ano. just relax, taking easy
Experience + Innocence Tour 2018 - wszystko o nowej trasie
Napisano 02 listopada 2017 - 19:41
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 02 listopada 2017 - 19:52
Niby szanse na występ U2 w naszym kraju są marne, lecz kto wie... Na razie lepiej nie zapeszać
Napisano 02 listopada 2017 - 20:06
DM, Coldplay, Metalica i inni nie mają kłopotów technicznych a U2 ma. Kraków ma najnowocześniejszą halę więc nie wiem co to mogą być za problemy. Gliwic nie traktuje poważnie bo hala za mała, ale są jeszcze inne Gdańsk i łódź. Mam nadzieje, że to nieprawdziwa informacja.
politycznych względów nie biorę pod uwagę. Gra przede wszystkim dla kasy. Jak ma się takiego partnera jak LN to od razu czuć maksymalizację zysków przy minimalnych kosztach. Nadzieja umiera ostatnia mimo wszystko czekamy na dobry news
Napisano 02 listopada 2017 - 20:07
Napisano 02 listopada 2017 - 20:19
DM, Coldplay, Metalica i inni nie mają kłopotów technicznych a U2 ma. Kraków ma najnowocześniejszą halę więc nie wiem co to mogą być za problemy. Gliwic nie traktuje poważnie bo hala za mała, ale są jeszcze inne Gdańsk i łódź. Mam nadzieje, że to nieprawdziwa informacja.
politycznych względów nie biorę pod uwagę. Gra przede wszystkim dla kasy. Jak ma się takiego partnera jak LN to od razu czuć maksymalizację zysków przy minimalnych kosztach. Nadzieja umiera ostatnia mimo wszystko czekamy na dobry news
"we will not be touring Poland for some time" rzekł Boniasty w Berlinie w lipcu , 12.
Napisano 02 listopada 2017 - 20:22
Tak, taki synonim "we're working on that"."we will not be touring Poland for some time" rzekł Boniasty w Berlinie w lipcu , 12.
Napisano 02 listopada 2017 - 20:30
Tak, taki synonim "we're working on that".
Niech nad tym pracują. Oczywiście U2 i Live Nation Polska.
Napisano 02 listopada 2017 - 20:35
obawiam się ze będą 4x Berlin a nie CracoviaNiech nad tym pracują. Oczywiście U2 i Live Nation Polska.
i tak Boniasty ściemnia w 286 krajachTak, taki synonim "we're working on that".
Napisano 02 listopada 2017 - 20:38
Skoro im nasze hale nie pasują to mieli okazje na koncert stadionowy podczas ostatniej trasy JT to tylko na rzut beretem z Berlina do Warszawy.
Czy oni naprawdę mają nas w dolnym odcinku przewodu pokarmowego czy też są ubezwłasnowolnieni przez kontrakt z LN.
To już jest naprawdę śmieszne a wręcz przykre. My nie jesteśmy Luksemburgiem tylko 35 mln krajem. To chyba duży rynek muzyczny, który nie powinien być pomijany. Dla porównania poniżej zyski jakie miał Coldplay podczas tegorocznej trasy po Europie tam gdzie były pojedyncze koncerty:
Monachium - 6 mln $
Lyon - 4 mln $
Wiedeń - 5,6 mln $
lipsk - 4,5 mln $
Hanover - 4,6 mln $
Warszawa - 3,8 mln $
Czyli jest po co rączką sięgnąć
Napisano 02 listopada 2017 - 20:47
Napisano 02 listopada 2017 - 20:52
I to jest porażające, o czym piszecie. Nasz rynek koncertowy jest teraz nie mniej chłonny niż ten za zachodnią granicą. Dziś na koncert chodzą nie tylko fani zespołu (a tych bez problemu w PL uzbiera się przynajmniej cała hala), ale również różnej maści lanserzy, którzy wstawiają na fejsie, instagramie i co tam jeszcze jest fotki z koncertu. Bo dziś oprócz przeżywania koncertu ważne stało się jego, kolokwialnie mówiąc, "zaliczenie". Tak więc o frekwencje na koncercie U2 byłbym spokojny. Niestety dla Bona i spółki nadal jesteśmy krajem zza żelaznej kurtyny, gdzie koncert to wydarzenie odpustowe a nie codzienność i przyjazd tu jest nieopłacalny zarówno finansowo, jak i wizerunkowo (no bo jak wrzucą na u2.com info o koncercie w NY to kazdy wie gdzie to jest, a jak wstawią takie dajmy na to gliwice, to nikt nie zaczai gdzie oni byli )
Napisano 02 listopada 2017 - 20:53
Niestety wszystko wskazuje na to, że po prostu został zachowany format I+E, a w takim koncert w Polsce (Czechach, Rumunii, Bułgarii, Chorwacji itp.) niestety raczej nie wchodzi w grę. Będą to kraje i te miasta o których była mowa, i nic więcej.
(oczywiście chętnie bym się mylił)
Napisano 02 listopada 2017 - 21:08
Chorzów to inna historia. 8 lat temu bilety były na U2 po 450 PLN . Duży koszt produkcji więc cena była jebucka i nie dziwne, że sporo ludzi odstraszyła skutecznie. Ceny biletów na narodowym na koncerty DM czy Coldplay (górne trybuny) nie przekraczała 250 zeta. Bilety na koncert Eda Sheerana poszły w godzinę (póki co rekord Polski) więc dodano drugi koncert i też się wyprzedał. Mamy potencjał potrzeba trochę szacunku i będzie git niech dadzą tylko szanse .
Napisano 02 listopada 2017 - 21:09
2005 - Larry mówi że best concert trasy był w Katowiczi
2009 - Bono mówi że best concert trasy był in Poland
Jako jedyni poza Włochami robimy im taką oprawę na koncertach. Ale nie, po co tu przyjeżdżać
Kanadyjczycy i Amerykanie patrzą się tępo na scenę i tupią nóżką - dostają miliard koncertów
No dobra, wiem że chodzi o kasę, ale do diabła - czy naprawdę ona już tak w 100% rządzi wszystkimi decyzjami? A gdzie choćby minimalny czynnik typu "jedziemy tam bo jest po prostu fajny klimat, fajna atmosfera, fajna publika". W normalnym świecie to powinien być główny wyznacznik, ale oczywiście aż takim idealistą nie jestem.
Napisano 02 listopada 2017 - 21:12
Kurde, na pierwszym chorzowie 2 godziny darłem ryja razem z Boniasem, aż mi gardło zdarło. Jak teraz zagrają w PL to ten wyczyn powtórzę, a co mi tam
Napisano 02 listopada 2017 - 21:29
DM, Coldplay, Metalica i inni nie mają kłopotów technicznych a U2 ma. Kraków ma najnowocześniejszą halę więc nie wiem co to mogą być za problemy. G
Ale ani DM, ani Coldplay, ani Metallica nie angażują się politycznie. Jeśli drążyć ten wątek i potwierdziłyby się doniesienia, że nasze kochane władze maczały w tym palce to postawiłoby nasz kraj na równi z Rosją, czy Turcją, gdzie zespół nie ma już raczej w najbliższych latach żadnej szansy na powrót....
Nie wiem, czy inne hale nie wchodzą w grę. Ta w Berlinie wcale jakaś mega duża nie była. Ale Kraków byłby najlepszy. Choć pamiętajmy, że to jest TAURON Arena...
Napisano 02 listopada 2017 - 21:36
Kwestia polityczna nie wchodzi w grę. Nawet ktoś już parę razy o tym wspominał.Ale ani DM, ani Coldplay, ani Metallica nie angażują się politycznie. Jeśli drążyć ten wątek i potwierdziłyby się doniesienia, że nasze kochane władze maczały w tym palce to postawiłoby nasz kraj na równi z Rosją, czy Turcją, gdzie zespół nie ma już raczej w najbliższych latach żadnej szansy na powrót....
Nie wiem, czy inne hale nie wchodzą w grę. Ta w Berlinie wcale jakaś mega duża nie była. Ale Kraków byłby najlepszy. Choć pamiętajmy, że to jest TAURON Arena...
Napisano 02 listopada 2017 - 21:39
Przestańmy z tą polityką bo za chwilę się okaże, że przyczyną braku koncertu u nas był fakt, iż Bono nie zgodził się aby ich suportem była Arka Noego narzucana przez LN Polska . Koncerty to przede wszystkim dochodowy biznes a nie polityka. Są zespoły, które godzą się na prywatne koncerty w Rosji czy u szejków wszystko kwestia ceny.
Napisano 02 listopada 2017 - 22:15
A dlaczego w Wolsce a nie w Budapeszcie czy Pradze?. Bo?
Napisano 02 listopada 2017 - 22:20
Kwestia polityczna nie wchodzi w grę. Nawet ktoś już parę razy o tym wspominał.
To powiedzcie mi jeszcze, że do Turcji, czy Rosji nie pojadą ze względów czysto finansowych. W tym kraju niestety już mnie nic nie zdziwi. Jest cenzura w publicznej na kabarety, to czemu nie może w innym miejscu być na zespoły? Nie trudno jest rzucać kłody pod nogi, jak się ma tyle możliwości w garści.
Oczywiście, że wolałbym, aby to były tylko jakieś plotki, ale poczekajmy jak się sprawy rozwiną.
A dlaczego w Wolsce a nie w Budapeszcie czy Pradze?. Bo?
To też fakt. Czemu nie np. Ruminia, też duży kraj i taki koncert "zasiliłby" całe Bałkany poniekąd. Ale co tam Bałkany.... powiedzą, że przecież byli w trakcie PopMartu!
PS Chociaż na Węgrzech tez mają na pieńku z takim jednym co rządzi krajem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych