Skocz do zawartości

Zdjęcie

Experience + Innocence Tour 2018 - wszystko o nowej trasie

• Please log in to reply
1461 replies to this topic

#621 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 14:53

Kilka faktów:

W październiku 2007 roku Madonna podpisała z Live Nation dziesięcioletni kontrakt, opiewający na kwotę 120 milionów dolarów. Stała się tym samym pierwszą członkinią nowego działu korporacji, Live Nation Artists,

Potem  31 marca 2008 roku potwierdzono, że koncern podpisał dwunastoletnią umowę z U2, wartą ok. 100 milionów dolarów.

Jay-Z podpisał z Live Nation dziesięcioletni kontrakt, opiewający na kwotę 152 milionów dolarów itd.

Dla przykładu DM nie ma podpisanej takiej umowy co nie przeszkadza aby LN organizowała koncerty. LN  za zainwestowane w U2 100 mln dolców otrzymali już do tej pory 4 tury łącznie z tym obecnie zapowiadanym . Kasa musi się kręcić i to ostro. W USA i Kanadzie  w 2016 r. LN zorganizowało sumarycznie aż 26 tys koncertów różnych artystów co daje 70 na dobę - rynek przepotężny do zarabiania kasy. LN Polska to mała popierdułka dostająca od centrali parę hitowych koncertów w związku z czym chcą na maksa na nich zarobić.  Takie zespoły jak U2 oprócz standardowej gaży za koncert biorą pewnie jakiś % od dochodów ze sprzedanych biletów i tu może być problem z LN Polska . Tego się pewnie nie dowiemy, za to Niemcy, Angole czy Hiszpanie jakoś z tym nie mają problemu i się dogadują. 

Póki co czy się to komuś podoba czy nie dla Centrali LN jesteśmy drugą ligą koncertową. Coldplay dotarł podczas ostatniej trasy do Polski dopiero podczas drugiego Europejskiego legu. . No i tak dla porządku   organizatorem koncertu Eda sheerana nie jest LN a Eventim

#622 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 14:53

Ja dziś wyślę niemiłego maila do empiku bo jednak ich akcja sugerowała koncert w pl
It's no secret that the stars are falling from the sky

#623 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 14:57

@acr

jak Twoje pewne źródła?! xD

Oj się weź nie znęcaj ;) Mówiłem rozwinąwszy że na 100% było to negocjowane między LN a władzami Sląskiego i at the time brzmiało bardzo sensownie. Ktoś coś ewidentnie zjebał po drodze, pewnie z halami podobnie, so... :P

#624 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 14:59

Zastanawiam się również czy o akcji empiku nie możnaby poinformować taki UOKiK. W sumie to trochę nieuczciwa konkurencja. Kup u nas płytę a dostaniesz pierwszeństwo w zakupie biletu na koncert, który de facto się nie odbędzie.

#625 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:00

Ja dziś wyślę niemiłego maila do empiku bo jednak ich akcja sugerowała koncert w pl

Podeślij mi na priv, może też prześlę. Lubię gównoburze.

Już mi TROCHĘ przechodzi ale wciąż nakrzyczałbym wszystkich w twarz, że są chujkami :D

edit: star, wal śmiało do UOKIKu, nic nie tracisz :) Też się chętnie przyłączę.

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#626 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:05

Możecie też stronę LN Polska na fb zaspamować jak Wam się chce :P

#627 alexdescend

alexdescend

Użytkownik

• Members
  • 884 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:06

Tak jak wiem że emipk to zuo, to tym razem chyba molestowanie ich jest bez sensu, bo pewnie wiedzieli tyle ile i my.
Ale LN jak najbardziej. To czy są popierdółką międzynarodowej korporacji czy nie to nie nasz problem - albo ktoś od nich albo jakoś z nimi związany zjebał i teraz niech będą jakieś konsekwencje. Sure, stanu rzeczy to nie zmieni ale skoro oni spamią na maila informacjami o gównometalowych koncertach (wczoraj akurat) to warto do nich też napisać

When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see

---

24/09/2015//Berlin

12/07/2017//Berlin

31/08/2018//Berlin

29/09/2018//Kopenhaga

10/11/2018//Dublin

13/12/2023//Las Vegas

#628 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:07

Hmmm, czy gdziekolwiek było napisane (w regulaminie), że chodzi o koncert w Polsce?

Jeżeli nie, to piszcie, spoko ;)

#629 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:09

Hmmm, czy gdziekolwiek było napisane (w regulaminie), że chodzi o koncert w Polsce?

Jeżeli nie, to piszcie, spoko ;)

Ubiegłaś mnie, chciałem to samo napisać :P

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#630 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:09

Star, pisz, rób grupę, może oddzielny wątek, dołączam się w 100%. Gównoburza zawsze na tak. Tym bardziej, że tu ewidentnie nas wydymali. Ta cała akcja z flagą, oficjalny partner itp itd i JAKO JEDYNI nie dostaliśmy tournee.
"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#631 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:10

Z Empikiem to juz w ogóle kpina. Sam jestem przykladem osoby ktora zamowila płytę TYLKO dla kodów. A to ze będą one obowiazywac na koncerty za granicą nic mi nie daje bo zwyczajnie nie stac mnie na taki wyjazd. I myślę ze zdecydowana większość zamówień została wywołana właśnie przez nadzieje na koncert w Polsce. A w sumie nie tyle nadzieje co niemal pewność podsycana przez samą tą promocję i wyróżnienie Polski na oficjalnej stronie U2.

#632 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:10

kade, nie psuj zabawy! 

Pewnie, że wszystko odbyło się zgodnie z literą prawa. Ale jednak jest przemożne uczucie wydymania, skoro jesteśmy JEDYNYM krajem z taką sytuacją. Czemu nie wprowadzili sobie takiej przedsprzedaży albumów w Rosji, Czechach, Serbii, Szwecji, Belgii, Szwajcarii?

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#633 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:11

Ale to Empik nakrecal sobie sprzedaż płyt obiecując wcześniejsze prawo zakupi biletu. I ok, nie obiecywał wprost koncertu w Polsce, ale cała akcja to sugerowała. Jakby dopisali że koncert będzie gdzieś w Europie ale napewno nie w Polsce to u nich płyty bym nie kupił.

#634 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:11

kade, nie psuj zabawy! 

kade niszczycielka imprez - kiedyś się to już pojawiło ;)

#635 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:12

Zastanawiam się również czy o akcji empiku nie możnaby poinformować taki UOKiK. W sumie to trochę nieuczciwa konkurencja. Kup u nas płytę a dostaniesz pierwszeństwo w zakupie biletu na koncert, który de facto się nie odbędzie.

przecież koncert się odbędzie, a nawet 13 koncertów (na tę chwilę). kod dostaniecie, pierwszeństwo będziecie mieli. już nie jojczcie tak. 

#636 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:13

Jacob, skoro zamówiłes płytę tylko dka kodów, to chętnie ja id Ciebie przytulę :) :) 

#637 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:14

ja chętnie popatrzę na shitstormik :)

najlepsze są już te wpisy że to wina Bono i czemu nie płaci podatków i morduje kobiety w austral... nie... coś takiego :P a second best na dziś popularny wątek "palmy płyty U2" :P

#638 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:15

Ale to Empik nakrecal sobie sprzedaż płyt obiecując wcześniejsze prawo zakupi biletu. I ok, nie obiecywał wprost koncertu w Polsce, ale cała akcja to sugerowała. Jakby dopisali że koncert będzie gdzieś w Europie ale napewno nie w Polsce to u nich płyty bym nie kupił.

Trudno się nie zgodzić ;) Nie takie rzeczy uznawano już za nieuczciwą reklamę ;) To oprócz UOKiKU można też zainteresować Komisję Etyki Reklamy :D

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#639 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:16

ja chętnie popatrzę na shitstormik :)

najlepsze są już te wpisy że to wina Bono i czemu nie płaci podatków i morduje kobiety w austral... nie... coś takiego :P a second best na dziś popularny wątek "palmy płyty U2" :P

i jeszcze popiera ludobójstwo w Birmie skoro tyle lat stał za Suczi!

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#640 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 15:18

No jak zobaczyłem polska flagę i oficjalne wpisy w FAQ u2.com to równiez zakupiłem płytę dla kodów. Przecież na pewno będą w Polsce. Tyle razy/lat nie byli, tym razem są konkretne wskazówki i co? Gówno. Zawsze można spróbować.
"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych