U2 będzie promować Unię Europejską na swoich koncertach
https://kultura.onet...certach/710r9l1
Ach ten cały Onet, przecież U2 w Brukseli nie będą grać.
EDIT: z portalu Wirtualna Polska; link: https://wiadomosci.w...89546025690753a
Napisano 28 sierpnia 2018 - 20:30
U2 będzie promować Unię Europejską na swoich koncertach
https://kultura.onet...certach/710r9l1
Ach ten cały Onet, przecież U2 w Brukseli nie będą grać.
EDIT: z portalu Wirtualna Polska; link: https://wiadomosci.w...89546025690753a
Napisano 01 września 2018 - 09:34
jakieś sugestie od płytowiczów w które miejsce najlepiej uderzać? przy wybiegu/pod sceną/pod drugą sceną? fajnie być blisko chłopaków a zarazem widzieć też efekty z ekranu, ciężka rzecz z wyborem
w trakcie JT2017 było łatwiej bo sam ekran był za główną sceną, teraz wątpliwości, na które miejsce polować, są nierozwiane...
Napisano 01 września 2018 - 10:50
jakieś sugestie od płytowiczów w które miejsce najlepiej uderzać? przy wybiegu/pod sceną/pod drugą sceną? fajnie być blisko chłopaków a zarazem widzieć też efekty z ekranu, ciężka rzecz z wyborem
w trakcie JT2017 było łatwiej bo sam ekran był za główną sceną, teraz wątpliwości, na które miejsce polować, są nierozwiane...
Napisano 01 września 2018 - 14:59
byłem na najtańszych trybunach i kółko było mega, kupując te bilety nawet nie myślałem, że będę tak blisko zespołuPowiem tak: super jest przy kółeczku bo tak blisko siebie grają podchodzą, są na wyciągnięciu ręki. I widać tez telebim. Natomiast wyjadę mi się ze grają pół na pół na I i na E po równi. Jakbym miała jechać na jeden koncert to kółeczko.
Napisano 01 września 2018 - 16:16
W 2015 udało mis się stać w pod sceną "I", w narożniku tuż obok Edge'a i wybiegu. Było super, może 3-4 osoby tylko przede mną. Bono i Edge na wyciągnięcie ręki. Ale teraz może być trudniej, jeśli ludzie ustawiają się wcześnie.
Teraz postawiłem na scenę "e" i był całkiem inne doznania. Dziady jakby się ożywiają na tej małej scenie. Do tego towarzystwo jakieś żywsze w tym rejonie, więc wszystko skakało.
Wg mnie więcej dzieje się na scenie "I". Sam Bono z kolei wszędzie po równo. Stojąc na przodzie w 2015 niestety prawie nic nie widziałem ze sceny "e", telebim też średnio. Wczoraj już lepiej, bo scena główna jest odrobinę wyżej, Bono często wskakuje na podest, no i więcej dało się "oglądnąć" na telebimie, choć Bono w czasie Cedarwood Road wcale nie widać.
Napisano 02 września 2018 - 23:38
Napisano 03 września 2018 - 09:36
Po raz trzeci w historii U2 planowane koncerty w Dublinie jako zamykające trasę nie będą ostatnimi.
Wcześniej:
1989 (dołożono koncerty w Rotterdamie)
2015 (dołożono koncerty w Paris)
2018 (dołożono koncert w Berlinie)
Tylko 1 raz w historii U2 otworzyło i zamkneło Leg w tym samym mieście (London 1980) ale w różnych arenach.
Po raz pierwszy w historii U2 Leg rozpoczoł się i zakończy w tej samej arenie (Berlin 2018, Mercedes-Benz Arena)
Napisano 03 września 2018 - 09:37
czyli tworzymy historię, pięknie!
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 03 września 2018 - 09:43
Napisano 03 września 2018 - 10:06
Kuuurde, ale meczyk futbolu irlandzkiego to bym sobie obejrzał...
Napisano 07 września 2018 - 11:41
Z tego co widzę na różnych filmikach jednak jest jakaś długofalowa konsekwencja wydarzeń z 1 września. Podczas spotkań z fanami przed koncertem, pod halą, Bono przestał się odzywać Posługuje się tylko gestami i językiem migowym
Napisano 07 września 2018 - 11:55
Zgadza się. Oszczędza głos na showsy. Chyba mocno przejoł się tą kontuzją w Berlinie.
Napisano 16 września 2018 - 12:11
Ciekawostka: jeśli do końca trasy zagrają Landlady, to jedyną piosenką której nie usłyszymy na żywo z SOE będzie Showman. Pewnie dla większości żadna to strata, ale jak dla mnie to kolejne U2logic. Kawałek, który wydaje się idealnie pasować do pobrzdąkania z fanami na scenie E (zamiennie z Angel czy Desire), nawet do postaci MacPhisto, zostaje kompletnie pominięty, ot całe U2
Zresztą to samo było na I+E. Wydawało się, że Sleep Like a Baby Tonight i This is Where You Can Reach Me Now to absolutne pewniaki trasowe (Sleep mogłoby pięknie otwierać bisy). A tu proszę - jedyne jakich nie usłyszeliśmy (i pewnie już nigdy nie usłyszymy) w wersji live.
Napisano 16 września 2018 - 12:13
Napisano 16 września 2018 - 14:19
Ciekawostka: jeśli do końca trasy zagrają Landlady, to jedyną piosenką której nie usłyszymy na żywo z SOE będzie Showman. Pewnie dla większości żadna to strata, ale jak dla mnie to kolejne U2logic. Kawałek, który wydaje się idealnie pasować do pobrzdąkania z fanami na scenie E (zamiennie z Angel czy Desire), nawet do postaci MacPhisto, zostaje kompletnie pominięty, ot całe U2
Zresztą to samo było na I+E. Wydawało się, że Sleep Like a Baby Tonight i This is Where You Can Reach Me Now to absolutne pewniaki trasowe (Sleep mogłoby pięknie otwierać bisy). A tu proszę - jedyne jakich nie usłyszeliśmy (i pewnie już nigdy nie usłyszymy) w wersji live.
I tak jestem w szoku, że tyle grają, bo z NLOTH i SOI trochę zostało w zanadrzu. Na Landlady bardzo liczę, a może i wtedy z Showman'em ich ruszy.
Co do I+e to pewniakiem 110% wydawało się The Troubles do grania co koncert, nawet ciekawy aranż zrobili do tego, specjalne wideo i dupa, szybko poszło w zapomnienie. Dobrze, że w ogóle zagrali na koncercie.
Dodać trzeba że Showman grali wiele razy na próbach
Tym bardziej dziwne, aby raz, czy dwa nie spróbować chociaż.
Acrobat nic ich nie nauczył, że fani latami mogą się o jakiś utwór dopytywać? A tak mieliby z głowy.
Napisano 16 września 2018 - 15:12
Napisano 20 września 2018 - 11:05
W sumie mam taką teorię że oni ćwiczą te TUFy i Staye nie żeby nas wkurzyć tylko żeby pozmieniać coś w secie na koncertach w UK żeby ich nie wkurzyć całą tą UE-oprawą. Jajka im zmiękły i się boją że ich brexitowcy wybuczą. Zobaczymy, się okaże
Wlaśnie to napisałem w temacie o Lisbonie nie czytając twojego postu Wybacz jak coś
Napisano 20 września 2018 - 11:32
ale w UK teraz większość chce jednak zostać w Unii, szczególnie społeczność w Londynie. ale jak mają rzeczywiście coś zmienić to też u2logic, bo właśnie tam głos o UE byłby najsilniejszy.
IrishGirl z u2.heh.pl
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych