

Zastanawia mnie jeszcze kwestia, czy może u nas wprowadzą bilety imienne? To wydaje się być coraz szersza praktyka. Niby jest to celowanie w koników, ale... tragedia, jak ktoś np. nie może w ostatniej chwili pojechać, i chciałby odsprzedać bilet. Inna sprawa, jak np. chciałbym zabrać ze sobą 2-3 osoby z rodziny, ale ostatecznie nie wiem, które ze mną pojadą - jak już podam nazwiska to co wtedy?

Ponoć na DM są bilety imienne - może ktoś ma doświadczenie?

#194 Bem-all

Bem-all

Użytkownik

• Members
  • 207 Postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 20:47

Ponoć na DM są bilety imienne - może ktoś ma doświadczenie?

Ja się wybieram na DM w lutym do Krakowa i Łodzi, to po koncertach mogę się podzielić doświadczeniami z biletami (inna sprawa, czy do tego czasu nie ruszy już sprzedaż na U2)  :) Są imienne na pewno, imię i nazwisko wydrukowane na bilecie, ciekawe na ile to będą sprawdzać...

#195 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 20:49

Ja się wybieram na DM w lutym do Krakowa i Łodzi, to po koncertach mogę się podzielić doświadczeniami z biletami (inna sprawa, czy do tego czasu nie ruszy już sprzedaż na U2)  :) Są imienne na pewno, imię i nazwisko wydrukowane na bilecie, ciekawe na ile to będą sprawdzać...

Ja się wybieram na koncert w Gdańsku i również na biletach mam wydrukowane imiona i nazwiska...

It's no secret that the stars are falling from the sky

#196 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 20:51

Na Stingu w Krakowie nie wpuścili kilkadziesiąt osób. 

#197 Bem-all

Bem-all

Użytkownik

• Members
  • 207 Postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 21:02

Ale już np. na Guns N Roses w Chorzowie bilety nie są imienne, także może LN odchodzi od tej formuły?

#198 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 21:04

Na Stingu w Krakowie nie wpuścili kilkadziesiąt osób. 

Co w przypadku kiedy powiedzmy na 4 dni przed koncertem ktoś nie może jechać na koncert a posiada bilet imienny?

Nikogo innego nie można zabrać ze sobą, bilet przepada?

Bo to jakieś nienormalne żeby nie wpuszczać ludzi na koncert.

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#199 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 21:06

Sprawa prosta - kupujesz bilet imienny, coś ci wypada (np. choroba, łamiesz nogę, wyjazd służbowy), sprzedać nie możesz bo nikt nie kupi biletu, z którym nie może wejść na koncert, ale przecież od czego jest dodatkowe ubezpieczenie biletu od takich właśnie wydarzeń losowych, za które trzeba zapłacić np. 1/3 wartości wejściówki...

#200 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 21:56

Sprawa prosta - kupujesz bilet imienny, coś ci wypada (np. choroba, łamiesz nogę, wyjazd służbowy), sprzedać nie możesz bo nikt nie kupi biletu, z którym nie może wejść na koncert, ale przecież od czego jest dodatkowe ubezpieczenie biletu od takich właśnie wydarzeń losowych, za które trzeba zapłacić np. 1/3 wartości wejściówki...

No tak, zapomniałbym. :rolleyes:  A ile radości później z sądzeniem się o to odszkodowanie.... :P

Na Berlin 2017 chyba nie było tak źle (jak na warunki Niemieckie i cenę samego biletu), bo 2€ lub 4€ takie ubezpieczenie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych